Şimdi Ara

NOTERDE ÇALIŞIYORUM SORULARI ALAYIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
5.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Noterin aylık geliri ne kadara denk geliyor sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nortel anladım la
  • quote:

Orijinalden alıntı: firstcurse

Hangi ilde çalışıyosunuz hocam
    Noterin aylık geliri ne kadara denk geliyor sizce ?

hocam ben şu an aydın ın bir ilçesinde çalışıyorum , şöyle diyeyim büyük şehirlerde aylık 50-60 bin kazanan noterde var, ilçelerde aylık 2-3 bin kazananda var. yaptığı iş sayısına göre değişiyor kazancı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 22 Temmuz 2016; 15:08:23 >
  • Aylık noterin cebine giren ortalama para ne kadar aga sen onu söyle geç şimdi az alıyoruz laflarını vede senin maaşın ne kadar
  • Selam,
    Antalya'da motorum var. Ben istanbul'da yaşıyorum. İstanbul'a gelmeden önce motoru yaptırdım.
    3 senedir yatıyor motor. Muayenesi, sigortası hiç bir şeyi yok.
    Motoru yaptırmak için 450 tl ödedim. (yürür hale getirmek) Vergisi için 400 tl ödeyeceğim. Muayene ve sigortaya satmak için gerek yok diye biliyordum (ben alırken de muayenesizdi) ancak sanırım yeni kurallara göre muayene şart. Gecikme bedeliyle muayene 400TL gözüküyor. Aldığım bir duyuma göre de sigortasını da yaptırmak zorundaymışım.... Bu daha deli para. 4 sene önce 100 tl ye yaptırdığım sigortayı arkadaşım 1.200tl'ye yaptırmış. ( yeni sistemmiş bu da.. )

Motorum 125CC'lik scooter. Mondial. Kaça satabilirim ki zaten... Antalya'dan birine vekalet versem, o satabilir mi, bu mantıklı mı?
    Ne yapmalıyım?
  • Üni mezunu musun ? Maaş ne kadar ? Yaş kaç ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

Selam,
    Antalya'da motorum var. Ben istanbul'da yaşıyorum. İstanbul'a gelmeden önce motoru yaptırdım.
    Motoru yaptırmak için 450 tl ödedim. (yürür hale getirmek) Vergisi için 400 tl ödeyeceğim. Muayene ve sigortaya satmak için gerek yok diye biliyordum (ben alırken de muayenesizdi) ancak sanırım yeni kurallara göre muayene şart. Gecikme bedeliyle muayene 400TL gözüküyor. Aldığım bir duyuma göre de sigortasını da yaptırmak zorundaymışım.... Bu daha deli para. 4 sene önce 100 tl ye yaptırdığım sigortayı arkadaşım 1.200tl'ye yaptırmış. ( yeni sistemmiş bu da.. )

Motorum 125CC'lik scooter. Mondial. Kaça satabilirim ki zaten... Antalya'dan birine vekalet versem, o satabilir mi, bu mantıklı mı?
    Ne yapmalıyım?

hocam ruhsatı yoksa ruhsat çıkarmak için sigorta şart. trafik, sigorta olmadan vermiyor ruhsatını. eğer ruhsatın varsa biz sigortaya bakmıyoruz, engel değil satış için. ama muayene kesinlikle şart, sistemimiz satışı engelliyor sorgulama yaptığımızda ruhsattan. birde vekalet verip satış yaparsın ama 68 veya 78,58 vekalet ücreti ödersin notere. bence pek mantıklı değil satış yapman bayağı masrafın olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 22 Temmuz 2016; 15:23:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GorThaurS

Üni mezunu musun ? Maaş ne kadar ? Yaş kaç ?

lise mezunuyum aöf adalet okuyorum şuan. 22 yaşındayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: avei21

quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

Selam,

Ne yapmalıyım?

hocam ruhsatı yoksa ruhsat çıkarmak için sigorta şart. trafik, sigorta olmadan vermiyor ruhsatını. eğer ruhsatın varsa biz sigortaya bakmıyoruz, engel değil satış için. ama muayene kesinlikle şart, sistemimiz satışı engelliyor sorgulama yaptığımızda ruhsattan. birde vekalet verip satış yaparsın ama 68 veya 78,58 vekalet ücreti ödersin notere. bence pek mantıklı değil satış yapman bayağı masrafın olur

Ruhsatım var tabii ki. Muayene şart diyorsun 400 tl o.. Vergiye de bakıyorsunuz, ki zaten benim üzerime kayıtlı 400 tl de o...
    450 tl motorun yürümesi için para döktüm motorcuya..
    Motoru kim götürecek muayeneye bir de Antalya'da...
    450+400+400 desek 1.250 tl masraf ediyor. ben kaça satacağım ki..

Hayat mı bu ya...

En başında hurdaya çıkarmak için ne gerekiyordu, 450 tl motorcuya vermeyip hurdaya çıkarsaydım?

• Araç devri için noter masrafı dışında ne kadar masraf oluyor? Emniyetten falan ruhsatı yeniliyoruz sanırım?
  • Noterdekiler harbiden hiç terlemiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Franz Beckenbauer

Araç devri için noter masrafı dışında ne kadar masraf oluyor? Emniyetten falan ruhsatı yeniliyoruz sanırım?

plaka aynı kalırsa emniyete hiçbir ücret ödemeden alıyorsunuz yeni ruhsatı. yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi 81,50 ruhsat bedeli satış esnasında alınıyor sizden
  • Bir tanıdığım vasıtasıyla noterde bankaya, ptt'ye yapılacak getir götür işlerini yapacak bir personele ihtiyaç varmış. Maaş olarak 2500 tl dediler ancak başlarsam ne yapacağımı bilmiyorum. Çalışma olarak 8-5 dendi. Verilen maaş da söylenen işe göre bana yüksek geldi. Nasıl olsa para veriyoruz diye her şeyi bana yüklerler mi? Tek başıma bir devir işlemi falan yapmam gereken durumlar olur mu? Belge, evrak düzenleme konusunda çok titiz değilim. Bana yüklenecek ciddi sorumluluk olacak mı? Yani söylenene göre şartlar rahat ve iyi duruyor ama halen ne yapacağımı bilmiyorum. Sadece getir götür işi yapmak için mi asgari ücretten bile yüksek bir miktar vermeyi teklif ediyorlar bana Bu tip bir çalışan var mı? Bu şekilde başlamamı önerir misiniz?
  • Merhaba 8 sene geçmiş inşallah hala burdasınızdır.Sorum şu.Ben istanbuldayım.Samsundan bir motor almak istiyorum.Ama ben samsuna satıcıda istanbula gelemiyor.O yüzden motoru servis yada otobüsle İstanbula getirtsem satıcı Samsundayken motorun devir işlemlerini halledebilirmiyiz.Eğerki EVET ise nasıl yapabiliriz.Hayır ise alternatif bir yol varmı mesela istanbulda birine vekalet verme vb gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.