arkadaşlar, bundan 2 hafta kadar önce üniversite kampüsünde bir banka adına müşteri kaydı oluşturan kişilere kimlik bilgilerimi vermiş bulunmaktayım. daha sonra bu bankaya gittim ve aynı gün içerisinde müşteri kaydı oluşturulmuş. herşey olması gerektiği gibi, fakat sağda solda süreklli dolandırılmayla ilgili haberler duyuyoruz, e tabi benim de içime bi kurt düştü meraklandım. emniyete vs. gidip kayıp çalıntı bilgisi vermeyi de düşündüm fakat kimliğim ne çalınmıştı ne de kaybolmuştu, bende yalan yanlış beyan vermektense nüfus müdürlüğüne gidip kimliğimi yenilettim. bunu yapmamın sebebi ise benim bildiğim kadarıyla kimlik değişince doğal olarak kimlik seri no'su da değişmekte yani eski kimlik bilgilerim geçersiz olmakta ( değişen sadece kimlik seri nosu, duyduğum kadarıyla eski kimlik seri no'mla bir işlem yapılsa bile beni bağlamazmış ). şimdi aklıma takılan bir kaç soru var; bankada kaydım olması aslında kimlik bilgileri toplayan kişinin gerçekten banka adına çalıştığını doğruluyor fakat benim içim yine de rahat etmedi, bu geçtiğimiz 2 hafta içerisinde adıma bir işlem yapılmış olsa ( başka bir bankadan ) ben bu bankalara gidip kimliğimle adıma bir işlem olup olmadığını sorgulayabilirim, fakat şuanda gidersem elimdeki kimlik farklı olduğu için herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? yoksa sadece T.C. numaramla sorgulamaları yeterli mi? ve adıma açılan bir şirket vs olduğunu nasıl öğrenebilirim? e-devlet şifrem var fakat orada pek bir şey bulamadım bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
biraz uzun yazdım arkadaşlar ama içim hala rahat değil, bilgisi olan arkadaşları bekliyorum. not: lütfen 'kimliğini niye veriyosun verme ' vs diyen arkadaşlar azarlamasın, normalde muhattap bile olmam ama 2 saat uyuduğum ve 3 saatlik bir sınavımın çıkışında denk geldim, bir anlık boşluğuma geldi bu sebeple vermiş bulunmaktayım. siz siz olun 2 kat daha dikkatli hareket edin, şimdiden teşekkürler...
Benim de başıma geldi. Adamın biri öğrenci karti çıkaralım yıllık ücret vs yok dedi banka çalışanı olduğunu söyledi. Benim de kredi kartına ihtiyacım vardı kabul ettim. Bütün bilgilerimi aldı. Sonra bana da dank etti ya dolandırıci falansa diye. Ama sonra kartım geldi bir şey olmadı çok şükür. Ama dikkat etmek lazım yine de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
hocam, ben bu bankayla iletişime geçtim. gerçekten de kayıt var. sadece kayıt var bi işlem yok, kredi kartı çıkıcaktı 2-3 gün içerisinde bankaya dilekçe yazıp iptal ettirdim. asıl merak ettiğim şey; kimliğimi yeniletmiş olmam gerçekten bir işe yara mı yani seri numarasının değişmesi yeterli midir bu saatten sonra bi işlem yapılmak istense? ve de başka bankalara gidip sorguladığım zaman bilgi alabilir miyim ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme