konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ancak başlıktada yazdığı gibi nüfus cüzdanım yenilendi ve elimdeki eski tip pasaport hala 1,5 yıllık geçerlilik süresine sahip. Yakında yurtdışına çıkmam gerekecek. Eski pasaportum hala geçerlimi yoksa yeni pasaportmu çıkartmak zorundayız?
TC kimlik No tabiiki aynı ancak Pasaportun en arka sayfasında nüfus cüzdanı örneği sayfasında ''seri No'' nun farklı olması sorunmudur?
Bilgisi olup yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
yurt dışına çıkacağında kimlik gerekmiyorki sorun olacağını sanmam kimlik değiştirdim derken yenilenmiştir baylar için evlilik sonrası bir işlem gerekmiyor ama bayanlar için kimlikde soyisim değişceği için pasaportunda değiştirilmesi lazım. sorun çıkarabilirler yani pasaport kontrolde sistemde büyük ihtimalle isim soyisim gibi bilgilr kontrol ediliyordur
sevgili kardeşim.değiştirmeye gerek yok,önemli olan sizin T.C.vatandaşlık numaranızdır.o da allah gecinden versin, ölseniz bile değişmez.ama dünyada bildiğim kadarıyla,eski tip--çipsiz--pasaport uganda'da bile kalmadı,gittiğin ülkelerde,pasaport polisleri ekşiyebilir.imkanın varsa değiştir.70-80 lira civarında defter(yeni pasaport) bedeli ödersin.pasaportunun geçerlilik süresi yeni pasaportuna aktarılır.o konuda bir kaybın olmaz.