Şimdi Ara

Nvidia, GeForce GTX 465 ve GTX 470'te fiyat indirime gitti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
9.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: OverClocKing

quote:

Orijinalden alıntı: fod

ya en ucuz gtx 460 500 tl diyen sensin simdi 440tlye aldırayım diyorsun düsünmeden mi yazıyorsun anlamadım
    dünyadaki fiyatları ve satısları dikkate almak lazım yorum yapmak icin, Türkiye'yeyi tek basına niye ele aldın demistim yine Türkiye ile diğer ülkeleri kıyaslamıssın, dediklerin dogru ama niye bu kadar ülkemizi isin icine sokuyorsun onu anlamadım
    bu satıslarda Türkiyenin oranı %5 bile değildir,

İyi de güzel kardeşim. ben orada 500 TL diye yuvarlak rakam yazdım. Yani burası satış yeri değil ki tam rakam yazayım. Sen de fiiyatlar konusunu kafana takınca sisteme girip alış fiyatıma bakıp tam fiyatını yazdım. Ne yapayım ki ha 440 olmuş ha 500. Yani 450 TL ye ekran kartı alacak olan adam 500 liraysa almayacak mı?

Türkiye'yi neden katmayacağım onu anlamadım. Türkiye'de ekran kartı satılmıyor mu ?

Dünyadaki fiyatları baz almıştım ve en alta NewEgg de 1GB GTX460 lar 230$ diye yazmıştım.
    Türkiye'de de 247$. Bu mu yani ? Bu mu "Yurtdışı ile ülkemiz arasında çok fark var" dediğin.

17$ mı ?

17$ için mi 450 TL veren adam ekran kartını almaktan vaz geçecek ?

Yapma Allahaşkına..

+KDV yi unutmuşsun. Neweggden alanlara KDV diye bir olay yok. 230$ 350TL civarı gibi bir fiyat yapıyor ki adamlar bu fiyata alıyor. Biz de ise en az 433TL var Bonus karta, İnventus'ta, ön siparişte...

• 5850'in artık 500 tl altına düşmesi gerek
  • Yurtdışında indirim oluyor da burda neden olmuyor acaba? Biri bunun açıklamasını yapabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: catador

Yurtdışında indirim oluyor da burda neden olmuyor acaba? Biri bunun açıklamasını yapabilir mi?

İşte asıl mesele de o zaman. Sözde işlemciler için de her sene 1 veya 2 defa indirim yapılıyor ama hani nerede?

4 sene önce çıkan kıytırık E7400 bile şuan da 230 tl ye satılıyor. İndirim söz konusu olduğunda bizim ülke indirim yapılan ülkelerin içinde hiçbir zaman yer almıyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

quote:

ya en ucuz gtx 460 500 tl diyen sensin simdi 440tlye aldırayım diyorsun düsünmeden mi yazıyorsun anlamadım
    dünyadaki fiyatları ve satısları dikkate almak lazım yorum yapmak icin, Türkiye'yeyi tek basına niye ele aldın demistim yine Türkiye ile diğer ülkeleri kıyaslamıssın, dediklerin dogru ama niye bu kadar ülkemizi isin icine sokuyorsun onu anlamadım
    bu satıslarda Türkiyenin oranı %5 bile değildir,

İyi de güzel kardeşim. ben orada 500 TL diye yuvarlak rakam yazdım. Yani burası satış yeri değil ki tam rakam yazayım. Sen de fiiyatlar konusunu kafana takınca sisteme girip alış fiyatıma bakıp tam fiyatını yazdım. Ne yapayım ki ha 440 olmuş ha 500. Yani 450 TL ye ekran kartı alacak olan adam 500 liraysa almayacak mı?

Türkiye'yi neden katmayacağım onu anlamadım. Türkiye'de ekran kartı satılmıyor mu ?

Dünyadaki fiyatları baz almıştım ve en alta NewEgg de 1GB GTX460 lar 230$ diye yazmıştım.
    Türkiye'de de 247$. Bu mu yani ? Bu mu "Yurtdışı ile ülkemiz arasında çok fark var" dediğin.

17$ mı ?

17$ için mi 450 TL veren adam ekran kartını almaktan vaz geçecek ?

Yapma Allahaşkına..

460 icin demedim, cidden gtx 460da az fark varmıs , gtx 470 ve gtx 480ın fiyatları ilk buraya geldiginde cok tartısılmıstı ve bayağa fark vardı
    hatta bazı arkadaslar 570tl den gtx 470 aldılar ama ne hikmetse sonra 700 civarına fixlendi
    Türkiye'yi katma dememin sebebi, büyük fotoğrafa bakmak lazım bunlar dünya capında satıs yapıyorlar sen atıyorum %5 civarı satılan Türkeye'yi kıstas alırsan yanılırsın

• atininde 5*** seilerindeki modellerde acil indirime gitmesi lazım böyle olursa çok kullanıcı kaybetmeye mahkum olur helal olsun nvdiaya tamam belki bizim ülkemize yansımıcak ama bunda nvidianın suçu yok bizim üç kağıtçı firmaalrın suçu var indirim olmuş olmasa hiç bir sitede yer almaz keşke bizim ithalatçı ve disbiretör firmalar yurt dışındakiler kadar dürüst olsa
  • Rekabetin güzelliği
  • millet sıcaklardan bayağı erimiş...
    hala nvidiay hayranları toz kondurtmuyor...

indirim niye yapılır?
    1.rekabet edemediğin zaman...
    2.seri sonu gelip son gayrette biraz daha satabilmek için...

