merhaba aşağıdaki sistemin sahibiyim,vista 64 bit kullanıyorum ve sık sık kilitlenme problemi yaşıyorum. (Ekran donup kalıyor) Kilitlenme sırasında ekran kartı ve işlemci çalışmaya devam ediyor. harddisk i badsector testine soktum ancak bi sorun görünmedi. ve tek şüpheli ramler kaldı ne dersiniz? ramlerle ilgili bir sıkıntı olabilir mi?
INTEL Core2 Quad Q6600- ASUS Striker Extreme- SAMSUNG, SERIAL ATA II, 400 GB- ASUS TA-211 +EPSILON 600 WATT FULL RANGE ACTIVE POWER SUPPLY-MSİ x1950pro 512 mb-4gb ocz ram(OCZ2VU8004GK)
ramleri tek tek deneyerek çözüme varabilirsin bence. kilitlenmeyi genelde ramler yapar ama bence anakarttan şüphelenebilirsin yada sistemin ısısını kontrol et . bir tavsiyede daha bulunacağım gerçi imzanda gözükmüyor ama sistem üzerinde tv kartı veya striker extremin orijinal ses kartı haricinde bir ses kartı varsa onu söküp bide öyle deneyebilirsin şimdiden kolay gelsin.
Cecim önerileriniz için teşekkür ederim. Sistem üzerinde tv kartı ya da başka bir ses kartı yok. Cpu-z testinde değerler normal görünüyor,ama anlık donmaları önleyemiyorum. sıcaklık değerleri normal, ramler dahil bütün parçalara dokunabiliyorum. Cpu-z testlerini aşağıdaki linkten görebilirsiniz. bios tan yaptığım ayarları ocz nin resmi forumuna sorup öğrendim.herhangi bir hız aşırtma yok. http://www.4shared.com/file/25343089/9143e383/cpuz_slot1-3.html
evet, ramleri teker teker takınca bir sorun görünmüyor. İlginç olan şey şu : Buradaki ''maharetli'' teknisyen arkadaşımız biosupdate i yaparken yarıda kaldılar ve anakartım Çizgi elektronik e gitti geldi. Bios 1305 sürümü vardı piyasada o zaman ama yüklememişlerdi. Şİmdi açıkcası cesaret edemedim ama başka da yol yok gibi görünüyor. Bios update i umarım çözer sorunu...
Arkadaşlar sorun çözüldü... bios 1305 versiyonunu yükledim. ram zamanlamalarını 5-6-6-18 2t olarak ayarladım. extreme tweaker / over voltage / memory voltage değerini 2v olarak ayarladım. sistem stabil çalışıyor.( umarım böyle devam eder)
Çizgi Elektronik'ten Uğur bey'e teşekkürler. (Telefonla 22 dk konuşup ayar yapmaya çalıştık ,sözlerinde durdular araştırıp ayarları bildirdiler.)
Eksa(EXA)'daki teknik servise de (Hadi kapat telefonu da işimize gücümüze bakalım der gibi ''problem anakartta'' deyip telefonu kapattılar.)