Mb sıcaklığı mainboard sıcaklığı yani -1~+1 kasa içi sıcaklığı
bu arada sensörün sağlamdır emin ol sadece çip in üzerine koyduğundadan öle sapıtıyo kalitesiz sesörler sanırım biraz kalın oluyo sorun çok çıkıyo şimdi coolermaster aerogate3 aldım adamlarda bi sesör var kıl kadar ince bi bant vermişler bant anlıyamıyon nasıl bi incelikte olduğunu akşam iftadan kısa bir süre önce takmya başladım pc ye yani 5 de diyelim bi iftar molası 5.30 iş başındayım her şey bitti pc mi açıp karşısını oturduğumda saat 10 du öle zahmetli bi iş idi ama canavar gibi alet
quote:
Orjinalden alıntı: YAZICIOĞLU
Mb sıcaklığı mainboard sıcaklığı yani -1~+1 kasa içi sıcaklığı
bende öle tahmin ediorum
yok bu benim sensor de aynen senin dedigin gibi dandik falan degil yani bantli mantli..Thermalltake ama sanirim yazicioglunun dedigi gibi cipin ustune koydugumdan olsa gerek herhalde... su an yerini deistirdim ve cipin hemen dibine koydum.... 33 derece...ancak herhalde tam isi transferinin ortasinda kaldigi icin 50 derece gosteriyodu
quote:
Orjinalden alıntı: mete656
yok bu benim sensor de aynen senin dedigin gibi dandik falan degil yani bantli mantli..Thermalltake ama sanirim yazicioglunun dedigi gibi cipin ustune koydugumdan olsa gerek herhalde... su an yerini deistirdim ve cipin hemen dibine koydum.... 33 derece...ancak herhalde tam isi transferinin ortasinda kaldigi icin 50 derece gosteriyodu
çipin üstüne ( heatsing ile çip arasına) koyduysan zaten yanlışı orda yapmışsın sensör nekadar ince olursa olsun aradaki sensörden dolayı heatsing e ısı teması tam olmaz ve sıcaklık doğal olarak artar. sensörü cpu ile heatsing arasına koy ölç. birde heatsing den ölç aradaki uçurumu görürüsün. ((( bu arada deneme bile sonucunu sanırım tahmin edebilirsin.)))
ben az biraz cpu yu zorlasam yakacaktım zaten normalde 25C olan cpu 20 dk de sadece winamp la 72 yi bulmuştu
quote:
Orjinalden alıntı: mete656
Normaldir. Benim hs nin üstünde 6000rpm delta çalışyor şuan 11cfm üflüyor ve 30 derece.Oda 20 derece ve kasa içi sıcaklığı 26derece.
abi bişe sölicem benim aerogate3 çoştı ya 4 sensör vardı 1. sensör cpu nun aliminyum soğtucusnun yanına yapıştırdım dışarda duruyo ısı 91C 2. ram in yanına bakır soğutucuya yapışık dışarda duruyo ısı91C 3.sensör hdd nin üzeirnde bi entegreye yapışmış ısı81C 4. psu nun içinde ısı 95C
bu konuya sadece derim
aslında bu ürün sadece 10 ile 90 c arasını ölçüyodu öle diyo du bu??
quote:
Orjinalden alıntı: sebi_gokhan
abi bişe sölicem benim aerogate3 çoştı ya 4 sensör vardı 1. sensör cpu nun aliminyum soğtucusnun yanına yapıştırdım dışarda duruyo ısı 91C 2. ram in yanına bakır soğutucuya yapışık dışarda duruyo ısı91C 3.sensör hdd nin üzeirnde bi entegreye yapışmış ısı81C 4. psu nun içinde ısı 95C
bu konuya sadece derim
aslında bu ürün sadece 10 ile 90 c arasını ölçüyodu öle diyo du bu??
sakin yanlislikla fahrenheit cinsinden gosteriyo olmasin??? bana sanki ole gibi geliyo dedigin degerlere gore
evet evet aynen öle tam farkettim yazıyodum senin yazıyı gördüm F yazıyomuş sonunda ii de kim bastı lem buunun fahrenayt tuşuna??
mete şu imzanı biraz kısalt be yada yanyana yaz be çok uzun olmuş
bi ara kisaltirim en kisa zamanda
quote:
Orjinalden alıntı: sebi_gokhan
mete şu imzanı biraz kısalt be yada yanyana yaz be çok uzun olmuş
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme