Linux'taki NVIDIA X settings eksiklikleri ve yanlışları olan bir program. Oysa Windows'taki NVIDIA denetim masası çok daha iyi ve kullanışlı. Şimdi hangi hatasını, hangi yanlışını anlatmakla başlayayım bilmiyorum. Mesela aşağıdaki kısımda ekran ayarlarımı yapıp ''apply'' ye tıkladığım taktirde ''Save to X configuration file'' yazan yere tıklamak gerekiyor ki ayarlar geçerli olsun ve yapılandırmaya ya da her neyse işte yazılsın. Bu durumda paylaştığım sitelerdeki hata ortaya çıkıyor ve ayarları kaydedemiyorum. Bu sorun uzun zamandır var ve düzeltilmedi. Sorunu bu paylaştığım sitelerde yazanları yaparak çözüyoruz ve o çözümler de yarım yamalak bence. Son kullanıcı bunları yapmayı nereden bilsin? Ben daha Linux Mint Xfce'de mouse acceleration kapatma tuşunu bulamadım, (çünkü yapmamışlar öyle bir tuş) internetten araştırmalarımla mouse acceleration'u kapatmayı zor da olsa başardım. Cidden Linux dağıtımları ve programlarının eksiklikleri ve yanlışları çok fazla. nvıdıa developer forums Can't save to X configuration file on nvidia-settings https://forums.developer.nvidia.com/t/cant-save-to-x-configuration-file-on-nvidia-settings/185069launchpad Bug #1822937 “NVIDIA settings won't write to /etc/xorg” : Bugs : nvidia-settings package : Ubuntu https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-settings/+bug/1822937www.programmersought.com nvidia-settings cannot save settings under ubuntu18.04 - Programmer Sought https://www.programmersought.com/article/45694457131/< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 21 Ocak 2023; 14:0:28 > |
NVIDIA X settings | eksiklikleri ve yanlışları olan bir program
-
-
Kullanmayi bilmek de onemli. Mesela nvidia-settings i root olarak calistirabilirsin. Bahsettigin klasorlere kullanicilarin yazma izni yokki nasil yazsin.
-
linux un en büyük sorunu
çatallama mantığının mantıksızlığında yatıyor !
linux diyorki ! unix gibi çalışayım yani dosya erişim ve yetkilendirme üzerine aslında bir sistem
diğer taraftan 3. taraf bir firma bir grafik kartı üretiyor sonra kaynakları kapalı bir uygulama veriyor.
bundan sonrası 1. el kerneli geliştirenler bu işe el atmıyor çünkü adamların aslı işi bu değil
1-2 ekran kartı programlama yapabilen eleman bu işe bir el atıyor ama işte
oralarda bir yerlerde bir şeyler yarım yamalak yamasız kalıyor.
bu sadece bir ürün için bir yazılım konusu değil
her türlü 3. parti program için geçerli bir durum bu
bunu çözmek için tam zamanlı bir programcı tutup
en az 1-2 yıl düzenli maaşla adam çalıştırısanız bu sorunlar bir gün aşılır belki
veya şu senaryo ve program yazan yapay zekalardan biri
linux üzerindenki bir biriyle %100 tam uyumsuzluk sorununu aşabilecek şekilde
var olan gnu kodları inceleyip alternatif versiyonlar oluşturabilirse
linux un en büyük eksiği günden güne düzeltile bilir.
hatalı ve eksik her şeyi tam düşünülememiş bir programın hatalarını düzeltmek için
yapay zekayı nasıl kullanabilirim diye biraz düşünürseniz
işte burada köklü tam anlamıyla sorun düzeltme sürecinde bir şeyler değişebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X