Merhabalar benim sorum NZXT C750 Bronze PSU almış bulundum ve RX6800XT ekran kartım var bu psu tek hat PCI E kablosuna sahip ve 2 konnektorlu yani 6+2 x 2 şeklinde tek kablodan alıyor 300w tdp değerine sahip bu ekran kartı için sorun teşkil eder mi iade mi etmeliyim NZXT sayfasında kablo özelliklerini göremedim alternatiflerinin fiyatları çok uçuk ama iade edersem ne almalıyım teşekkürler şimdiden. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NZXT C750 Bronze tek PCI E Kablosu
-
-
Biraz araştırdım internette değer bulamadım ama bunun önceki versiyonunda 3 tane ekran kartı kablosu varmış(3x2 6 konnektör) bunda teke düşünmüşler CPU kablosunu 2 tane koymuşlar, büyük ihtimalle Gold versiyonu tercih etsinler diye böyle bir yol izlediler onda PCI-E çıkışı 3 tane.
Güç kaynağı gücü üretir onda sorun olmaz da, 300/12 25A yapıyor PCI-E de 3 tane 12V kablosu olduğuna göre 8.3 A tek kabloda biraz yüksek ama mesafe kısa olduğu için taşıyabilir, kablo ısınır.
Bende şu sıralar güç kaynağı almayı planlıyorum 750W da Bronze segmente bence en iyisi XPG Pylon ben onu almayı planlıyorum, bakabilirsin. 2 tane ayrı PCI-E kablosu var 8 tane koruması var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar mesajınızı şimdi gördüm çok teşekkürler cevabınız için. Benim de radarımda şuan 2 ürün var birisi XPG Pylon 750w diğeri ise High Power Element Revo 850w. High Power ATX3.1 GEN 5 standartlarıyla geldiği için fiyat çok cazip 12VHPWR kablosunu hiç kullanmayacağımı düşünsem de bu fiyata bu ürünün olması oldukça ilginç geliyor. Ancak önceden High Power Elite 750W ile sorun yaşadım ve yaşayanlarda gördüm o PSU dan bu PSU ya geçiş yaptım. Neyse sonuç olarak hala kara kara düşünüyorum şuan abartmadan undervolt işlemi yaptım onda da maksimum 240w kullanıyor 3DMarkta oda yani benim genel kullanımımda maksimum 200w kullanıyor diyebiliriz kurtarır gibi gelse de içimden AMD kart kullanıyorsun bir şey olur bir yazılım hatası olur fark etmeden 300W çeker 1 saat sıcaklıktan pini yakar kabloyu yakar diye düşünüyorum. Anlayacağınız baya bi düşünceliyim
-
Ha bir de şuan bir düşüncem var siz ne dersiniz bu şekilde kullanmak yerine Molex kabloları tamamen boşta acaba bir çevirici alsam da diğer 8 pin i onunla mı kullansam diyorum bu konuda tam bilgi bulamadım tek bulabildiğim kaynak kabloya göre değişmekle beraber 150w güç sağlayabilecekleri NZXT kabloları tabii ki paylaşmamış ondan kararsızım.
-
Molex kablosunda 1 tane 12V 1 tane 5V var ikisi toplam 150W taşıyorsa kabaca 12V 100W 5V 50W desek, PCI-E kablosunda 3 tane 12V kablosu var 300W taşır.
Molex dönüştürücü almayın ama CPU kablosunu PCI-E dönüştüren varsa ve size tek CPU kablosu yetiyorsa o olabilir..
Bu arada Nzxt C750 2100₺ ye düşmüş bende şuan bunu alabilirim, en fazla alacağım ekran kartı Rx 7800 xt olur oda 265W sanırım. Xpg pylon 2600₺ en uygun
Sitedeki görselde olduğu gibi bağlamak tavsiye edilir.
https://www.silverstonetek.com/en/tech-talk/wh_pcie-connection
8 pin (6+2) = 150W
6pin = 75W
Pci-e (ekran kartının hattan) = 75W güç alabilirsin.
150w+75w=225w eder. Tam yük altında tek 8 pin karşılamıyor.
-
XPG Pylon 2600TL ye nerede acaba göremedim.
Sahibinden de gördüm, almaya karar verirsem gider elden alırım büyük ihtimalle.
https://www.sahibinden.com/s/iKDWu9Mq
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X