iyi günler, benim hdd dün sorunusuz kapanmışken bugün bilgisayarımı açtığımsa windows u başlatmadı ve "NTLDR eksik Yeniden baslat ctrl+alt+del" uyarısı verdi ve bir türlü makinamı kendi hdd'den çalıştıramadım ancak başka bir arkadaşın hdd sini kendi bilgisayarımda master benimkini slave yapınca bilgisayar çalışıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim ve "ntldr eksik" ne demek
Selam dostum.Aslına bakarsan format lazım bu sorunun düzelmek için.Çünkü senin makinanın bootloader i uçmuş yada hasar görmüş MasterBootRecord bozulmuş ve format la düzelir.Ama genede şansını denemek istersen bir yol daha önerebilirim.Winxp kullanyosan cd yi cd-rom a tak repair özelliğini bi kullan.Ayrıntı için bakmak istersen http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/prodtechnol/winxppro/reskit/prkd_tro_bohs.asp saygılar
ya anlamadıgım neden aynı konudan 2 tane acıyorsun?
formata gerek yok..windows cd'sinden bilgisayarı boot et.recovery console'a gir..ordan windows cd'si içindeki ntldr.dll dosyasını system root'una kopyala..(bu sınav sorumdu!)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by WeXoN</i> <br />ya anlamadıgım neden aynı konudan 2 tane acıyorsun?