fanatikuslar nvidiay için hangisi geçerli?çok komiksiniz yahuuu

ilk günden söylüyorum fıstık gibi olacak kartı bulamaca çevirirseniz sa-ta-maz-sı-nız...
  • quote:

460 icin demedim, cidden gtx 460da az fark varmıs , gtx 470 ve gtx 480ın fiyatları ilk buraya geldiginde cok tartısılmıstı ve bayağa fark vardı
    hatta bazı arkadaslar 570tl den gtx 470 aldılar ama ne hikmetse sonra 700 civarına fixlendi
    Türkiye'yi katma dememin sebebi, büyük fotoğrafa bakmak lazım bunlar dünya capında satıs yapıyorlar sen atıyorum %5 civarı satılan Türkeye'yi kıstas alırsan yanılırsın

Ya onun sebeblerinden bir tanesi bizdeki KDV nin çok yüksek olması. Ama tabi KDV Ülkemiz ile alâkalı bir şey olduğu için onu baz almadım. Çünkü onlarda 230$ bizde 245$ olduğu zaman normal diye düşünüyoruz.
    Ama bizim KDV bir binince gözlerimizi yuvalarından fırlatıyor.

İkinci sebep de garanti. Yurtdışında normal garanti 1 yıl. Ben de bilgisayar sektöründe 12 senedir çalıştığım için adını hatırlamasam da Tüketici Kanunu'nu çıkartan kişi benim müşterimdi o anlatmıştı.

Türkiye'de garanti bir yıl iken satıcı firma bir ürünü stoğuna aldıktan 6 ay sonra satıp fatura keserse ve o ürün 11 ay sonra bozulursa müşterinin getirdiği ürünü Distribütör firma satalı 17 ay olmuş olduğundan garanti süresi doldu diye almıyorlardı. Müşteriler de mahkemeye başvurunca malı alalı 1 yıl dolmadığı için kazanıyorlardı. Bu sebeple bu olaylar çok fazla olunca Türkiye'de ürün garantisi 2 yıla çıktı. Yani her üründe minimum 2 yıl garanti var.

Bu yüzden de Distribütör firmaların garanti ve tamir masrafları daha da arttı. Onlar da fiyatlara biraz daha fark koyup bize yansıttılar.

Diğer sebeplerden birisi de bu.

• sanırım hem KDV hemde garanti süresi hakkında yazarken ABD'yi baz aldın hocam zira AB'de durum farklı.

quote:

Ben de bilgisayar sektöründe 12 senedir çalıştığım için...

şunun bir adını koyalım artık. tam olarak ne yapıyorsun merak ettim?
  • Beklenen hamle..
  • ya bu kadar tartısmaya gerek yok. nere olursa olsun, ne butcen olursa olsun. bi firma kazık fiyat cekiyorsa almayacaksın.

ha alan cok. zaten nvidia da buna guveniyordu sanırım. gerci bu sefer cok da ole olmadı. iyi de oldu.

fiyatlar dusmeye basladı. bir dahakine daha da ii fiyatlar ile gelecektir muhtemelen.

ati rulzzz...
  • Şu yurtdışı fiyatları muhabbetini keselim artık.Kaçımız yurtdışından kart alıyor ki? Ayrıca alsanız bile yok garantiydi yok şuydu buydu kim uğraşır?
  • ya Allah aşkına nvidia bu gtx 465 olacak kartı niye sürdü ki piyasaya???
  • quote:

Orijinalden alıntı: natmaca

ya bu kadar tartısmaya gerek yok. nere olursa olsun, ne butcen olursa olsun. bi firma kazık fiyat cekiyorsa almayacaksın.

ha alan cok. zaten nvidia da buna guveniyordu sanırım. gerci bu sefer cok da ole olmadı. iyi de oldu.

fiyatlar dusmeye basladı. bir dahakine daha da ii fiyatlar ile gelecektir muhtemelen.

ati rulzzz...

Ati ucuza üretmesine ramen meydanı boş bulduğu için çok daha pahalıya satıyor. Nvidia nerdeyse maliyetine verecek bu kartları ama fermilerin maliyeti çok yüksek olduğu için sana pahalı geliyor olabilir.

ati rulazmış çoluk çocuk bastı bölümü iyice.

• güzel gelişmeler.. yanlız indirimleri atiden beklerken nvidiadan geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

güzel gelişmeler.. yanlız indirimleri atiden beklerken nvidiadan geliyor..

Her türlü indirime tarafız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru
    Ati ucuza üretmesine ramen meydanı boş bulduğu için çok daha pahalıya satıyor. Nvidia nerdeyse maliyetine verecek bu kartları ama fermilerin maliyeti çok yüksek olduğu için sana pahalı geliyor olabilir.

Ya zaten HD5870 serisinin zar boyutuna bak bir de GF100 ünkine bak.

GF100 GPU su 526 mm2 zar boyutuna sahip. HD5800 serisi ise 334 mm2. Arada %57.5 kat fark var. Yani ATi %57.5 daha ucuza mâl ediyor. Tabi bunlar kağıt üzerindeki rakamlar. Verimlilik farkları ne kadardır bilemem. Yani %57 olan rakam daha az olabilir. Tabi daha fazla da olabilir.

Yani dediğin gibi Fermilerin üretim maliyeti hakikaten çok fazla yüksek. GF104 , 106, 108 artık hangi isimlerle çıkartacaksa yeni GPU ların maliyetini düşürmesi lazım.
  • Kullanıcı için iyi miktarda indirim yapmaları gerekiyor.. Fakat bu indirim TR'de pek yansımaz.. Ne kadar indirim o kadar kar hesabı oluyor Türkiye pazarında..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.