Şimdi Ara

OCZ 1066 Ram problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir süredir (2x2gb) 4gb ocz reaper 1066mhz ram kullanıyorum. Bu ramlere ek olarak yine aynı kitten satın aldım. Yeni gelen ramlerin model numaraları aynıydı fakat mevcut ramlerimde 5-5-5-15@2.2v, yenilerde ise 5-5-5-15@2.1v yazıyor. ramleri pc ye taktım bir süre sonra bilgisayar kendini kilitledi. biostan girip auto olan voltaj değerini ve mhz yi kendim seçtim. 2.10 yaptığımda windows ekranı gelmedi 2.20 de çalıştırdım. Ama sonuç yine aynı. Sizce ne yapmam gerekiyor?

Benzer bi konuda daha önce bir sıkıntı yaşayanınız oldumu. paylaşırsanız sevinirim..

• ayni marka model olabilir ama zamanla farkli marka cip kullanabiliyorlar ki voltajlari farkli diyorsun.farkli marka cipler bir arada uyumsuzluk yapabilir.diger bir secenek islemcinin phenomII olma ihtimali var mi?800 mhz olarak denediniz mi?
  • sistemimi yazmayı unutmuşum.

anakart asus p5q, işlemci intel e8500.

ramlarim daha önce 1066 da 1 seneden fazla bir süredir sorunsuz çalışıyordu.

bu arada ramlerin yerini değiştirdim 2 gündür donma problemi yok. ama oyunlarda çok nadir takılmalar oluyor.
  • quote:

evet ama onceden tek kit kullaniyordun simdi voltaji farkli iki kit kullaniyorsun.oyunlardaki takilmalar ekran karti veya islemciden de olabilir ram uyumsuzlugu olsa mavi ekran reset donma filan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

evet ama onceden tek kit kullaniyordun simdi voltaji farkli iki kit kullaniyorsun.oyunlardaki takilmalar ekran karti veya islemciden de olabilir ram uyumsuzlugu olsa mavi ekran reset donma filan olur.

bende öyle düşündüm ama daha önce 4gb lık kitle hiç bu şekilde takılma olmuyordu.

neyse... eski ramlerimi arkadaşa vericem. aynı ramden bir kit daha alıcam. içimdeki kurt ölmüş olur herhalde :)
  • OCZ çok bozdu, eski OCZ değil... Balon çıktı biraz. OCZ platinum 2GB tek modül kullanıyorum, ne oc alıyor ne bişey... Dandik bişeymiş...
  • ramler çok iyi, oc de sorunda çıkarmadı eskilerinde denemiştim. ancak ramin üzerindeki model numarası herşeyi aynı soğutucu borularda bakır malzeme yerine başka bir malzeme kullanmışlar, üzerindeki soğutucuyu makyajlamışlar. voltaj değeri farklı :) e kardeşim başka model çıkar bu ne yani ben eski ramin aynısını nerden bulacam. herhalde pazarlama taktiği ne diyeyim. ayıp sonuçta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClicX -- 21 Ekim 2010; 20:05:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Corsair Ram OC ve Anakart
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ocz platinum 1066 black low voltage kullaniyorum 1200 rahat goruyor.ocz'nin son cikardigi lv black ve blade ramleri ddr2 olarak kral bence.
  • quote:

ocz platinum 1066 black low voltage kullaniyorum 1200 rahat goruyor.ocz'nin son cikardigi lv black ve blade ramleri ddr2 olarak kral bence.

Platinum 1066 ile 1200 nasıl gördün hocam? CAS Timing ve voltaj değerlerini verir misin ben de deneyeyim? Benim ramler 7-7-7-20'de 5-10 dakika içinde çakılıyor...

Edit: Kaç voltaj verdim hatırlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 22 Ekim 2010; 5:02:29 >
  • iyi de sendeki ramler platinum black mi ki 1200 deneyeceksin?1200 olarak 7-7-7-20'de 5-10 dakikada gidiyorsa olmuyordur daha asagi hizdir oluru.ben bir ara bir arkadasa inat 1270 mi 80 mi oyle bisi yapmistim ama zamanlamasi 5-5-5-15 olmamisti.su baslikta aletin ne oldugunu anlayamamistim ve cok kotu bir anakart kullaniyordum o yuzden 5-7-7-20 sonra asus aldim o 1200 kusuru onda yaptim.fazla da bir voltaj vermemistim alet low voltage olabilirmis 1.8v 1066 calistiriyor 1.95'ten sonra voltaj bir ise yaramiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_31812970/mpage_1/f_/key_//tm.htm#31812970
  • Hayır Black edition değil. Direkt platinum PC2 8500 model. 5-5-5 ve 2.1V

Şuna bir tavsiye ver bari abisi napalım buna? Yakın zamanda İ7 işlemci, X58 anakart ve DDR3 ram'e terfi edicem vermişken bir de ram tavsiyesi ver bari ama çok uçmasın fiyat (zahmet olcak)
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6517

stokta yokmus model olarak gosteriyorum i7 icin uygun 1600 mhz cl7 yeterli fiyat ucmasin dersen.sogutucusu guzel ve 1.5v.
  • quote:

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6517

stokta yokmus model olarak gosteriyorum i7 icin uygun 1600 mhz cl7 yeterli fiyat ucmasin dersen.sogutucusu guzel ve 1.5v.

Eyvallah bu kaç zamandır aklıma takılıyordu iyi oldu söylediğin. Bir süredir uzağım ram dünyasından (forumda da pek sağlıklı bilgiye ulaşamadım). GSKILL iyidir diyorsun. Aklımda bulunduracağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.