Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] (824. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16.528
Cevap
283
Favori
861.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekran kartınada yapılır ve çok yaygın. Hatta gerekli. Ekran kartı (nvidia için) tepe voltaj sınırı 1.1 dir.

Kart üreticileticileri ise 1.050,1.063 gibi hadi bazende 1.025 gibi voltajda çalışacak şekilde ayarlıyolar garanti boost olsun diye. Kart halbuki o boost hızlarında 0,100v daha azıylada çıkma potansiyeline sahip

Ben mesela 0.950 voltajda kullanıyorum güç tüketimi hem aşırı düşüyor hemde boost hızı aynı kalıyor ve ısınma sorunuda bitiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Aynen bende öyle öyle yaptım işlemciye ama ekran kartı konusunda bilgim yok. Gerçi işlemciye yaptığım yöntemleri unuttum :) not almak lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • byJuck kullanıcısına yanıt

Ben dizüstü kullandığım için işlemciye asus'un kendi yazılımıyla sınır koyuyorum. 135 W olan ayarı oyun açmadan önce 35 W düşürüyorum

• sw outlaws'a DLSS4 gelmiş. geldiğinde DLAA yerine Quality seçeceğim demiştim.

DLL dosyaları DLSS Swapper'de.

NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]

DLAA 51 fps ki 50 idi. Legacy Mode gelmiş DLSS3 demek.

DLSS4 Quality 87 Fps

Biraz daha ileri gidip Balanced de seçtim ama işaretlediğim yerde shimmering mi deniyor kıpraştı değmez.

DLSS4 Quality ile DLSS3 DLAA arasında fark göremedim böyle iyi olmuş. özel bir ayar yok güç hariç.

• bir de spiderman2'ye bakalım.

4070s 5700x3d 1080p

127 Fps

4080s 11900kf 2k

121 FPS

2k tamam da 4080s'den biraz daha iyi sonuç beklerdim. demek ki 1080p için 4070s gayet yeterli bir kart.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

4080 tam sınır 2k kartı. detay seviyesi düşürmeden oyun oynamak isteyenleri memnun eder.

• djduke kullanıcısına yanıt

bu sistemdeki 27 rog monitör 165hz ama ben 10bit açabilmek için 120hz kullanıyorum. beni kurtarır ama 165 170hz kullananlar için bence yetersiz 4080 serisi ki keza 5080 de 51 fps gösterdiğim ayarda 55 fps almış TPU'nun yaptığı testte ama yamadan sonra 56 olsun o da. bu durumda 5080'e de 2k kartı diyebiliriz. 4k için vramden kurtarmaz zaten ama 2k'da 55 fps olunca MFG de kurtarmaz en az 60 fps olmayınca ki FG açık 55 fps almış. o şekil bir oyun her şeyi sona alınca ve komutla Outlaw ayarı açınca ve DLAA seçince.

O zaman 4070 1080p, 4060 da 720p kartı mı oluyor?

4080 S 4K Ultra oynuyorum ve DLSS ile ömrü uzadı kartın. Nativede aşağıdaki fotoda durum böyleyken DLSS ile 4K 120 Hz ve üzeri mümkün ki ben 160 Hz kullanıyorum ve DLSS 4 ile bu oluyor.

He ben 2K 240Hz rekabetçi kasıcam dersen o da olur tabii ki. Ama 4K 120Hz ve üzeri gayet mümkün. Unutmayalım ki, 5080 ve 5090 sahipleri de 4K'da DLSS açıyor. Native devri bitti kabullenelim artık.

Transformer model sayesinde 4K DLSS Performance + Frame Gen oyun oynuyoruz. Zamana ayak uydurmak gerek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sukrullex kullanıcısına yanıt

hocam mario açarsan 8k da da oynarsın. Ben x16af minimum dlaa vs gibi grafik en net olacak şekilde oynmayı seviyorum. 2k 170 hz IPS monitörde minimum 100 fps üzeri sabit olmalı. o cevap verdiğim arkadaşta da onu hissettiğim için öyle cevap yazdım. Yoksa bazı kullanıcılar için 4k da oynuyorum diyen olabilir. DLSS konusunda da son güncelleme öncesi ben beğenmiyordum ve açmıyordum. Son güncelleme ile gerçekten başarı sağlanmış..

İşin özü ben detaycıyım. sırf bu yüzden crossfire SLI gibi teknolojileri de kullandım zamanında. hd4870x2 sahibiydim :D

4K Mario oynuyorum iyi seyirler VRAM kullanımı 12.5G civarı.
    https://pixeldrain.com/u/7n9GQ3kZ
    sukrullexyoutube
    God of War Ragnarök - 7800x3D 4080 S - 4K Ultra DLSS Q 3.10.2.1.0 Preset K Frame Gen On
    https://www.youtube.com/watch?si=R6Dg1TrzOlMqSyKU&v=2H5EWryxdHI&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 9 Şubat 2025; 1:27:1 >

• GoldPunch kullanıcısına yanıt

Herkes o vaziyette. En azından ülkenin çoğunluğu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia'nın yeni Presetları geldiğinde son presetın kodunu nasıl güncel bir şekilde takip edebilirim, Nvidia app i kullanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sukrullex

4K Mario oynuyorum iyi seyirler VRAM kullanımı 12.5G civarı.
    https://pixeldrain.com/u/7n9GQ3kZ
    sukrullexyoutube
    God of War Ragnarök - 7800x3D 4080 S - 4K Ultra DLSS Q 3.10.2.1.0 Preset K Frame Gen On
    https://www.youtube.com/watch?si=R6Dg1TrzOlMqSyKU&v=2H5EWryxdHI&feature=youtu.be
    Alın RT Ultimate, yine de 15.5G VRAM kullanımı var. VRAM'den ötürü en ufak bir sıkıntı yok. VRAM Allocation ile VRAM yetmeme durumunu birbirine karıştırma işini bırakalım derim... 2K kartı bi de bu. 4K açmaya çalışırsanız çarpılıyorsunuz vs.
    5080 4K kartı ama 4080 S 2K kartı

sukrullexyoutube
    Spider-Man 2 - 7800x3D 4080 S - 4K Ultra RT Ultimate - DLSS Perf. Preset K - RR On Frame Gen On
    https://www.youtube.com/watch?v=il5CqQTD0gE&t=41s

Yalnız bu oyun özelinde CPU scheduling sıkıntısı olduğunu gözlemledim. Update ile anca toparlarlar.

Bu arada RTX Neural Texture Compression geliyor bellek sıkıştırcaklar. Adamlar yüksek VRAM kart vermemek için bütün tuşlara basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 9 Şubat 2025; 21:54:4 >

• Dlss 4 sahane olmus yalniz. Rdr 2'de bilirsiniz dlss acinca pastel boyayla boyanmis gibi oluyordu goruntu. Suan cam gibi oluyor. Butun ayarlar ultrada 2k cozunurlukte 4070 ti super ile akiyor oyun 110 fps ortalama. Baskaca oyunlarda henuz denemedim ancak eminim cok ciddi farklar yarattigina.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hangi kart hangi çözünürlük için ya da kısaca 2k 4k tartışması yapabilmemiz için hepimizin 4k monitör kullanması gerekiyor çünkü 2k monitörde 2560x1440=3.686.400 adet piksel vardır. 4k monitörde ise 3840x2160=8.294.400 adet piksel vardır. 2k monitörde yazılım ile 4k'ya yükselttiğinizde monitöre 8.294.400-3.686.400=4.608.000 4.6 milyon piksel eklemiyorsunuz sadece daha gerdirilmiş bir görüntünün 4.6 milyon pikseli atlanmış bir görüntü görüyorsunuz kart yine 3.68 milyon pikselle çalışıyor. bu yüzden performans ve vram kullanımı aynı olmaz 2k'da yükseltilmiş monitör ile gerçek 4k monitör arasında. 250 km'ye limitlenmiş rs6'yı bir de ankara konya yolunda deneyelim bakalım kadar da saçmadır 16gb kartta 16gb yetiyor mu yetmiyor mu diye bakmak. daha yüksek vram kullanan 4090 7900xtx gibi kartlarda oyunların nasıl optimizasyon özürlü olduğunu görebiliyorsunuz. sw outlaws ilk çıktığında 4k'da 21gb kullanıyordu yama gele gele steam'a çıktığı için şimdi 2k'da 16gb ile oynanabiliyor yani ben 7900xtx'te gerçek 4k monitörde 1.5 senedir gösteriyorum 16gb'nin yetersiz olduğunu. bu durumda 4080 serisine 2k kartı diyorsanız ki ben de 2k monitörde kullanıyorum ama 5080 de 2k kartıdır. testlerde sorun olmayan oyunları gösterirler ama space marine 2 4k texture packli test göstermezler çünkü 18-19gb başlıyor bir süre sonra 21gb kullanıyor sonrasına bakmadım. yine yok o yolda da 250km yaptı hikayesine döner umarım anlatabilmişimdir?

• Zebercet kullanıcısına yanıt

bende dlss 4 ile deneyince oyunun cam gibi olunca 2.ciye bir daha başladım. İlk oynağımda fena olmayan bir monitörümde oynamıştım. O arada Oled tv aldık 4k hdr oledde oyun Dlss 4 ile akıl almaz gözüküyor ağzım açık oynuyorum. Hala bu oyunun optimizasyonun ve grafiklerinin ulaştığı noktanın yakalanmamış olması çok enteresan geliyor, herhalde gta 6 bu oyunu geçecek tek oyun olacak.

• Zebercet kullanıcısına yanıt

1080p çözünürlükle oynarken de cam gibi oluyor. Üstelik 4K TV ekranında 1080p oynarken oluyor. Neden 1080p oynuyorsun diyen olursa 4050 ekran kartı ancak ona izin veriyor.

• Arkadaşlar merhaba, şu stutter problemini bir türlü çözemedim. 2 yıldır uğraşıyorum, ilk topladığımda problem yoktu. İşin garip kısmı hikayeli oyunlarda problem yokken online oyunlarda problem oluyor, işlemciden şüpheleniyorum. Mesela cod serisinde online’da stutter yaşıyorum, cod bo6 konsolda da problemli bir oyun, ps5 ve ps5 pro’da da stutter yaşanıyor. R6’da fps daha stabil ama sağa sola dönüşlerde fps düşüyor. Bi ara hem konsol hem PC’de fifa oynuyordum, fifa oynanmayacak derecede kasıyordu. Ekran kartına undervolt yaptım, işlemciye -20 voltaj düşürdüm, pbo açık cbp kapalı. Ramleri alırken dikkat etmeden xmp destekli almışım, Expo almam gerekiyordu, bios’tan docp1 açık kullanıyorum. Nvidia denetim masasından tutun bios ayarlarına kadar bir sürü ayar denedim çözemedim. İşin garip kısmı son zamanlarda işlemci kullanımı arttı, cod bo6’da %65-85 arası kullanılıyor, darboğaz yok ama yüksek cpu kullanımı var. Diğer oyunlardada 45-50 arası gidiyor. Sıcaklık değerleri 60-73 arası, ekran kartı undervoltsuz 70-76 arası, undervolt ile 60-62 derecede seyrediyor. Windows 10-11 ikisinde de aynı durum var şu an 11 kullanıyorum.

Asus tuf gaming x670e plus
    PNY Rtx 4070 ti
    R5 7600x
    2x16 gb g skill cl32 6000 MHz
    Cooler master ml240 v2
    Corsair rm750 80+ gold
    Nzxt h9 elite
    Asus tuf gaming 2K 260hz monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edelion -- 12 Şubat 2025; 10:37:48 >

• Edelion kullanıcısına yanıt
    Bende Win 10 22H2 kurulu. Win 11 24H2 ile benzer şikayetlerim vardı. Black Ops 6 hiç stutter yok bende. 7800x3d 4080 S ile.

Anakartın sitesindeki çipset daha güncel olması lazım onu kurmadıysanız kurun. Msi Afterburner vb. 3. Parti programları açık tutmayın. Core Isolation kapatın. Biosta ftpm kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 12 Şubat 2025; 10:42:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt
    En son geçen sene chipset güncellemiştim, armoury crate üzerinden bütün güncellemeleride yaptım, fptm kapatıp denedim ama nafile. Bu sistemden önce i7 4770k ve gtx 970 kombinasyonunu kullanıyordum hiçbir şekilde böyle bir problem yaşamadım. Çok soğudum sistemden, satayım diyorum ama başkası uğraşmasın bu problemle diye satmıyorum sistemide. Bi abimin 4070 ti super kartını takıp yarım saat denedim 1 kere stutter olmadı, benim kartı ona taktık stutter yaşadı. Şu an komik bir şekilde bahsettiğim abide stutter yaşıyor, her gün cod bo6 için ayar yapıyor. Cod’da olan problemi artık oyunun optimizasyonuna bağlıyorum ama diğer online oyunlarda yaşadıklarım sıktı iyice. Msi afterburner’dan frametime’ı takip ettiğimde orada yer alan fps çizgisi sürekli dalgalanıyor, r6 girince çizgi dümdüz ama anlık olarak sağ sol yapınca bazen fps düşüyor.

• 
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.