Şimdi Ara

OCZ, Vertex 3 Max IOPS serisi yeni SSD sürücülerini tanıttı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
6.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotti52

Kaliteli bir raid kontrolcüye sahip anakart ile 2 Sata ssd alarak raid0 yapmak da iyi olabilir. Fakat klasik harddiskler ile raid0 yapmanın okuma-yazma hızını arttırmaktan başka pek bir katkısı olamıyor. Tepki süresi ve aynı anda yapabileceği işlem sayısı bakımından SSD'lerin yanına yaklaşamazlar.

doğrudur ama sonuçta herşey maddiyat
  • yaklaşık 2yıldır vertex 2 240GB kullanıyorum. burdan ve başka sitelerden birçok satışım oldu. hepsini amerikadan getirdim. ama revo drive x2 240GB gibi bir ürün görmedim.sql server çalıştırıyorum üzerinde erişim süresi anlatılamaz. hani win7 shut down olurken oturum kapatılıyor yazısı gelirya bunda direk sistem kapanıyor o yazıları görmeşansınız kalmıyor. bence işletim sistemi,sql ve ufak dosyalar 120GB vertex 2 fazlası ile işinizi görecektir. daha fazlasına ihtiyacınız yok ise almayın. bu ürünler ayrı bir dünya bir kere girdin mi? geleneksel diske dönüşü yok. bu ürünlerde 10gb boyunda mkv tutmayı aklınızdan geçirmeyin hem performansı hemde maliyeti sizi üzecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideOyun

zotti52 Abicim öyle zaman sorunu yoksa karışık kullanırım 10 yıl değil 3-4 yıl gitsin.10 yıl ne yapacağım 10 yılda neler değişir.Hakkıyla kullanırım 3-4 yıl kullanırım

böyle bir saçmalık olamaz 10-20 yıl adam gibi dayanması lazım sizin gibi birkaç yıl dayansın yeter diyenler oldukça dandik eşyalar üretilir ; artık her şeyde biraz beklentilerimizi yükseltmek lazım yoksa böyle koyunluğa devam edersek olan tüketiciğe olur

zaten adamların ilerde yapmak istedikleri tamir sıfır olsun kullanılsın 1-2 yıl sonra atılsın tekrar alsın bende para kazanayım mantığı hatta kullan at pc ler bile çıkabilir

hee bu ara gelmişken bu teknolojik ürünleri üretenler fiyatları neye göre belirliyorlar hiç bilmiyorum yani kafalarına göre fiyat belirliyorlar 2 bin tl lik işlemci olur mu allah gözünüzü doyursun bir kurum kurulup ortalama fiyat belirlemesi lazım forumda okuyorum bazıları da şöyle yorumlar yapıyor "adamlar yatırımları yapıyorlar helal olsun milyar dolar kazanıyorlar" haram zıkkım olsun ürünü bin liraya satıyor birkaç ay sonra bakmışın yarı fşyatına düşmüş demekki adamlar yüzde 50 kazık atıyor millete

• quote:

Orijinalden alıntı: yasen

quote:

Orijinalden alıntı: ****

zotti52 Abicim öyle zaman sorunu yoksa karışık kullanırım 10 yıl değil 3-4 yıl gitsin.10 yıl ne yapacağım 10 yılda neler değişir.Hakkıyla kullanırım 3-4 yıl kullanırım

böyle bir saçmalık olamaz 10-20 yıl adam gibi dayanması lazım sizin gibi birkaç yıl dayansın yeter diyenler oldukça dandik eşyalar üretilir ; artık her şeyde biraz beklentilerimizi yükseltmek lazım yoksa böyle koyunluğa devam edersek olan tüketiciğe olur

zaten adamların ilerde yapmak istedikleri tamir sıfır olsun kullanılsın 1-2 yıl sonra atılsın tekrar alsın bende para kazanayım mantığı hatta kullan at pc ler bile çıkabilir

hee bu ara gelmişken bu teknolojik ürünleri üretenler fiyatları neye göre belirliyorlar hiç bilmiyorum yani kafalarına göre fiyat belirliyorlar 2 bin tl lik işlemci olur mu allah gözünüzü doyursun bir kurum kurulup ortalama fiyat belirlemesi lazım forumda okuyorum bazıları da şöyle yorumlar yapıyor "adamlar yatırımları yapıyorlar helal olsun milyar dolar kazanıyorlar" haram zıkkım olsun ürünü bin liraya satıyor birkaç ay sonra bakmışın yarı fşyatına düşmüş demekki adamlar yüzde 50 kazık atıyor millete

Dayanıklılık konusunda haklısınız. Bilim adamları var güçleriyle ömürleri arttırmaya çabalıyorlar zaten. Ama rekabet koşulları engelleyici olabiliyor NAND teknolojisinde.

