arkadaşlar şu iki notebook arasında kaldım, sizce hangisini almalıyım? fiyat farkı 100TL civarı ama hangisi fiyat/performans-kalite açısından daha iyidir?
Dostum gerek işlemcisi olsun, gerek ram hızı olsun, gerekte kasası olsun bu iki makina arasında sana Dell marka olanı öneririm. Bellek kapasiteleri, grafik kartları ve hdd kapasiteleri ortak özellikleri olsa da bahsettiğim sebeplerden ve daha uzun dayanıklılık bakımından Dell derim ben sana.
Yalnız şunu da belirtmek isterim..480m çift çekirdekli bir işlemcidir.. Bence günümüz şartları için dört çekirdekli bir işlemci seçmen daha mantıklı olur. 480m ikinci nesil i5 işlemci değildir.. illaki i5 işlemci düşünüyorsan bence ikinci nesil dört çekirdekli Sandy Bridge bir i5 işlemciyi düşünmelisin.. Kolay gelsin..
teşekkürler yorum için, bildiğim kadarıyla 4 çekirdekli olması için i5-700 serisi filan olması lazım oda simdilik türkiyede çoğu laptop ta yok varsa da çok pahalıdır. bide bu ikisi arasındaki işletim sistemi farkı nedir? biri premium biri home basic çok, fark eder mi?
doğru o kadar da pahalı değilmiş ama fazla önemli değil aslında işlemcinin performansı daha çok oyun için kullanacağım için pcyi ram ve ekran kartı daha önemli benim için. o yüzden büyük ihtimalle yukarda karşılaştırdığım DELL i alacağım. ilgilenen herkese teşekkürler.bide işletim sistemi home basic olursa çok fark yaratır mı?
Dostum eğer yukarıdaki Dell marka cihazı alacaksan bu makinada Home Premium kullanman iyi olur bence.Home Premium sürümünde Aero özelliği var (3D geçişler, renk seçeneği, tema seçenekleri, şeffaflık, mediacenter, masaüstü resim ön izleme vb gibi) Ve bu aero'yu o makina çok rahat kaldırır..Basic genelde fazla özelliği olmayan giriş sviyesi makinalarda oluyor..Home Premium zaten adından da anlaşılacağı üzere ev kullanıcıları için tasarlanmış bir sürüm. Yalnız şunu unutma!! İşlemcim i5 480m ve Home Premium daha hızlı çalışır gibi birşey düşünme.. Şu an i7 dört çekirdek işlemciyle Ultimate kullansan bile mevcut hdd ile hemen hemen aynı hızları alırsın Ama eğer makinaya ssd takacak olursan makinan 20 sn kadar süre içerisinde açılıp, 5 sn kadar süre içerisinde de kapanır.. O ayrı... Basic'te aero olmadığı için donanıma daha az yüklenir ama Home Premium'da da aero'yu kapatabilirsin istersen.Ama alacak olduğun makinanın özellikleri iyi olduğu için bence buna bile gerek yok..