Şimdi Ara

Notebook Tavsiyesine İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir laptop almak istiyorum. Sanıyorum en önemli kriterim fiyatı olacak zira 1600TLyi aşamam.
    İhtiyaçlarıma gelince, öncelikle modern bir işlemci düşünüyorum (Intel i serisi) çünkü bir 3-4 sene yeni cihaz almayacağım. O yüzden Core2Duo'ları gözden çıkarmış bulunmaktayım. Sonrasında, aynı anda bir çok programla çalışmayı sevdiğim için (müzik dinleyip nette gezinirken aynı zamanda dosya indirip worrde yazı yazmak gibi) ram önemli bir konu. Sabit disk çok önemli değil, ihtiyacım olursa harici çözümlerden birini kullanabilirim. Benim için diğer önemli konu ise ekran kartı. AutoCAD programını beni üzmeyecek bir rahatlıkta çalıştırabilmem gerek. Aynı zamanda güncel oyunları medium ayarda takılmadan oynayabilmek istiyorum.

Yukarıda sıraladığım tüm bu özellikler için 1700-2000 aralığında bir çok model var ancak 1600TL'ye kadar bir model bulamadım, bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

Son bir soru olarak, Win Vista çıktığında 100TL'ye akademik upgrade sürümü satın almıştım. Win7'de de böyle bir şansım var mı? Yoksa kutulu ya da upgrade sürümü için bir 200TLyi gözden çıkarmak zorunda mıyım? (satın aldığım notebook home basic olursa)

Şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regortaz -- 1 Eylül 2010; 14:06:08 >

• Yardimci olabilecek kimse var mi acaba?
  • Carrefour'dan Exper NR81B alabilirsin. Bütçene uygun olması bir yana, fiyatına göre en iyi bilgisayar. 1500 TL'ye 12 taksit ve Axess'e puan veriyor yanına da. Özelliklerini tek tek yazmayayım, forumda var. 1920x1080p Full HD monitörü de cabası.
  • tesekkur ederim jay jay arastiriyorum soyledigin modeli :)
  • Stokları azalmış, sadece büyük Carrefour'larda satılıyor bu arada bilgin olsun. Full HD monitörle, AutoCAD gibi uygulamalarda çok geniş bir masaüstü alanı sunduğu için, çok rahat edersin kesinlikle. Bu fiyatlarda değil Full HD, 1650x1050 bile bulunmuyor. Çoğu 1366x768 çözünürlükte ki bu netbooklarda bile standart hale gelmeye başladı. Oyunları da genelde medium değil, yüksek ayarlarda oynatır. 400 GB sabit disk de yeter sana sanırım. Gerçi onu 7200 RPM olan bir modelle değiştirmek her şekilde sana performans kazandırır ama çok da sorun değildir herhalde. 130-140 TL civarında 500 GB 7200 RPM diskler.
  • Arastirdim forum ve forum disi kaynaklardan, ozellikleri oldukca hosuma gitti. Kesinlikle bir kac sene beni idare edebilecek bir makine. Tek tereddutum markanin 'exper' olusu. Daha once bu markadan kullandin mi ya da servis vs.konusunda bir sorun cikar mi? Ben genellikle hp, samsung, toshiba gibi markalari kullandigim icin bu konuda pek bir bilgim yok.
  • Exper kullanıyorum şu anda. Henüz servisle tanışma fırsatım olmadı ama fiyatına göre gayet iyi özelliklere sahip bir bilgisayardı bu da o zamanlarda. Hiçbir sıkıntısını görmedim. İlk günkü performansı neyse, şimdi de o. İşletim sistemi Starter vardı üzerinde, direkt silip Ultimate kurdum ve keyfime bakıyorum :) Exper alınmaz laflarına da sakın aldırma. Pişman olma sonradan.
  • Tamam tesekkur ederim ilgilendigin icin :) ciddi ciddi bu urunu dusunmeye basladim. Bu urune alternatif sunabilecek olan var mi acaba?
  • Ben önereceklerini söyleyeyim;

Asus N61JA önerecekler. Core i5 430M işlemci, HD 5730 ekran kartı var. USB 3.0 desteği var ek olarak. Dilersen böyle bir şey de alabilirsin ama Exper'deki işlemci ve monitörden feragat etmek durumunda kalırsın

Biraz daha bütçeyi artır Lenovo Y560 al diyenler de olabilir. Core i7 720QM işlemci ve HD 5730 ekran kartı var. 500 GB 7200 RPM sabit disk ile 4 GB 1333MHz DDR3 bellek var. 1800 TL fiyatı var. Bu üründe de Full HD monitör yok Exper'den farklı olarak. 7200 RPM sabit disk avantajı var sadece.

Daha yukarılarda daha iyileri var fakat bütçeyi zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum.
  • Tesekkur ederim tum yardimlarin icin :) Son bir sorum olacak, forumda daha once tartisilmis ancak kesin bir yaniti yok bir kez daha sormakta fayda goruyorum, 32 bit isletim sistemine sahip bir makine alirsam, internetten iso 64 bit iso'su cekip kurdugumda makineyle gelen lisansin yasal aktivasyonunda herhangi bir sorun yasar miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.