s.a bir arkadaşın acer travelmate 5310 model laptopunda vista yüklü idi biz vistayı kaldırıp xp yüklemek istedik xp cd sini taktık kur çalışmaya başladı işlemlerini yaptı ardından sistemde hdd olmadığını veya kabloların bağlanmadığını anlatan bir uyarı aldık daha sonra forumlarda araştırdım bunun nedeni sata ide farkıymış bir forumda anlatılan yönteme göre biosdan bunu sata hdd yazan yeri disabled etmeliymişim biosa girdim bios phonix die bir firmanın üretimi fakat bu bioslarda böyle bir seçenek yokmuş daha sonra yardım destek bölmünde bir arkadaşın verdiği linkten easy BCD isimli bir pro indirdim bu proyu kullanarak vistaya ait mbr dosyasını sildim makinayı yeniden başlatığımda ekranda ntldr is missing altında da ctrl+alt+del restart yazan bir uyarı aldım bunu yapınca makina yeniden başlıyo ama aynı iletiyi alıyorum.biraz uğraştım ama hiç bir sonuç alamadım elimizde vista cd si yok xp cd si var laptobun kutusundan çıkan bir cd içinde vista var bu cd de laptopun diğer driver larıda var bir başkasından temin ettiğim bir cd daha var bu cd ile makinayı başlatınca dos ekranı açılıyo ekranda [DR-DOS] A:\> böyle birşey görünüyo şimdi arkadaşlar ben ne yapacam bu makinayı nasıl xp yapacam hadi xp den vazgeçtim tekrar eski haline nasıl getirecem ya ALLAH rızası için bir yardım
Valla ACER Travel Mate lerde xp kurabilmek için 2 yol biliyorum.Birisi bios update diğeri de başka bir yol. Ama ikisinin yapılabilmesi için de malesef vista işletim sisteminin açılması gerekiyor çünkü bu laptoplarda bios update yapılışı windows üzerinden masaüstü bilgisayar bioslarının çoğunda olduğu gibi dos üzerinden disketle değil. O laptopun bir recovery cdsinin olması lazım.Bence birtane temin edip önce wistanızı onarıp işletim sistemini açın. Bios update ini yapın. Daha sonra zaten bios da sata yı enable disable etme menüsü oraya glecek. Oradan ayarını yapıp üzerine temiz bir xp kurulumu yapabilirsin. Aklıma gelenler bunlar açıkcası