Şimdi Ara

Nvidia çalışmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , 2 gün önce bilgisayarıma format attım. Win8.1'den win7'ye geçiş yaptım. Tüm update'leri tamamladım ve nvidia ekran kartını kurdum. Fakat dxdiag'tan ekran kartı yerine İntel HD grafik kartı gözüküyor. Daha doğrusu oyunlara girdigimde bile aşırı kasma oluyor. Masaüstünde nvidia kurulu oldugu calıstıgı gozukuyor ama hiçbir işlevi yok.

Bilgisayar modeli : HP Dizüstü - 15-r103nt (ENERGY STAR)

Ekran kartı modeli : GeForce 820M

Resimler :

Nvidia çalışmama sorunu

Nvidia çalışmama sorunu

Nvidia çalışmama sorunu Nvidia çalışmama sorunu

• ckirimcan C kullanıcısına yanıt
    Bazen sürücülerde sıkıntı olabiliyor. Programdan yüksek performanslı Nvidia kartını birincil seçmişsin ama oyunlarda birincil olarak çalışmıyor olabilir. O yüzden Program settings yerinden oyunlar için tek tek Nvidia ekran kartını seçip ekle. Sağlam olsun diye oyunun kısa yoluna sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır seçeneğinden Nvidia'yı seç.

Bilgisayarın windows 8.1 ile kurulu mu geldi? Windows 7'ye geçerken, windows 8.1 için ayarlanmış leptopunuz sıkıntı verebilir. Bazı leptop markaları bazı modellerinde özel bir sürücü uyguluyor iki ekran kartı için tek bir sürücü kurulumu hazırlıyor. Tek sürücü kurulumu derken de bir tane kurmuyor tabi, iki ekran kartı içinde sürücü yüklüyor ama kendi ayarladığı sürücüler oluyor bunlar. O yüzden ayrı ayrı sitelerinden sürücüleri indirip kursanız bile eski performansı alamayabiliyorsunuz. Bir de sistemi değişmişsiniz zaten. Ekran kartı windows 8.1 sürücüleri ile daha iyi çalışıyor olabilir. Kestirmek güç. tabi.

Birde eski sisteme göre aşırı kasma yapıyor diyorsunuz ama eski sistemde oyunlarda oyun içi yaptığınız ayarlar ile şimdi ayarlar aynı mı? Belki anti aliasing gibi ekran kartını yoran efekler kapalı idi?

Ek olarak da direct x'de çift ekran kartlı sistemlerde öncelikle intel ekran kartı gözükür. Ben bir çok çift ekran kartlı sistemlerde direct x'i açtığımda hep intel gördüm ve ikincil ekran kartları da sıkıntısız çalışıyordu.

Velhasıl senin durumda büyük ihtimal ya sürücü sıkıntısı ya da windows uyuşmazlığı. Tabi windows update'ler ile gelen ek özellikler uygulamalar vs... bilgisayarınızı daha çok kastırabilir. Eğer windows update ile işiniz bittiyse, bilgisayarınızı başlatıp windows ekranınna girdiğiniz de ilk olarak görev yöneticisini başlatın. Hizmetlerden windows update'ı bulun ve üzerine sağ tıklayıp hizmeti durdurun diyin. Sistemdeki ram miktarına göre bir miktar ram'in boşaldığını göreceksiniz. Tabi devre dışı bırakmadan önce kullanılan ram miktarına da bakın. :) Windows update baya bir ram yer.

Neyse kolay gelsin.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için , iyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.