Şimdi Ara

Notebook tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Bu forum daha önceleri de birçok alışverişimde baş aktör oldu. Tavsiyelerinizi gerçekten can kulağıyla dinliyorum her zaman. Son aldığım sistemimden de memnunum ama artık notebook almanın vaktinin geldiğini düşünüyorum.
    1000 tl den az olmamak kaydı ile, 1800 tl üst sınır görülerek verebileceğiniz tavsiyeleri dinlemek isterim.
    Notebook da olmasını istediklerim öncelikle iyi oyun performansı. Ekran kartı iyi olmalı yani.
    Hafızası önemli değil 320 gb filan ne varsa razıyım. İşletim sistemi freedos olsa daha iyi olur masraf yapmasın boşa ama böylesini bulmak da zor.
    İşlemciye önem veriyorum i7lerde ısınma/soğutma problemi olduğunu duysam da bu fiyat aralığında varsa bir i7lik makine, onunla tanışmak da fena olmaz sanırım İşlemci i5 460M den düşük olmasa iyi olur.
    Ram 3-4 gb beklentim. ama 6 gb da var 1760 tlye 320 gb hdd.fakat ekran kartı nvidianın kötülerinden biriydi.

Kısacası benim gibi geçimsiz birine bu şartlar altında bir öneri sunmak ne kadar kolay bilmiyorum ama varsa tavsiyeleriniz ehemmiyetle dinleyeceğim.

Notebook tavsiyesi

Notebook tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caredon -- 13 Aralık 2010; 15:16:25 >

• forumu okursan yüzlerce öneri bulursun biraz zahmet et kendin için...
  • arkadaş yönlendirmen için teşekkür ederim ama haftada en fazla 1 defa nete girebilme lüksü bulabiliyorum ve forumu eskisi gibi fazla inceleme imkanım olmuyor. madem birsürü tavsiye var forumda bunlardan sadece 1 tanesini söyleyiverseydin yardımcı olmak adına. neyse yine de teşekkür ederim.
  • Hocam bende aynen senin gibi laptop arayıp duruyorum. En son Casper i7-620m işlemci 4mb önbellek 500gb hard disk ati hd 5650 1gb (2gb kadar çıkabiliyor) ekran kartı olan bir makinede karar vermiş gibiyim fiyat ta 1650tl. 1300tl den yola çıktım şuan 1650tl deyim

Casper a marka olarak pek güvenmesemde araştırmalarım sonucunda f/p olarak çok ii bir makine olduğunu öğrendim. İşlemcisi yeni nesil 32nm üretimi olduğu için ısınma problemi kesinlikle yok. Ayrıca onboard ekran kartı ile harici ekran kartı arasında geçiş yapılabiliyor isteğe göre. Win 7 premium 64 bit kurulu geliyor.

Benzer özelliklerde farklı markalarda ürün bulmakta mümkün fakat çoğunlukla netten satış yapan sitelerde ben netten laptop almaya karşıyım şahsen o yüzden bakmıyorum.

Dell marka i7 740qm işlemcili bir makina var mesela diğer özellikler aynı fiyatta aynı işletim sistemi yok. Ama 740qm işlemcilerdeki ısınma sorunundan herkes bahsediyor. Performans olarakta arada pek fark yok gibi bu yüzden risk almaya değmeyeciğini düşünüyorum.

Kendi şahsi fikrim i7 alacaksan 620m modeli olsun ayrıca ekran kartıda 5650ati olsun. Marka tercihi sana kalmış kolay gelsin!

• master usta ben de izmirdeyim bulabilirsem büyük bilgisayarcılara bakıcam da sanmıyorum istediğim türde bir dizüstü bulacağımı.ayrıca casper markasına gerçekten güvenmiyorum bahsettiğin casper ı hepsiburada.da görmüştüm zaten iyi gibi görünüyor özellikleri ama adı çıkmış bir kere ve bu da benim düşüncelerimde etkili.zira HB de 2 casper bahsettiğin model laptop tamir için bekliyor şuan.
    tayff usta önerdiğin bilgisayar şuan sekmemde açık olan sayfadakiyle aynısı.beynimi mi okudun naptın bilmiyorum ama gerçekten çok güzel bir öneri dell markasını da beğeniyorum özelliklr de iyi gibi hatta büyük ihtimalle bunu alabilirim ama kafamı karıştıran şu bilgisayar var ;

http://pcdepo.com/asp/product/77970/DELL-Consumer-STUDIO-XPS-501S74P45B-GRI-INTEL-I7-740QM-NVIDIA-GEFORCE-GT-435M-2GB-BLU-RAY-DISC

bu senin tavsiye ettiğin modelin bir veya iki model üstü sanırım.fiyatı OLDUKÇA PAHALI. ama başka bir sitede ne bileyim bir kampanya filan olursa böyle bir makineye 2bin tlyi gözüm kapalı verebilirim
    ekran kartı özellikleri çok iyi ve uzun süre gider sanırım
    usb 3.0 olmaması belki biraz kötü ama blu-ray combo avantajı ve daha birkaç iyi özelliği var.

bekleyeyim mi yoksa bahsettiğin ürünü alayım mı kararsız kaldım

• Aslında kendini biraz sıkıp Monster alabilirsen tam olarak ileriye dönük bir notebook sahibi olursun.
    Bekleyebiliyorsan yılbaşını bekle.Bekleyemezsen önerdiğim Dell'de son derece f/p ürünüdür.
  • Var mı arkadaşlar bir tavsiyesi olan 1 ay oldu alamadık hala :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.