NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (204. sayfa)
-
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156694725
Alıntı
metni:DLSS 3 Teknolojisi ilk tanıtıldığı zamanlar ve sonraki süreçte (birtakım kesimler tarafından) sürekli olarak boş bir teknoloji olmasıyla + görüntü kalitesini (abartı bi' şekilde) çamur etmesiyle anıldı. Şimdi ise (taaa ilk açıklandığı zamanlar söylemiştim) benzer mantıkta çalışacak olan FSR 3'ün yavaş yavaş gündemimize gireceğini görüyoruz (this fall dışında halen kesin bir tarih de yok). Tabii bu bahsedilen belli kesimin en büyük serzenişi DLSS 3'ün RTX 40 Serisi dayatması idi fakat FSR 3'ün ilk etapta birçok eski nesil GPU'ya gelecek olması doğal olarak sevindirici bi' gelişme olarak görülüyor ki görülmelidir. Lakin bu öne sürülerek DLSS 3 ile benzer çalışma mantığından çıkagelen (sözüm ona) absürtlükler göz ardı edilmezse işte o zaman belli bi' objektiflik hususundan dem vurabiliriz. Kaldı ki gücün yeşil tarafında DLSS 3.5 hamlesinin benzer tarihlerde geleceğini öğrenmiş durumdayız. Sezar'ın hakkı Sezar'a... Alıntı
metni:AMD, FSR3'ün Radeon RX 7000, 6000 ve daha eski GPU'larda çalışacağını doğruladı. Şirket ayrıca FSR'nin diğer GPU satıcıları ve konsollar tarafından destekleneceğini de doğruladı. AMD, hangi kartların destekleyebileceğini ve hangi GPU'ların önerildiğini açıklayan aşağıdaki tabloyu sağladı. Alıntı
metni:Bunun FSR3'ün diğer ve daha yavaş GPU'larla çalışmayacağı anlamına gelmediğini unutmayın; yalnızca tavsiye edilmez ve optimize edilmez. GTX 10 ve altı gibi grafik kartları da FSR3 yükseltmeyi destekleyecek, ancak çerçeve oluşturma teknolojisini desteklemeyecektir. Alıntı
metni:AMD, FSR'nin yakında geleceğini resmi olarak doğrulamış olsa da ne yazık ki, bu sonbaharda başlayacağını söylemenin dışında henüz belirli bir çıkış tarihi vermediler.
-
Ertuğrul İbrahimoğluyoutubeDon't forget to like and comment the video Videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın İşlemci (CPU) - Intel Core i5 11600k İşlemci soğutucu (CPU Cooler) - Arctic Liquid Freezer II - 240 A-RGB Anakart (MotherBord) - MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi Bellek (RAM) - Crucial Ballistix 32GB(4x8GB) 3600MHz CL16 RGB DDR4 Ekran kartı(Graphic Card) - MSI RTX 3080 SUPRIM X 10G SSD - Samsung 870 Evo 1TB M.2 NVme - Kingston 1024GB KC3000 Serisi NVMe M.2 SSD PCI 4.0 M.2 NVMe - Samsung SSD, 970 EVO P. M.2, 1 TB M.2 NVme - Kioxia Exceria 250GB Nvme Monitör(Monitor) - Asus Tuf Gaming VG27WQ 27" 165Hz 1ms Güç kaynağı (PSU) - Seasonic Focus PX - 850W 80+ Platium Kasa (Case) - Corsair 4000D Airflow Kasa Fans - Asus TUF TF120 ARGB 120 mm 00:00 DLSS off 02:22 DLSS Quality 05:29 DLSS Balancedhttps://www.youtube.com/watch?v=5ysBJLRxXFAErtuğrul İbrahimoğluyoutubeDon't forget to like and comment the video Videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın İşlemci (CPU) - Intel Core i5 11600k İşlemci soğutucu (CPU Cooler) - Arctic Liquid Freezer II - 240 A-RGB Anakart (MotherBord) - MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi Bellek (RAM) - Crucial Ballistix 32GB(4x8GB) 3600MHz CL16 RGB DDR4 Ekran kartı(Graphic Card) - MSI RTX 3080 SUPRIM X 10G SSD - Samsung 870 Evo 1TB M.2 NVme - Kingston 1024GB KC3000 Serisi NVMe M.2 SSD PCI 4.0 M.2 NVMe - Samsung SSD, 970 EVO P. M.2, 1 TB M.2 NVme - Kioxia Exceria 250GB Nvme Monitör(Monitor) - Asus Tuf Gaming VG27WQ 27" 165Hz 1ms Güç kaynağı (PSU) - Seasonic Focus PX - 850W 80+ Platium Kasa (Case) - Corsair 4000D Airflow Kasa Fans - Asus TUF TF120 ARGB 120 mm 00:00 DLSS off 03:50 DLSS Quality 07:45 DLSS Balancedhttps://www.youtube.com/watch?v=EG6tX3FFFDM
-
32X'te test yapmışlar
O kartın alımını iptal edip MSI RTX 3080 Ventus 3X aldım. Sizce kartın sıcaklığı ve diğer değerleri normal mi? 75W TDPli ekran kartı sonrası tam bir soba. Kışın ısınma derdi kalmayacak.
