Şimdi Ara

NZXT, CORSAİR VEYA PHANTEKS Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unlevel

şu temperli cam daha rahat çırakılıp takılda düşünmeyecem bile. aradaki kauçukların bile sabit olmaması sinir bozucu bir durum. s340 elite gözüme takıldı az önce. h500 den pek farkı yok sanırım.

Alıntıları Göster
    S340 elitede fena değil ama 275r ile arasında dünya kadar fark var. İn win 303 çok güzel kasadır bakma hocam psunun üstte olduğuna.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thermaltake kasalarını bir gözden geçir derim hocam. Çok fazla ürün serisi var ve mutlaka birisi ihtiyacını karşılayacaktır. Genelde Phanteks ya da NZXT gibi bir yerde iyiyken bir yerde kötü değillerdir.

www.thermaltake.com
    404 Not Found
    https://www.thermaltake.com/chassis.aspx
  • unlevel U kullanıcısına yanıt
    şöyle diyim eğer dikey ekran kartı takmak gibi bir düşünceniz yok ve hem rgb fan hem şerit bir arada kullanmak istiyorsanız h500i ye gerek yok direkt h500+ hue2+ fan+ şerit alınıp daha hesaplı çıkılabilir

Ancak dikey ekran kartı planınız varsa maliyet şöyle oluyor
    H500i 750 tl
    Riser kablo (30 40 dolar thermaltake phanteks fractal nzxt gibi markalar)
    her bir aer rgb fan 200 tl muhtemelen
    hue2 rgb ve şerit kontrolcü 400 tl

toplam fiyat 750 + 250 + 600+ 400 olur gibi duruyor.

Ancak 275r alırsanız

275R Temperli 545 tl
    Riser kablo (30 40 dolar)
    3X LL 120 FAN + hem şerit hem 6 adet fan destekli Pro controlcü Paket olarak 750 tl

bu şekilde de 545 + 250+ 750 + şeklinde fiyat ortaya çıkıyor.

Not: Corsair de dahili şerit yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: STRIX

şöyle diyim eğer dikey ekran kartı takmak gibi bir düşünceniz yok ve hem rgb fan hem şerit bir arada kullanmak istiyorsanız h500i ye gerek yok direkt h500+ hue2+ fan+ şerit alınıp daha hesaplı çıkılabilir

Ancak dikey ekran kartı planınız varsa maliyet şöyle oluyor
    H500i 750 tl
    Riser kablo (30 40 dolar thermaltake phanteks fractal nzxt gibi markalar)
    her bir aer rgb fan 200 tl muhtemelen
    hue2 rgb ve şerit kontrolcü 400 tl

toplam fiyat 750 + 250 + 600+ 400 olur gibi duruyor.

Ancak 275r alırsanız

275R Temperli 545 tl
    Riser kablo (30 40 dolar)
    3X LL 120 FAN + hem şerit hem 6 adet fan destekli Pro controlcü Paket olarak 750 tl

bu şekilde de 545 + 250+ 750 + şeklinde fiyat ortaya çıkıyor.

Not: Corsair de dahili şerit yok
    güzel anlatmışsınız. sordum ama cevap alamadım h500i de kaç fan yuvası var. elimde iki paket LL120 rgb fan var. tek kontrolcü ile 6 fanı kullanabiliyorum sanırım. sadece şerit led alsam diğer fazlalık kontrolcü ile kullanabilir miyim. yoksa şerit led için farklı bir kontrolcümü var.

• quote:

Orijinalden alıntı: unlevel

güzel anlatmışsınız. sordum ama cevap alamadım h500i de kaç fan yuvası var. elimde iki paket LL120 rgb fan var. tek kontrolcü ile 6 fanı kullanabiliyorum sanırım. sadece şerit led alsam diğer fazlalık kontrolcü ile kullanabilir miyim. yoksa şerit led için farklı bir kontrolcümü var.

h500i'de 1 üste 120mm fan takılıyor önlere de 240 280mm fan takılır h500'de aynı şekilde, p350x 240 280mm ön üst 240 280mm, 275Rda ise öne 360mm üste 240mm, in win 303 ön 360mm üst 360mm. In win'de bu arada üst fan yerinde oksitlenme yapabiliyor bilgin olsun uzun sürede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Şöyle diyim ustte 1 arkada 1 önde 3 toplam 5x12 fan takabilirsiniz

Sorunuzun diğeri ise elinizdeki corsair ll 120 fanları corsair 6 lı kontrolcuye bağlayıp h500i nin içinde mevcut bulunan kontrolcuye de şerit bağlayın bu şekilde de kullanılabilir

• STRIX S kullanıcısına yanıt
    Peki ikisi senkronize calisirmi? Asus aura ile hepsini kontrol edebilir miyim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    hayır
  • quote:

Şöyle diyim ustte 1 arkada 1 önde 3 toplam 5x12 fan takabilirsiniz

Sorunuzun diğeri ise elinizdeki corsair ll 120 fanları corsair 6 lı kontrolcuye bağlayıp h500i nin içinde mevcut bulunan kontrolcuye de şerit bağlayın bu şekilde de kullanılabilir

H500i'den bahsediyorsan 240 280mm kadar destekliyor 360'lık değil yani 3x120mm desteklemiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    A doğru hocam 275r a gitti kafam önde 14X2 yada 12x2 takılabiliyor toplam 4 fan desteği var

Benim bildigim nzxt nin serit veya fanı kullanıyorsanız başka hiç bir marka şerit veya fan veya aio rgbleri nxzt cam programı üzerinden kontrol edemiyorsunuz sadece nzxt olması gerekiyor ama derseniz ki ben corsair şerit ve fan aldım onları ayrı olarak corsair in kitine bağlayıp 1 kasa da iki ayrı marka ve şeriti iki ayrı kontrolcu iki ayrı program da kullanabilirsiniz

H500 den gittikce uzaklasiyorum sanirim. 4 fan nedir yahu. Eldeki LL120 leri satip nzxt fan almam lazim. Yukarida bir arkadas yapmisti o hesabi. 275 deki oval hatlara isinamadim. H500 deki gibi daha keskin istiyorum. Gerci piyasada beyaz h500 de yok zaten.

h500 var ancak dediğim gibi bunun üzerinde rgb şerit ve tek nabt kontrolcü yok hue2 + aer fanlar yada 2li ll120 alsanız güzel birşey çıkar ortaya
  • quote:

https://www.qpbilisim.com.tr/nzxt-h500-mid-tower-atx-beyaz-bilgisayar-kasasi-2005

h500 var ancak dediğim gibi bunun üzerinde rgb şerit ve tek nabt kontrolcü yok hue2 + aer fanlar yada 2li ll120 alsanız güzel birşey çıkar ortaya
    stokta yok diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aleregrax

Hocam İnwin 303’ü kesinlikle gözden geçirin. Kasa tamamıyla kalite. Fan desteği olsun, kablolara olsun sac kalınlığı olsun efsane bir ürün bana göre. Beyaz ve siyah renk mevcudu var Türkiye’de.
    tekrar bi inceledimde baya hoşuma gitti kasa cidden. fanların yan durması sıkıntı çıkarmaz sanırım.

275 r h500i in win 303 ile bu kasayı da düşünebilirsiniz
  • quote:

https://www.nanokatalog.com/urun/cougar-panzer-midi-tower-siyah-pc-kasa

275 r h500i in win 303 ile bu kasayı da düşünebilirsiniz
    seçenek arttıkça kafa gidiyor. Aklımda ekran kartını dik koymak gibi bir plan yoktu, ama o kadar çok bahsettilerki ilerde düşünebilirim. buda in-wini eliyor sanırım. geriye mecburen h500i ve 275r kalıyor. h500i için elimdeki fanları satıp nzxt fan ve hue almak lazım. buda iyice maliyeti arttırıyor. buda 275r yi en mantıklı seçenek yapıyor. malesefki lanet kasaya ısınamadım gitti. en son yazı tura atıcam.

• Phanteks P400S kullanıyorum. Kasanın dış malzeme kalitesi muhteşem. Kasanın arka slot çıkışlarındaki plakalar takmalı çıkmalı (standart kaslarda çeker atarsın) onun bile malzemesi benim eski xigmatek kasanın sacından iyi. Metali baya iyi metal. kasada psu koruyucu hazne var. psu harddiskler buraya koyucaksın. Kasanın ön kısmıda 3.5 .2.5 hdd takılan solatlarla kaplı değil kasa içi gayet geniş. ön fanlar hava akışı işlemci ve ekran kartına vuruyor. Ön kapağın alt ve üst kısmında küçük hava alan yerleri varki ben bu kısmı yetersiz bence. Önden hava girşi kısıtlı, toz ızgaralarıda var. Kasanın öününe 3tane 12 cm yada 2 tane 14 camlik fan takabilirisn. Kasanın arkada 12 cm fan takılabiliyor. üst kısımıda 2 tane 14 lük ayda 12 cm lik fan takılıyor. Her fan girşinn toz filtresi var. Üst fanlar kapaklada kapatılabiliyor. psunun fanın çekmesi için altta boşlukyer toz flireli. Tam değişen rgb omasad manuel renk değiştirme ünitesi var rgb led le geliyor. kasanın tek kusuru üst kısmına radyötrçö takılmamısı. Radyötör ön tarafa yada arka tarafa takılabiliyor. micro atx 2 ram slotlu anakart varsa ön tarafın arka kısmın silverstone ultra inc efanlarıyla tekli 12 cm radyötör takılabilir. bence kasanın asıl amcı iyi hava akışı görsellikten ziyade . Kasanın büyük çoğunluğu ızgara olmalı. Psu allta olmalı kasaya önden 2 adet 14 cm yandan (22cm ) tek fan, alttan (pusun yanı mhiczalanarak intake 12-14 cm alt fan, üstte araka taraf dışarı üfleyen arkada bir tane dışarı üfleyen fan olmalı. kasanın üst ön ve yan kısımları ızgara olmalı.

yani hesap ortada h500i nin içinden çıkan rgb kontrolcüye şeritle beraber fan bağlayamacağınıza göre mecburen hub2 almanız lazım kafadan 400 lira 750 de kasa 1150 en az 600 veya 800 de fanlar tutar 1750 veya 1950 lira bence değmez.

275r da ise zaten kontrolcü yok 3 lü paket LL120 alınca otomatik hem şerit hem 6x fan destekli kontrolcü geliyor haliyle 275r+LL120 3lü pack fiyatı 545+ 725 lira 1260 a falan geliyor hatta 2 fan daha alırsanız 1500 e falan full rgb dikey ekran kartına da izin veren bi sistem oluyor.

Açıkçası bütçe dar ise 3 fan + 275r mantıklı yada son attığım cougar kasa da alabilirsiniz o da gayet iyi bir kasa ayrıca onun her iki yanı temperli cam buda çok büyük bir artı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 14 Ocak 2019; 2:6:52 >
    2 paket LL120 var. 800 e almistim. Paketi acmadigim icin kontrol edemiyorum LL120 kontrolcusune 6 fan ve serit ayni anda takiliyormu?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.