Şimdi Ara

Oculus Quest Lens Koruyucu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Doların değerinin artmasıyla elimizdeki cihazların değerleri iyice arttı. Zaten yedek parça , tamirat vb olaylara girmiyorum bile=).
    Elimizden geldiğince temiz kullanmaya çalışıyoruz . Gerek Silikon kılıflar gerkse özel çanta vs ler ile.

Şimdi öncelikle telefonculardan en satılmayan en kenara atılmış telefon marka ve modellerine uygun olan buff diye tabir ettikleri ekran yahut telefon kasa koruyucu ŞEFFAF jelatini temin ediyoruz.

ben burdan telefoncu arkadaşdan ücret ödemeden aldım . Zaten atıyorlar eski model telefon ekran koruyucularını

ben n11 den baktım fiyatlarına en ucuzu 3 tl

Burda önemli nokta şu . Kullanacağımız malzeme kesinlikle yeni tip nano camlardan olmasın. Lensler oval bir halde olduğu için esneyen bir malzeme olması gerekiyor. Nano kırılmaz camlar esnemiyor. Ya buff olcak ya da eski tip ilk çıkan telefonlara yapılan jelatinden olacak. Onlarıda hep attılar zaten. Bence en uyugunu buff olan. Şimdi 1 adet buff koruyucu cam temin ettiğimizi var sayıyorum.

Lens ölçümüz.

Başka bir arkadaşa daha lazım olur diye temiz lens fotoğrafı.

Ben bu ölçülere göre 0,5mm daha küçük şekilde lens koruyucumuzu kesmek için çizimi hazırladım.

Çizim Dosyasını indirmek için.

OCULUS QUEST 1

DXF = https://www.alanjaweb.com/quest/lens/lens.dxf

PDF = https://www.alanjaweb.com/quest/lens/lens.pdf

OCULUS QUEST 2

PDF = https://www.alanjaweb.com/quest/lens/oculus_quest2_lens_koruyucu.pdf

Ben bu çizim dosyasını ne yapacağım ?
    Önümüzde iki yol var

1: Bu çizimi ve buff dediğimiz koruyyuucuyu alıp bir reklamcı yahut daha küçük ölçekte organizasyon işi yapanların yanına gidip lazer kesim ile kesitmeniz. Bu işlemden 1 yada 2 tl gibi ufak bir para alırlar hatta almayabilirler bile.
    *******ÖNEMLİ NOT lazer kesim yaptıracakken çizimi ayna yanıtması yapmadan. Buff ekran koruyucusunun ilk lense yapıştırdığımız kısım aşağıya gelecek. Yoksa yönleri uymaz ve lense yapışacak kısım yukarıda kalacağı için tutmaz.

2: PDF formatındaki dosyayı inidip yazıcıda 1:1 (Yani gerçek boyut seçili halde) kağıda basıp Bunuda almış olduğunuz buff dediğimiz koruyucunun üstüne koyup bir güzel pant vs ile sabitleyip kesmek. Biraz incelik isteyen bir iş bu .

*******ÖNEMLİ NOT Kağıdı, Buff ekran koruyucusunun ilk lense yapıştırdığımız kısım değilde , diğer yüzüne yapıştırıp öyle kesim yapınız. Yoksa yönleri uymaz ve lense yapışacak kısım yukarıda kalacağı için tutmaz.

İşlem bittikden sonra kestiğimiz lensleri alıyoruz.

Lensin üzerini bir güzelce GÖZLÜK BEZİ VB YUMUŞAK DOKUSU OLAN bir şeyle temizleyip toz olmamasına özen gösteriyoruz.

İlk önce zaten kılıfı aldığınızda 1 numara before yazar.

1 numara olan jelatini çıkartıp lensin üzerine uyguluyoruz.İlk önce sanki hava kalıyormuşda olmuyormuş gibi bir izlenim bırakıyor
    Korkmayın. O en üsteki jelatinin sert bir yapıda olup oval yüzeye uyum sağlamadığından dolayı oluyor . İyice her tarafına bez yardımıyla bastırığınıza inanıyorsanız üsteki jelatinide çıkartın.

Ben ilk uygularken içinde bir toz parçası kalmış orası azık baloncuk şeklindeydi ama hiç belli olmuyor. Ben yinede söküp tekrar yapıştırdım ben.

Eğer mümkünse buff dediğimiz koruyucudan 2 adet alıp 2 şer adet kestirin Birisi yedek olsun.

Ben yaptım memnunum herhangi bir görüntüde bozulma yaşamadım. Burda dikkat etmeniz gereken şey koruyucunun şeffaf olması . Herhangi bir desen ve renk olmasın.

Aklınıza takılan birşey olursa DM ye pek bakamıyorum telefonla ulaşabilirsiniz.

Ve tabi bir teşekkür etmeyide unutmayın =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alanjaweb -- 1 Nisan 2021; 14:0:55 >

• SATIŞ VAR MI HOCAM ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Steam Deck OLED Sıfır ürün
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.