2 gün once Dell İnspirion 1520 2.4 ghz modelini aldım. Ertesi gün oyun oynarken ekran 5-6 dk donup beni oyundan atıyordu ve sag altta nvlddmkm hatasından kurtarıldı diye uyarı cıkıyo. Biraz araştırma yaptım.SOrunun Nvidia ile Vista arasında ki uyumsuzlugundan oldugunu anladım.Bi linkten bişi indirdim.Kurmaya başlarken bi uyarı veriyor:İşletim sisteminiz Vista değil .... Vista service pack 1 yukledim.Yine indirdiğimi yuklemeye çalıstım aynı hatayı verip yuklemden cıktı.Bana bir yardımcı olursanız sevinirim.En son çare xp yuklemek.Ama onuda istemiyorum Vistayı sevdim ben bu hatası dışında.
Diğer sorm ise XP yuklemeyle alaklı.Sabit disk OS ve RECOVERY olarak ikiye ayrılmış.RECOVERY 10 GB.Ben normal xp yukleyebilirmiyim Laptop a.RECOVERY ye yuklemeyi planlıyodum.Vista ya bir etkisi olurmu.Yani iki sistemi normal çalıştırmak istiyorum mümkün mü dür ??
Cevaplarınızı bekliyorum....
support.dell.com
sitesinden servis tag nosu ile yada ürün bulma yardımcısıyla 1520 modelinin ekran kartını indirebirsin.
servis tag nos ürün altında yazar.
XP yüklemek istiyorsa D: revovery bölümünü silmez ise eğer ilerde vistaya dönerim umudu olabilir. Ama sen hem xp hemde vista çalışmasını istiyosun sanırım. Ozamanda ekstra boot programı yüklemen gerekiyor. Sistem hddsi komple yedeğini almanı isterim. Örnek Acronic True image ile.
Probleminiz büyük olasılıkla ekran kartı sürücüsü ile alakalı. Burdan güncel sürücüyü indirip kurabilirsiniz. 2. soruna cevap veremeyeceğim, çünkü laptopı aldığım gün recovery i silmiştim.
1520 için genel başlık var onu kullanın lütfen...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme