Şimdi Ara

Nztx ,Phanteks ve Corsair ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir sistem kurmayı düşünüyorum.Kasa tasarımı benim için önemli oturma odasına kurmayı düşünüyorum.Bu 3 kasa kafamda var.
    Aşağıdaki kasalardan hangisini seçmeyelim sizce?

Phanteks Eclipse P400S

https://www.youtube.com/watch?v=mzXmR9QerOY

NZXT S340

Corsair Carbide Series 400C

• 400c
  • Hocam 3 kasa arasında ben 1 ay araştırma yaptım. 400C de karar kıldım ancak şu anda hiç bir yerde stok yok malesef. Büyük ihtimalle bu kasa pek tutmadı ve aynı tasarımı devşirim Corsair Crystal serisi çıkartacak 1 ay sonra. Corsair Crystal 460X tam modelin adı. Araştırın isterseniz temperli cam kullanacaklar ve müthiş bir kasa olacak. Ancak şu anda Corisar'in sitesinde kasa 139 dolar olarak yazıyor. Bu demek oluyor ki Türkiye fiyatı 600TL den aşağı olmaz malesef.

Bu arada 400C stok bulursanız herhangi bir yerde bana da haber verirseniz çok sevinirim hocam.
  • Ben Hollanda dayım.Burda stokta var sorun yok.Ben ğhanteks i daha çok beğendim.İşlevselliği nasıl bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NZXT H440 aldım beğenerek ve araştırarak. Kasadan çok ama çok memnunum. Tek olumsuz diyebileceğim durumu, kasanın vidaları yuvaları kaliteli değil. Yani yamuk yumuk vidalanıyor, ya da ben beceremedim bilemiyorum.
  • MPS-55 kullanıcısına yanıt
    Hocam Phanteks' in kablo toplama aparatları çok iyi tasarlanmış. Bu 3 kasa arasında en iyi kablo yönetimi sanırım bu kasada. Bence yine de Corsair'den şaşmayın. Gerçi hepsi çok kaliteli markalar, belki de yeni bir ürün denemek iyi olabilir.
  • S340 var bende. HDD slotu haric eksisi yok, malzeme kalitesi olarak onde. İlk onceligim kasanin kalitesiydi sonrada masamla ustte ki kutuphanem arasinda cok az mesefa oldugundan dolayi s340 biraz daha iyi duruyor gibiydi fiyati zaten uygundu ilk ciktigi gun aldim.

Corsair 400c olsaydi onu alacaktim. Ayni fiyat bandinda olmadiklarini da hatirlatayim. Kasada ne aradigin ve butcen onemli burada. Hic birisi pisman etmez gozun yukseklerde degilse.

• Hocam ben de kasa bakıyordum sizin konuyu gördüm. Çok bilgim yok görüntüsüne ve içinin rahatlığına bakıyorum. Seçtiğiniz kasalardan nztx güzelmiş.Ben Aerocool Project P7-C1'e bakıyordum hatta alacaktım. Ama buraya da bir sorayım dedim.
  • enthoo pro m acrylic

• Phanteks modelini sipariş geçtim.Elime geçince deneyimimi burdan yazarım.

• Bunların arasinda en iyisi Corsair 400C ve en pahalisidir. O olmazsa Phanteks P400 alınır. Butçe sorun degilse bu en iyisi

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01F0KVP2Q/ref=mp_s_a_1_2?ie=UTF8&qid=1477430279&sr=8-2&pi=SY200_QL40&keywords=phanteks+enthoo+evolv+atx&dpPl=1&dpID=41b9PZ4y4aL&ref=plSrch

• acaluka kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kasa aksine beklediğimizden fazla talep gördü ve öngördüğümüzden çok daha çabuk satılıp stokları eridi. Bu kadar hızlı satılacağını tahmin etmemiştik o yüzden bir boşluk oluştu. Bu boşluğu en kısa zamanda doldurmaya çalışıyoruz. Ürünler yakın zamanda Türkiye'de olacak.

460X kasaya gelince, yurt dışında kasımın son haftasına kadar satışına başlanmayacak. Ülkemize de herhalde aralık ve ya ocak gibi gelecektir ( Türkiye'ye kasalar gemi ile geldiğinden aradaki gecikme yolda geçen süreden kaynaklanmaktadır.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

enthoo pro m acrylic

Cidden bu kasa başka bir şey.. İnsan bakmaya doyamıyor.

Edit: Evolv tempered glass ile karıştırdım pardon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 27 Ekim 2016; 15:28:12 >
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.

O yazdığım post'u attıktan sonra merak edip Inventus'u aradım. Telefonda sizin dediklerinize paralel şeyler söylediler. Şu anda gümrük geçişlerinde biraz aksama oluyor, bildiğim kadarıyla yeni parti mallar bu yüzden gecikti, en kısa sürede tekrar stoklara gireceğini belirttiler.

Bu durumda ben de Crystal 460X 'in çıkışını bekleyip fiyatını görüp ona göre 400C veya 460X almayı düşünüyorum. 460X' in Türkiye fiyatı hakkında bir öngörünüz var mı acaba? Yani yurt dışı fiyatı belli sonuçta, buradan yola çıkarak aşağı yukarı bir tahmin yapabilir miyiz? Çünkü bazı ürünler garip şekilde yurt dışı fiyatının çok çok fazlasına satılabiliyor.

NOT: Inventus ne kadar iyi bir firma ya. Telefonu cevaplayan hanım resmen stok bilgisi için kendini paraladı ve sonrasında bana dönüş yapıp açıklama yaptı. Diğer firmaları arayınca bilgim yok diyip suratına kapatıyorlartelefonu. Bir daha kasa falan toplarsam sadece dünkü telefon görüşmesinden dolayı 3 - 5 fazla verip Inventus'tan alacağım. İşini iyi yapan insanları seviyorum...

• acaluka kullanıcısına yanıt
    460X geldiğinde fiyatları ne kadar olur onu ürünler gelmeden söyleyemem.

Fiyatların farklılığı daha çok yükleme maliyetlerinin diğer ülkelere göre yüksek oluşu, gümrük mevzuatları ve vergiler, son kullanıcıya ürün ulaşana kadar en az 2 aracının olması, ve finansal yükler (Amerika ve Avrupa'da kredi kartına taksit uygulanmıyor, bankalar da kredi kartlarından mağazalardan komisyon bedeli alıyor bu oranlar da mecburen fiyatlara yansıtılıyor.)

Corsair Avrupa deposundan bir kasayı Avrupa birliği üyesi başka bir ülkeye göndermek İstanbul'dan Ankara'ya paket göndermek gibi bir şey ama Türkiye Avrupa birliği üyesi bir ülke olmadığından buraya çok ciddi maliyetlerle gelmekte. Bu yüzden fiyatları dengeli tutabilmek için Türkiye'ye gemi yolu ile direk olarak fabrikadan ürün çıkışı yapılmakta. Bu fiyat farkını belli bir oranda azalsa da tamamen kapatmıyor maalesef çünkü diğer değişkenler yerlerinde duruyor.

Anladım hocam. Tekrar teşekkürler detaylı açıklamalar için. Bu durumda en iyisi beklemek. Zaten bir yandan Black Friday bekliyorum bir kaç değişiklik için. O arada 460X' in haberi aşağı yukarı gelmiş olur zaten. Duruma göre iki kasadan birisini alırım ben de.
  • Phanteks'in aynı modelinin siyahı var bende çok başarılı bir kasadır,malzemeleri sağlam ve dayanıklı. Öneririm
    Kasım başındayız ama erken yurtdışında (Avustralya , Filipinler, Canada) satışa sunulmuş bu 460x RGB acaba ülkemize ne zaman girer?
  • acn10 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Corsair Crystal Serisi 460X kasa hala NDA altındadır. Ürünün bırakın satışı henüz incelemeleri yayınlanmamıştır. Sizin gördüğünüz satış değil ön sipariş linkeridir. NDA kalktıktan sonra ürünün incelemeleri yayınlanacak ardından da ürünün satışına başlanacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.