1 gb olanin modelini unuttum ama ikiside cl5 1gb olanlar 2,1 tavsiye edilen v 2 gb olanlar ise 2,2 v tavsiye edilen v
bunlarin tamamini 1066 da calistiramiyorum 2,1 v ile 800 de calisiyor zaman ayarlariylami oynamam gerekli yada 2,2 v versem 1gb olanlar icin sorun yaratirmi ?
bi yol gosterin :)
sadece voltajlar ile 1066 mhz de çalıştıramıssın ..
performans level ayarına bak. 6 da ise 1066 da 5-5-5-15 2.1v da çalışır..
ama benim ramler reaper 1066, ve 2.2v da çalışmıyor 2.1v da 1100 de bile çalışıyor
Allah sabır versin kardeş
olmuyor :(
reaper ramlerden bahsediyoruz, üzerindeki okadar soğutma boşa değil.
2.2 yerine istersen 2.4v ver çalıştır
ama 2.1v da 1066 çalışması lazım. bios ayarlarını bilemiyorum ama ayarları otomatik seçip 5-5-5-18 e ayarla. ve 1066 mhz olmalı.
çalışır ya
quote:
2.4v ver çalıştır
İki gün sonra eline alırsın o bellekleri.
Bu RAM'lerin tümünü 1066'da çalıştırman biraz zor. Benzer problem yaşamış bir arkadaşın açtığı konu ile RAM'lerin kullanımı hakkında ilave bilgilerin bulunduğu link:
4 tane slot 1066mhz'de tutmak zor. Voltaj ile bi alakası yoktur. Hele 2GB stikler olunca...
anakarttan anakarta stabilite degisiyo. kimisi ocz ile tam gaz gidiyor kimisi performansı bırakın stabilite bile saglamıyo. suc ne ramde ne de anakart firmasında. dikkatlice secmek lazım.
kullanamazsın bu kadar basit.hızı düşür ve ikisini de 900 mhz civarı bi hızda 2.1v ile çalıştır.
ya da direk sat 2gb ı 4 gb kullan 1066 hızında..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme