Şimdi Ara

Nvidia RTX 5090 ekran kartı sahiplerinden şikayetler yağıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Scalperlar kendilerinden pahalıya alan olmadığı için şikayet ediyordur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • D ne oluyor?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    RTX 5090'nın Çin için yapılan kırpılmış versiyonu. 4000 serisinde de mevcuttu

• bir üründe lite vs diye takı varsa hayatta almam. bu 5090D de demek ki güzel bir şey değil. ambargo yüzünden bize de mi 5090D gelecek deniyordu normali geldi sıkıntı yok yani çin çan çonlar düşünsün. onların derdi parça pinçik edip AI işlemcisi yapmak ne halt yiyorlar kim bilir onlara mı acıyacağız bize kim acıyacak? 3400 dolardan taneyle gelmiş bir de palit. promosyon amaçlı istisnayı saymıyorum ikinci bi alan görmedim çünkü.

• Çok anlamlı bulamadığım bir haber

• fantomasds kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsunuz, xx90 karları da yine son kullanıcı kartlarıdır. Sadece standart bir bilgisayara takılıp, oyun için kullanılabilecek en iyi karttır. İş yapan adamın kartı Quadro’dur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gms10ur kullanıcısına yanıt

xx90 serisi kartlar aslında eskiden titan serisi kartların devamı. titan serisi de tam olarak geforce ve quadro arası bir seriydi zaten. iş yapan adamın kartı quadro falan değildir ayrıca çok büyük ölçekli şirket olmadıkça. küçük çaplı işletmelerine git 1 tane quadro kartlı sistem bulamazsın çünkü geforcelar aynı fiyat bandında daha fazla kas gücüne sahip, ayrıca studio ready driverlar da mevcut sanırım 1000 serisinden itibaren. quadro serisinin en büyük olayı 4ten fazla görüntü çıkışı olması ve kendine has driverlarıydı, driver farklılığı kalmadı kısacası. çoğu freelance çalışan da 4090 alıp geçti geçtiğimiz seride. ancak çok büyük şirketler quadro alma topuna giriyor.

konuya gelecek olursak seri yeni çıkınca bu tarz ağlamalar olur. nvidianın politikasını sevmesem de sıkıntı yok, oyna devam

• adil fiyattan ulaşabilip alsak keşke de siyah ekran alsak.

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt

İronide kaydirma yapmişsin.

İşlemcide intel ekran kartında nvidia yigenim..

Olacakti..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Quadro alanlarin bilinçlisi ecc ram kullanmasindan dolayi hatayi toleransi sifir uygulamalar

Bilincsisi hata toleransi olan ama ayni isi yaptigini hala öğrenmemeiş olan sektöre yabanci olanalr.git gide azaliyorlar.

Ama nvidia nin isi belli olmaz.

Çat diye bios düzeyinde kapatir.millet sudan çıkmis baliğa döner.

Nvidia bu .Nvidia RTX 5090 ekran kartı sahiplerinden şikayetler yağıyor! 

• Black_34 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kırpılmış fakat tam olarak kırpılan nedir, detaylı teknik veri minvalinde sormuştum aslında. Daha düşük saat hızları mı yoksa acaba fiziki olarak bir kısmı kapatılmış mı çipin?

• Paranla rezil olma bu olsa gerek :D

Bildiğim kadarıyla CUDA,Tensör, RT çekirdeklerinde kırpma mevcut.

• Ambargoyu delip alınan kartları nvidia yeni driver yüklerken bilerek bozmuş olabilir.

• Oyun için alan oldu mu aramızda? Samimiyetle soruyorum ne oynuyorsunuz arkadaşlar? 4k vukong denen çöp oyun için mi aldınız, ne bileyim diğer çöp stalker 2 için mi aldınız? Ben 10 yıldır 2-3 tane ciddi yapım dışında oyun görmüyorum.

Kimse yanlış anlayıp atarlanmasın, para sizin, ister alır ister satarsınız fakat sebebini cidden merak ediyorum? Gerçekten keyif aldığınız, 5080-5090 gibi kartlara ihtiyaç duyduğunuz oyunlar neler?

Gözümün önünden son 10 yılın oyunlarını geçirdim, oynamaya değer oyunların hepsini GTX 1080 sahibi bile keyif ala ala oynar.

Donanım hastalığı galibaNvidia RTX 5090 ekran kartı sahiplerinden şikayetler yağıyor! 

• gms10ur kullanıcısına yanıt

5 yıldır üretilmeyen karttan mı bahsediyorsunuz? Quadro serisi 2020 yılında tarihin tozlu raflarına postalandı. Onun yerine Studio Driver artık. Oyun oynayacaklar aynı RTX karta Game Driverını kuruyorlar bu sebep ile.

• Impheatus I kullanıcısına yanıt
    Ben Dota oynuyorum

@V4LKyR

Yeri geldiğinde ANA KONU içerisinde paylaşıyoruz bunları ama hazır lafı geçmişken burada da paylaşmış olayım...

https://forum.donanimhaber.com/nvidia-geforce-rtx-50-serisi-ana-konu--159665988

İkisi arasında (bu seri özelinde) specs bakımından kırpma yok...

(RTX 5090 D'nin mem speed ve L2 cache değerleri hatalıdır)

Nvidia RTX 5090 ekran kartı sahiplerinden şikayetler yağıyor!

Nvidia RTX 5090 ekran kartı sahiplerinden şikayetler yağıyor! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 5 Şubat 2025; 12:29:16 >

• Impheatus I kullanıcısına yanıt
    2K ve üstü bir çözünürlükte oyun oynuyorsan ihtiyacın olabiliyor. 5090 şart değil tabi ama, triple screen çözünürlükte oynanan oyunlar var (Sim racing). Örneğin bu tarz simulasyon oyunlarıyla ilgileniyorsanız ve rekabetçi olmak istiyorsanız 7380x1440p çözünürlükte 60-70 fps almak için 4080'e ihtiyacınız var :)

• Linux kullanıcıları arasında yaygın olan takma adı "novideo" gerçekten adını hakediyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.