Dün gece pc ye manuel olarak o/c yapayım dedim. Daha önce ana kart üzerinden otomatik olanından yapıyordum. Ana kartımda 3 seçenek var. V6-V8 ve V12. V6 --> Stabil --> Sıcaklık 28-30c V8 --> Çok nadir donmalar yapıyor --> Sıcaklık 35-36c V12 --> Açılmıyor
Gelelim manuel yaptıklarıma. Öncelikli olarak forumda iyi bir araştırma Sonra; CPU frekansının default degeri olan 200 den artırmaya başladım (Default çarpan 13,5). 230 değerine kadar sorunsuz açıldı. Ama 230 degerinde bazen açılmada takıldı. Değer 230 iken cpu ya +0,1v verdim ( 1,312+0,1=1,412v). Pc gene sorunsuz açılmaya başladı. Arada bir kaç kez CPU frekansını düşürerek çarpan değerini arttırdım ama o zaman daha sıkıntılı oldu. Bu arada DDR2 800mhz olan ramlerimi 400mhz gösterdim. Cpu limitlerimi görebilmek için. CPU frekansı = 225 --> 0,1v( 1,412v ) --> çarpan 13,5 de pc ye bir test yaptım ki sıcaklık sonucu vahim oldu. +90 derecede reset atmak zorunda kaldım. Biostan baktığımda sıcaklık değerini 110c gibi gördüm. Pc yi kapatıp 5 dk bekledim ve bi daha açtım sorun oluşmadı
1) Sorun yanlış o/c değerlerimidir? 2) Soğutucum o/c için uygun mu değildir? 3) Acaba başka bir sorun mu vardır? ( Montaj, macun v.s )
-işlemciyle soğutucun arasında macun sürmen şart -80 C den yukarısı işlemciler için tehlikeli bildiğim kadarıyla -Söylediğin voltaj değerde sisteminde o kdar sıcaklığın olması garip -Soğutucu kullanmıyormusun yoksa stok fan mı?
quote:
Orijinalden alıntı: redkid1907
Yorum yapabilecek kimse yokmu?
o.c konusunda performanslı fanla dene bir istersen hocam.. şu an ki fan stok fanla eşdeğerde bir fan bence
quote:
Orijinalden alıntı: vAhsettt
-işlemciyle soğutucun arasında macun sürmen şart -80 C den yukarısı işlemciler için tehlikeli bildiğim kadarıyla -Söylediğin voltaj değerde sisteminde o kdar sıcaklığın olması garip -Soğutucu kullanmıyormusun yoksa stok fan mı?
Aldığım fanın içinden çıkan macunu sürmüştüm. Fanda bakır borular var. İşlemci sıcaklıgı 70 lerdeyken elle kontrol ettiğimde bakır boruların sıcaklıgı normal gibi ( 40-50c ) ama işlemciye temas eden yerine dokuntugumda ise epey sıcaktı. Maliyeti düşük bir sogutucu tavsiyesi varmı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme