alakasız olabilir ama ben ses sistemine bağladığım için hep fişe takılı şekilde kullanıyorum , pili laptop alınalı 1.5 sene olmuştur en fazla 5-6 kere kullanmışımdır , tam boşaltıp tam dolunca alıyorum pil ömrünü arttırmak için ara sıra kullanmalımıyım
arasıra pili %20-30 lara kadar bitirmende yarar var, 2-3 haftada veya ayda bir ...
uzun süre kullanmadığım zamanlar pili çıkartıyorum. pili tam bitene kadar şarja takmıyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: duşveötesi
verdiginiz bilgiler icin cok saolun peki bu telefonlarda da gcerli mi mesela ben %5 lerde yda daha altinda sarja takiyorum teli bataryam lion bu arda
tüm li-ion piller için geçerlidir, artık çoğu li-ion olan cep tel. pilini de sık sık şarja takmanın bir sakıncası yok.. dibine kadar bitirmeyin... %20 lerde falan şarja takmaya çalışın...
quote:
Orijinalden alıntı: Vegabond81
uzun süre kullanmadığım zamanlar pili çıkartıyorum. pili tam bitene kadar şarja takmıyorum..
pili çıkartınca voltaj değişimlerinden veya ani kesilmelerden PC zarar görebilir... bilginize..
tam bitene kadar da şarja takmamak eski ni-cad veya ni-mh piller için iyidir ama li-ion a zararlı...
ama illa pili söküyorsanız bari buzdolabında saklayın 4 - 8 derece iyidir..
quote:
Orijinalden alıntı: koleksiyoncu_
a6vcde işe yararmı?
bu ne demek.. asus ise aynıdır, işe yarar tabii...
quote:
Orijinalden alıntı: sg888
quote:
Orijinalden alıntı: Vegabond81
pili çıkartınca voltaj değişimlerinden veya ani kesilmelerden PC zarar görebilir... bilginize..
tam bitene kadar da şarja takmamak eski ni-cad veya ni-mh piller için iyidir ama li-ion a zararlı...
ama illa pili söküyorsanız bari buzdolabında saklayın 4 - 8 derece iyidir..
2 yıl oldu hiç sorun çıkarmadı pil ama bu mesajı yazdımya sorunlu olur artık..
quote:
Orijinalden alıntı: nk061
Hocam verdiğiniz örneği win7 üzerinden vermişsiniz. Rica etsem birde win8 üzerinden verebilirmisiniz ? Yapmaya çalıştım ama bulamadım. Birde İngilizce yazmışsınız seçenekleri
win 8 de de aynı denetim masasına gireceksiniz..
"güç seçenekleri" --- "ekranın ne zaman kapatılacağını seçin" ----- "gelişmiş güç ayarlarını değiştir" ------- bu menüde "pil" kısmında : "düşük pil düzeyi", "kritik pil düzeyi" ve "pil düzeyini koru" menüsü.. , buraladaki rakamları pilde veya prize takılı kısmında sırayla "düşük pil düzeyi" %20 %20 ,
Hocam verdiğiniz örneği win7 üzerinden vermişsiniz. Rica etsem birde win8 üzerinden verebilirmisiniz ? Yapmaya çalıştım ama bulamadım. Birde İngilizce yazmışsınız seçenekleri
win 8 de de aynı denetim masasına gireceksiniz..
"güç seçenekleri" --- "ekranın ne zaman kapatılacağını seçin" ----- "gelişmiş güç ayarlarını değiştir" ------- bu menüde "pil" kısmında : "düşük pil düzeyi", "kritik pil düzeyi" ve "pil düzeyini koru" menüsü.. , buraladaki rakamları pilde veya prize takılı kısmında sırayla "düşük pil düzeyi" %20 %20 ,
bende zamanında bu konuyu araştırmıştım ancak yeni notebook pillerinde bunun geçerli olmadığı sonucuna varılmıştı. konuyu bulabilirsem burda paylaşırım.
bende uyguladım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme