Şimdi Ara

Nvidia GeForce GTX 1080 mobil sızdırıldı, dizüstünde GDDR5X dönemi başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hesap001

Ilk gtx 1080 masa ustu tanıtıldıgıbda butun mobil ozellikleri yazmıştım aynı bunu bari bunu takın

Mobil Gtx 1060 4500tl-6000tl

Mobil Gtx 1070 6000tl-8000tl

Mobil Gtx 1080 8000tl-10000tl

Gtx 980m alanlar tranva geçiriyodur suan :D

Niye "Tranva" geçirsinler ki? Gtx 1060m gtx 980m ile ayni performansi verecekse fiyati ayni olacak! Onlari üzecek hiç bir durum yok!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msı gibi kütük şeklinde olmazsa,güçlü bir dizüstü pc düşünülebilir.

• ben kendim 4790k ve gtx 1070 kullanıyorum witcher 3 ve divisionda işlemci kullanımı %80 90 lara çıkıyor 4k da dual gtx 1080 mobil diyoruz ama görünüşe göre mobil değil sadece hızı kısılmış gtx 1080 bu kartlar kesinlikle darboğaz yapar dediğim gibi ise
  • Gamescomda lanse edileceği söyleniyor.

Monsterın sitesinde de stoklar hep sıfır. Eylülde yeni makinalar geliyor bence herkes lansmanı bekliyor her an satışa çıkabilir.

• 0quz28 0 kullanıcısına yanıt
    O zaman özel anakart tasarlayıp çift işlemci koymalılar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

Boyle sacmaliklarla ugrasacaginiza razer core alin kendi masaustu kartinizi ekleyin cikarin, zaten onemli olan grafik karti en buyuk laptop degisim nedenide ekran karti. Her sene 6000 tl odeyeceginize bir kere 2000 civari verin kurtulun

harici ekran kartını laptop a bağladığın kablo darboğaz yapıyor. Kartın verimi için anakarta doğrudan pci-ex veriyolundan bağlanması lazım.
  • yok canım tranvay falan geçiriyolardır.

• yok canım tranvay falan geçiriyolardır.

• masaüstü pc ler le ne kadar performans farkı olacak merak ediyorum...

• kadirirdem kullanıcısına yanıt
    1080 ve 1070 a detayli bakmadim ama 1060 sentetik testlerde 970 ve 980 arasinda kaliyor. Uygun fiyatli laptoplarda 6700k gerine 6700hq kullanilacagini varsayarsak ve 6700hq ~ i5 6600k-6600 ayarinda olduguna gore youtubedaki i5 6600k gtx 980 oyun testleri alinabilecek en yuksek fpsdir bana gore 1060mli notebooklar icin.

• Performansı ve fiyatı önemli. 1060m olan laptoplar 5000 lira olucaksa almayalım kalsın.
  • Benim tahminim 3500-4000 tl arasi baslangic fiyati.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagann. -- 15 Ağustos 2016; 14:11:26 >
  • Laptoplarin ozelliklerine gore degismekle birlikte 3500-5500TL arasinda olur diye dusunuyorum.Tabi ekran buyuklugu ve ozellikleri , SSD , ram ve islemci de fiyati etkileyecek diger onemli unsurlar olacaktir.
  • Laptopda oyun oynamak, gamepad ile counter strike oynamaya benziyor. Şuan laptop'dan bırakın oyun oynamayı bu yazıyı yazarken bile ateş üzerinde çıplak ayakla yürürmüşcesine alevler içinde klavyenin tuşlarına basıyorum, bir de oyun oynamaya kalkınca el değmiyor klavyeye. Her gittiğin yere harici klavyede götürünce de laptop mantığı ortadan kalkıyor nispeten. Anlayacağınız, laptoplar oyun için değil oyun harici mobilite ihtiyaçlar için kullanılmalı bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amore -- 15 Ağustos 2016; 17:27:19 >
  • Amore kullanıcısına yanıt
    Bazi laptoplarda kronik isinma sorunu oldugu dogrudur.Arkadasimin 5xxx serisi cpu lu bir laptobu var windows gezginini refreshleyince bile sicakligi 70 80 dereceye kadar cikiyor.Ama bu da her laptobun isindigi ve isinsada klavyeye hissettirdigi anlamina gelmiyor.Lenovo z510 ile 6-7 saatlik oyun sonunda cpu sicakligi 80-90 arasinda gidiyor,gpu da 75 derecelerde geziyor. Bu kadar saate ragmen elimi rahatsiz edecek kadar isi gelmiyor.İncelik performans oranini koruyabilmek icin sogutma sistemi kisitlanmak zorunda(en azindan suan ki teknoloji ile) ve laptoplarda kullanilan cpunun termal karakteristigi ~100 derece oldugu icin aslinda malzeme kalitesi iyi olan laptoplarda oyun oynamak sikinti degil.En kotu harici takilan klavye hissedilen sicaklik olayini cozer.Zaten gaming laptop olayini bende yer degistirmeyenler icin onermiyorum .Ona verilen para ile yaklasik ayni paraya alinan laptobun performansindan 2-3 kat fazla performansli masaustu bilgisayar toplanir.Ben bir haftada 4 kez yer degistiriyorum,masaustu alma gibi bir sansim yok bu yuzden iyi laptop benim icin can kurtarici.

• Ben masaüstü mü alsam diyorum bu sefer? Çünkü zaten laptopu oraya buraya götürmüyoruz artık akıllı telefonlar varken. O yüzden adam gibi bir masaüstü pc alırsam 10 sene sıkıntısız kullanırım diyorum. Cok lazım olursa oyun gecesi vs yapmak gerekirseki 2 senede bir belki lazım olur, alırsın masaüstünü atlarsın arabana ya da taksiye öyle yaparsın. Laptop üniversiten işin yoksa gereksiz gibi geliyor bana bu günlerde?

• 1050 veya 1060 lı bir laptop bekliyorum açıkçası fiyat/performans olarak monster dan güzel şeyler bekliyorum
  • Ben son 9 sene de 3 farklı oyun laptop'u deneme fırsatı yakaladım ve Dell XPS ile Lenovo laptopları aktif bir şekilde kullanıyorum. Her iki laptopda da yukarıda yazdığım problemleri yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum. Dediğin gibi hayat şartları ve iş seyahatlerinden dolayı hayat kurtarıcı oluyorlar ancak çok zevk alıyor musun dersen konforlu bir oyun oynama hissi yaşatmıyor derim. İlla zevk alacağım diyorsam da yanıma bir HDMI kablosu ve klavye alıp, kaldığım otellerde düşük-orta seviye bir desktop PC performansı yakalayarak oyunlarımı da oynayabiliyorum...

1. Dell Vostro 1500 Core 2 Duo T7300 GeForce 8400M GT 2007 - 2011
    2. Dell XPS L502x i7 2630QM GeForce 540M 2011 - 2014
    3. Lenovo Y510P SLI i7 4700MQ GeForce 2x750M SLI 2014 - ?
  • Masaüstü'nün tarihe karışma süreci resmen başlamıştır. İddia ediyorum 10 yıl içinde masaüstü denen koca ve hantal şey kalmayacak. İş kullanıcıları ve üstün performansçılar laptopları/ultrabookları docking station ile büyük ekran ve klavyeye bağlayacaklar iş yerlerinde.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.