Şimdi Ara

Notebook Soğutucunu Kendin Yap!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz notebooklar bir hayli ısınıyor özellikle oyun oynarken. Birkaç defa bu sorunla karşılaşan arkadaşlarla konuştuktan sonra herkesin genel problemi olduğu için buraya da konuyu açayım dedim. Kendi bilgisayarım için bir stand ve soğutucu yaptım. Her marka ve model notebook'un işlemci fanı ramleri havalandırma yerleri farklı yerlerde oluyor. Ben piyasada kendime tam uyumlu bir ürün göremedim ve kendim yaptım. ACER 4710g kullanıyorum 14,1inch ekran boyutlu. Bu dizaynı bu bilgisayar için yaptım. Biraz kaba duruyor ama 120liralık ZALMAN'dan daha fazla iş görüyor!!

Bu yaptığım şey tamamen gelişime açıktır. Daha dün delik sayısını arttırıp birtane daha fan taktım. Sizinde görüş ve önerileriniz varsa bekliyorum benim için çok önemli.

Resim kaliteleri o kadar iyi değil ancak bu oldu :)

Üzerindeki fanlar 12V 0,13amperlik. İkinci el pazardan tanesi 25 kuruşa aldım temizledim yağladım yüksek devir çalıştırdım sıfır gibi çalışıyor. İki yan yüzey ise 2cm kalınlığında tahta. Masayı çizmesin hem bi nevi şık dursun diye kestim biraz açı verdim alüminyuma vidaladım. USB kablosu ise yine ikinci el pazardan Nokia'nın data kablosu. 25kuruşa aldım herhalde, diğer ucunu kesip çıkan 4 kablodan güç için olan siyah ve kırmızıyı fanlara bağladım. En önemlisi alüminyum. Bulması zor sanayide bir yerde babam bulup kenarlarını kıvırttırmış. 5liraya almış. 12V luk fan olduğu için çok yüksek devir yapmıyor, haliyle neredeyse hiç ses yapmıyor ve gayet iyi bir hava akımı sağlanıyor.

- Dış yüzeyi alüminyum ben üzerini siyah boyayla boyamıştım zamanla söküldü artık bende çok dikkat etmiyorum.

TAM BOY TIKLA

- Parlak gözüken delikleri yeni açtım o yüzden öyle parlak duruyor boyası yok üzerinde. Onların yanında da küçük küçük delikler mevcut.

TAM BOY TIKLA

- Bu da yandan duruşu. O köşelerdeki tahtaları yeni çaktım daha yüksekte durunca fanlar alttan havayı alıp bilgisayarın içine üflüyor. İlk yaptığımda tek fan vardı ve yükseklikler yoktu 12lik kasa fanı taktığım için silme yapışık duruyordu hiçbir hava akımı oluşturmuyordu. Şimdi işlemcinin altına bi fan daha taktım ve yükselttim püfür püfür.

TAM BOY TIKLA

- Arkasından bir başka açıyla çekilmiş hali. Sol alttaki fan masanın üzerine koyunca sol üstte kalıyor yani işlemcinin tam altında. Diğeri ise ekran kartı ve ram havalandırmalarının tam ortasında kalıyor o yüzden o fanı biraz daha köşeye yerleştirdim.

TAM BOY TIKLA

• Öncelikle tebrikler arkadaşım güzel çalışma olmuş zaten tutupta hiçbirimiz bi ekran kartı yada işlemci üretmek için uğraşcak halimiz yok çünkü elimzde böyle bi imkan yok Amaç seninde yaptığın gibi yapabileceğimiz şeylere boş yere masraf yapmadan en ucuz yoldan halletmek sende bunu başarmıssın bende denemiştim yaz aylarında notebookum için elimde bolca fan vardı karton bi kutuda denedim sonra zaten masaüstünde oyun vs.. gibi sıcaklığı arttırcak işlemleri yaptığım için tekrar söktüm.Çalışman güzel olmuş özellikle alüminyum olması büyük avantaj senden ricam bide soğutma kullanmadan önceki sıcaklık değerlerini ve kullandıktan sonraki değerleri verirsen daha hoş olur nekadar faydası olmuş bizlerde görmüş oluruz saygılarımla..

• Güzel bir çalışma olmuş. Özellikle problemli tasarlanmış performans laptoplarının ne kadar fazla ısındığı düşünülürse bu tip çözümleri görmek çok hoşuma gidiyor. Bence sıcaklık farkı sonuçlarınıda yayınlayın yüklü ve yüksüz eğer ciddi bir fark varsa ikinci elde satışa sunun. Evet yaptığınız iş basit ama birçok kişi yinede uğraşmak istemediği için talep edecektir.
  • Benim bilgisayarımın ısınma problemi yok ama daha rahat çalışsın ve ömrü uzasın diye yaptım böyle birşeyi. Bir de soğutma konusundabende hobi var elimde değil yani yakında birtane daha fan takarsam hiç şaşırmam
    Bu işin ticaretini asla yapamam çünkü gg da 9,90 liraya 2fanlı laptop soğutucuları var. Ayrıca benim birdaha alüminyum bulmam çok zor. Elinde materyali olan ya da temin etme imkanı olan insanlara referans olsun diye açtım bu konuyu zira tamamen kendi bilgisayarınıza uygun soğutucu yapma imkanınız var. Sıcaklık değerlerini bugün yarın ekleyeceğim.
  • Oyun oynarken tüm notebook lara gerekli. Özellikle Adana gibi sıcak bir yerde yaşıyorsanız Kesinlikle şart.
  • insan kendi yapmak isteyince oluyor tebrikler
  • bende yapmaya çalışcam yakında bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Komple Gaming Sistem SAT/TAK
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz işleri hep eğlenceli bulmuşumdur. Ben de bir tane yapacağım. :) İlk olarak çizimini halledeyim, sonra kullanacağım malzemeleri belirleyip sanayinin yolunu tutayım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be anılarım canlandı . Bi aralar bende yapmıştım , küçüktüm , Usb portundan güç alırsa anakart ısınır diye düşünerek pille beslemiştim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.