Ortam sıcaklığı 27 derece. Kasada sadece egzoz fanı olduğu için yan kapak açık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 26 Ağustos 2023; 15:27:48 >
-
yan kapak açmak fayda etmez çünkü zamanla ortamda biriken sıcaklığı ekran kartı çekeceği için ısınmaya devam eder.
-
Bende aynı düşünüyorum. Çünkü aslında Frame generation yazılımsal çalışabilen bir teknoloji olmasına rağmen bize hayır donanımsal çalışıyor diye diretmeleri bana garip gelmişti. Çünkü bu teknoloji geçmişte zaten TVler de var olan bir teknoloji ve yazılımsal bir teknoloji olduğu halde Nvidia inatla getirmemesi çok net rtx 40 serisine satma stratejisi olduğu gün gibi ortadaydı. Şimdi ise geçmişte nasıl GTX 10 serisi RT açmaz diyip sonra destek getirdiyse ayrıca dlss de çalışmaz diyip onun yerine image scaling getirdiyse yine aynı şekilde gene yazılımsal çalışan benzer Frame generation getirecektir. Bu benim kendi düşüncemdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahaha mesaj uçmuş, @REDSTONE hayırdır?
Burada makul şüpheliyi infaz etmişiz, mesajı silen REDSTONE değilmiş, kendisinden özür diliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 2 Ekim 2023; 13:31:31 >
Sayfa başlığı sahibinin hoşuna gideceği şekilde olmuş, silinmez bence ;))quote:
Orijinalden alıntı: Aerospace
Bu mesaj silindi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@REDSTONE 'nun olayla alakası yokmuş, başka biri mesajı rapor etmiş, mesaj silinmiş ve demokrasi tecelli etmiş. Greenstone'dan tekrar özür diliyorum.
-
Asıl sana hayırdır?
PM'den birkaç kelam ettim buradan da tekrar edeyim.
''Hayırdır'' tabirini içeren serzenişini (aşağıda linkini ileteceğim forumun ilgili kısmına) konu açarak dile getirebilirsin veyahut ''Destek'' kısmı da mevcuttur.
Geçen gün farklı bir konuda benle alakalı şahsi sıkıntısı/takıntısı olan herkese gayet açık bir dille açık çek sunmuştum. Aslında kimseden cevap gelmesini beklemiyordum ama sadece 1 tane cesaret sahibi bi' üye tarafıma ulaşabildi. O zaman da belirttiğim gibi ''adam yemiyoruz'' diye tekrar belirtmiş olayım.
https://forum.donanimhaber.com/forumla-ilgili-onerileriniz-sorunlariniz--f604
Senin de aynı şekilde bi' yerlerden bana takıldığın belli.
Aynı açık çek herkese olduğu gibi sana da geçerlidir. Nick'lerin arkasına vs. sığınmaya gerek yok + forumu da bunlarla meşgul etmek kadar saçma bir şey yok. Cesaret sahibi + yetişkin olduğunu düşünenler reele geliyorlar ve oturup konuşuyoruz.
-
O kadar NVIDIA öven mesajı bile silmişler kim siliyor bu mesajları kardeşim, demokrasiye doyduk artık yeter. Mesajı siliyorsun da bana niye açıklama atmıyorsun, forumun düştüğü hale bakın.
-
Merhaba,
Özellikle mem temp başta olmak üzere iyi değil (yaz aylarında bile değiliz).
Ne yapmak lazım kasa da 4 Halo fan var 120 5000D airflow kasa yan da fark flash 3 fan önde 3 halo var hepsi içeri alıyor sadece arkadaki halo fan dışarı atıyor h150i cap sıvı soğutma da 6 fanlı pushh pull yani iklimlendirme de iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi3636 -- 10 Ekim 2023; 10:28:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X