Şimdi Ara

Ocz Reaper hpc Sorun!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 gün önce OCZ Reaper Hpc pc6400 800mhz 2x1 gb kit aldım.. ama bir sorun var :) ramler 974 ghz ustunde calişmiyor :) 5-5-5-15 4-4-4-15 timerlar ile denedim gene aynı.. birde işlemciyi O/c yaparken ona endeksli ramler de yukseliyor.. ama 974 mhz dan sonra biostan kayıt edip cıktıgımda reset atıyor otomatikman ve sonrasında pc acılmıyor .. bios resetliyorum veya açma/kapama tuşuna 10 sn basıyorum tekrar girip düzeltince yane 974 ün altına alınca aciliyor :) sizce bi sorunmu var yoksa ben yanlış bişeymi yapıyorum .. cunku duydugum ve bildigime gore 1000 mhz ve üstüne cıkması gerek...

• Bir Cözüm Söyleyecek Olan yokmu ?
  • 1000 mhz in üzerinde cl5 çalışır mı bilmiyorum . voltaj ne durumda ?
  • 2.5v .. ama 970 ustune cıkmıyor ki O/c yapılandırmalı bi bellek hadi bellekler cıkmasın işlemciye o/c yaparken ona endeksli gene yukseliyor bi cozumu olmalı ben yanlış birşeymi yapıyorum acaba..
  • 2,5 v çok . şuraya bir bak istersen 2,2 v ile 4-5-5-15 yapmışlar .http://www.hothardware.com/printarticle.aspx?articleid=975
  • quote:

Orjinalden alıntı: coverdale

2,5 v çok . şuraya bir bak istersen 2,2 v ile 4-5-5-15 yapmışlar .http://www.hothardware.com/printarticle.aspx?articleid=975

Test Candidates

Reaper HPC PC2-8500 @ Stock (JEDEC DDR2-800 specs)
    Reaper HPC PC2-8500 @ Rated (1067MHz, 5-5-5-15)
    Reaper HPC PC2-8500 @ Highest OC (1143MHz, 5-5-5-15)
    Reaper HPC PC2-6400 EB @ Stock (JEDEC DDR2-800 specs)
    Reaper HPC PC2-6400 EB @ Rated (800MHz, 4-3-3-12)
    Reaper HPC PC2-6400 EB @ Highest OC (1067MHz, 4-5-5-15)

bak goruyomusun.. 1067 ye cıkarmışlar 4-5-5-15 .. volt olayına gelince de anakart ram e voltaji 5 er 5 er veriyo 2.2 yapma imkanim yok.. ama 980 mhz dan yukarı cıkmıyo adamlar 1067 yapmış.. ben 4 4 4 15 de bile yapamadım :d olay ne anlamıyorum.. anakart olarak MSI p35 platinum combo var.. o/c ile 1066 mhz ddr2 yapması lazım:S ama en fazla 980 mhz daha yukarısında sistem kendini güvenlik amacli kitliyo.. anlamadım ne işe hacet :D

• sorun şu ;senin belleklerde voltaj koruma var ve platinum serisinin urban modeli voltaj korumasız bulabilsem alacam.anlayacağın voltaj korumayı aşman mümkün deil yüksek oc değerleri mümkün görünmüyor ama yeni aldıysan geri ver kanımca
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: s@ndok@n

sorun şu ;senin belleklerde voltaj koruma var ve platinum serisinin urban modeli voltaj korumasız bulabilsem alacam.anlayacağın voltaj korumayı aşman mümkün deil yüksek oc değerleri mümkün görünmüyor ama yeni aldıysan geri ver kanımca

iyide kardeş.. adamlar bendeki aynı bellekleri 1066 mhz hıza cıkarmış.. benim anlamadıgım bu neden o 1066 neden ben 980 :) voltaj koruması da .. voltaj dengeleri ile ilgili bişey ztn belirli bi voltajdan sonra voltaj almıyo diye bişey yok..
  • 10672'ye çıkan model Reaper Enhanced Bandwith modeli, sizin belleğin tam kodu ne acaba çünkü reaper'ların bir normali bir de EB modeli var.

@ s@ndok@n
    voltaj verememe gibi birşey yok. nerden çıkarıyorsunuz bunları allahaşkına.
  • 2.2 üzerinde voltaj koruması var diye biliyorum, okuduğum testlerde de genelde sizin çıktığınız hızlara ulaşılmış. Daha üstü de belki olabilir ama bana 970 civarı normal gibi geldi.

edit: OCZ ddr2 PC2-6400 Platinum Revision 2 XTC değil mi 1066 ya çıkan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nude -- 13 Kasım 2007; 15:58:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: okean

10672'ye çıkan model Reaper Enhanced Bandwith modeli, sizin belleğin tam kodu ne acaba çünkü reaper'ların bir normali bir de EB modeli var.

@ s@ndok@n
    voltaj verememe gibi birşey yok. nerden çıkarıyorsunuz bunları allahaşkına.

valla kardeş ocz reaper hpc 1067 yapmış yukarıda goruyosun platinium deil yane .. ama bak tam olarak modeli şu. " OCZ pc2-6400 reaper hpc CL4 "
    veu bide şu kod var .. " OCZ2RPR8002GK" sanırım buda ürün kodu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darrko -- 13 Kasım 2007; 19:30:53 >
  • Darkko aynı ramlerden aldım bugün. Daha sınırlı test yaptım ama 888 de falan şakladım bende (2.0V). bakalım cpu ya falan da vericez biraz voltaj deniyeceğiz nereye kadar gidicek diye. Yeni birşeyler çıkarsa yazarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nude

Darkko aynı ramlerden aldım bugün. Daha sınırlı test yaptım ama 888 de falan şakladım bende (2.0V). bakalım cpu ya falan da vericez biraz voltaj deniyeceğiz nereye kadar gidicek diye. Yeni birşeyler çıkarsa yazarım.

valla kardeş .. ben denedim bayaa bişey .. en fazla 880 :) daha tık demedi anakartta problem cıktı ztn yarın onu garantiye götürücem.. ama 1066 ya cıkmışlar bu ramler ile.. bakalım biz nasıl cıkacagz :) insallah bi yolunu buluruz cunku işlemciyi o/c yapmayıda engelliyor.. endeksli olarak hızlandıkları için.. 1:1 yapsan bile gene yukseliyor belirli bi yerde.. cozeriz insallah:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.