Fiyatlandırmaya gelince, artık o kadar fazla firma var ki piyasada; fiyatlar arz-talep doğrultusunda otomatik belirleniyor piyasa tarafından. Mikro işlemci pazarını 2 firma domine ettiği için fiyatlar yüksek ister istemez. Ülkemizde de yüksek teknoloji ürünleri KDV haricinde gümrük aşamasında ek vergilere tabi olduğu için gelir düzeyine göre çok yüksek oluyor fiyatlar. Biraz da teknolojiyi kendimiz üretmediğimiz için. Ama mikro işlemci üretimi inanılmaz dercede yüksek uzmanlık, yatırım ve teknoloji gerektiriyor. Örneğin yeni nesil Sandy Bridge İntel işlemcilerin içerisinde ortalama 1 milyar transistör var. Ufacık bir çekirdeğin bu kadar transistör içermesi inanılmaz birşey. E firmalar da yatırımın karşılığını almak ve daha fazla yatırım yapabilmek amacıyla yüksek fiyatlandırmaya gitmek durumunda kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 26 Nisan 2011; 21:46:39 >

• Fiyatı 3 kat olup da performans farkı 1.3 kat olan işlemci sayısı çok fazla. O fark SSD'ye yatırılmalı bence. Harddiskten gerekli dosyalar hızlı çağrılamadıktan sonra varsın çok hızlı olsun işlemci; neye yarar. SSD'ler çok pahalı olabilirler ama kullanınca her kuruşa helal olsun diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 26 Nisan 2011; 21:51:38 >
  • Şu fiyata bak ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasen

quote:

Orijinalden alıntı: ****

Gerçek hayatta yaşamın döngüsü böyle süre gelir. Bundan 10 yıl önce almış olduğunuz 40gb ide diskle bugün ne yapacaksınız.Fantazi olsun diye pentium 3 işlemciye sistem kurup açacakmısınız..Evine Gramofon alıp plak bulamayan nostalji sevenler gibi.. Ki şimdilerde teknoloji geçen 10yılın ilerlemesi göre kat kat daha hızlı ilerliyor.Bilgisayar bileşenlerinin tamiri olmadığı için ömürleri Garanti süresi kadar gibi algılanmalıdır.10 yıl ömür biçmek çok basit bir şey ama bunun garantisi 2 yılsa 3.yıl bozulan bir disk sizin için çöp olur.10yıl çalışma garantisi asla olamaz sonuçta elektronik eşya 1 haftada bile bozulabilir.Zaten 2yıl sonra 2gb yazma hızında ssdler çıkar bunları satıp yenisini almak isteyeceğiz.O yüzden 2 yıl adam gibi çalışsın yeter garantisi bitince satarsınız.Teknoloji ilerliyor ve hep ilerleyecek 40gb diskleri hatırlıyorum o zamanlar çok güzel geliyodu ama şimdi bir bluray film bile 45gb :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutarslan.com -- 27 Nisan 2011; 10:11:59 >

• SSD fiyatları düşmedikçe alınmaz, ve fiyat düşerken ömürlerininde uzaması gereklidir. 2006'da seagate 80GB HDD aldım hâlen tıkır tıkır sapa sağlam çalışıyor, hızındanda gayet memnunum. kaldıki ssd almış olsam bu kadar uzun süre hızı düşmeden, bozulmadan kullanılacağını hiç sanmıyorum, mekanik hddler şöyle ssdlerin önüne geçebilirler : Tek mekanik harddisk kutusunun içerisinde 4 adet kafa ve 4 adet disk, bkz 4x250GB (1TB Hafıza) her kafa başına 90MB okuma 70MB yazma hızı olsa : 360MB Okuma / 280MB yazma hızı olur. bunuda nasıl sağlarlar kendi içerisinde raid 0 yapılmış olarak. ve bu zamanla değişir 6X250GB 6X500GB gibi diskler konulur içerilerine ve kapasite ve hız aynı orantıda yükselir, buda yetmedimi size ? 1000RPm hızına çıkartılır, 6X250GB Disk başına 90MB Okuma 70MB yazma hızı olsa : 1.5TB hafıza, 540MB Okuma / 420MB yazma hızına sahip olurlar ve 7200RPM dönüş hızından ileride yavaş yavaş 10000RPm 15000RPm dönüş hızlarına çıkartılsa okuma ve yazma hızları %15-%45 Civarı artacaktır, ve diskler inceltilip 8XDisk konulursa veya bu harddisklerden 2 adet alıp raid 0 yapılırsa, yeterince performans vermiş olurlar. SSDlerden çok daha uzun ömürlü olurlar. Zaten kimsenin 1GB/sn'den daha yüksek hızlara ulaşmak istiyeceğini sanmıyorum. istenilirse 2 adet 3adet veya 4 adet alınıp raid yapılır. Bence ssd çok mantıksız, ben ssd alıcam, o kadar para vericem. bana 2TBlik hdd (165TL) iken 40GB ssd'ye 240TL civarı para vericem, %30 + performans alıcam ama 2 sene sonra bozulacak zaten yetersiz hafızası olduğu için hddye bağımlılığım sürücek, yok arkadaş ya ssdlerin ömürleri uzat hdd fiyatlarına düşer yada inadına HDD kullanmaya devam. ileride bu dediğim teknolojiye 8GB 16GB SSD'de ekleyip hybrit yaparak performans çıtasını tavana vurdurabilirler. Tabi benim düşündüğümü seagate, wd düşünmüyormudur? düşünüyordur elbette... 200TL'ye 500GB SSD satılırsa ömrü 5-10 Sene civarında olursa neden almıyayım? Yoksa gerek yok hdd bana yetiyor, yetmediği yerde 4X1TB Alıp 4TB Raid 0 yaparım, yine yeter. 1TB SSD alıcağıma uçak alırım kendime daha iyi :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: **** zotti52 Abicim öyle zaman sorunu yoksa karışık kullanırım 10 yıl değil 3-4 yıl gitsin.10 yıl ne yapacağım 10 yılda neler değişir.Hakkıyla kullanırım 3-4 yıl kullanırım
    Çok haklısınız , ben içiniz rahat etsin diye öyle anlattım :)

SSD fiyatları düşmedikçe alınmaz, ve fiyat düşerken ömürlerininde uzaması gereklidir. 2006'da seagate 80GB HDD aldım hâlen tıkır tıkır sapa sağlam çalışıyor, hızındanda gayet memnunum. kaldıki ssd almış olsam bu kadar uzun süre hızı düşmeden, bozulmadan kullanılacağını hiç sanmıyorum, mekanik hddler şöyle ssdlerin önüne geçebilirler : Tek mekanik harddisk kutusunun içerisinde 4 adet kafa ve 4 adet disk, bkz 4x250GB (1TB Hafıza) her kafa başına 90MB okuma 70MB yazma hızı olsa : 360MB Okuma / 280MB yazma hızı olur. bunuda nasıl sağlarlar kendi içerisinde raid 0 yapılmış olarak. ve bu zamanla değişir 6X250GB 6X500GB gibi diskler konulur içerilerine ve kapasite ve hız aynı orantıda yükselir, buda yetmedimi size ? 1000RPm hızına çıkartılır, 6X250GB Disk başına 90MB Okuma 70MB yazma hızı olsa : 1.5TB hafıza, 540MB Okuma / 420MB yazma hızına sahip olurlar ve 7200RPM dönüş hızından ileride yavaş yavaş 10000RPm 15000RPm dönüş hızlarına çıkartılsa okuma ve yazma hızları %15-%45 Civarı artacaktır, ve diskler inceltilip 8XDisk konulursa veya bu harddisklerden 2 adet alıp raid 0 yapılırsa, yeterince performans vermiş olurlar. SSDlerden çok daha uzun ömürlü olurlar. Zaten kimsenin 1GB/sn'den daha yüksek hızlara ulaşmak istiyeceğini sanmıyorum. istenilirse 2 adet 3adet veya 4 adet alınıp raid yapılır. Bence ssd çok mantıksız, ben ssd alıcam, o kadar para vericem. bana 2TBlik hdd (165TL) iken 40GB ssd'ye 240TL civarı para vericem, %30 + performans alıcam ama 2 sene sonra bozulacak zaten yetersiz hafızası olduğu için hddye bağımlılığım sürücek, yok arkadaş ya ssdlerin ömürleri uzat hdd fiyatlarına düşer yada inadına HDD kullanmaya devam. ileride bu dediğim teknolojiye 8GB 16GB SSD'de ekleyip hybrit yaparak performans çıtasını tavana vurdurabilirler. Tabi benim düşündüğümü seagate, wd düşünmüyormudur? düşünüyordur elbette... 200TL'ye 500GB SSD satılırsa ömrü 5-10 Sene civarında olursa neden almıyayım? Yoksa gerek yok hdd bana yetiyor, yetmediği yerde 4X1TB Alıp 4TB Raid 0 yaparım, yine yeter. 1TB SSD alıcağıma uçak alırım kendime daha iyi :)

• SSD nin performans farkını bazı arkadaşlar %30 olarak iletmiş :) alakası yok 2 kata yakın performans var nereden mi biliyorum. Açıklayalım Css oynayan birisiyim klasik hdd ile 40-60 fps alırken ocz vertex 2 aldm 60 gb taktı kurdum sistemi girdim oyuna her şey full açık filitre modları aktif bide bakdım ne olsun fps 300 den aşağı inmiyor benim bilgisayarın için muçize etkisi yaptı gayet memnunum. İnşallah fiyatlar düşerde Bütün arkadaşlarımız SSD sahibi olur ver nimetlerinden faydalanır.
  • siz 25nm lik ssd lerden bahsederken 19nm yongalar üretildi bile yani anlayacağınız nmetrik küçülmenin önü alınamaz. bence tartışılması bile gereksiz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

siz 25nm lik ssd lerden bahsederken 19nm yongalar üretildi bile yani anlayacağınız nmetrik küçülmenin önü alınamaz. bence tartışılması bile gereksiz diye düşünüyorum.

G.Skill 20nm'ye geçiş yapacağını duyururken uyarıda bulundu: 20nm'bellekler 32nm belleklerin sağlayabildiklerini sağlayamayacak diye. (Sağlayamayabilir dedi de , direkt sağlayamayacak dese ; benim ürünlerimi almayın demek ile bir farkı olmayacağı için öyle söyledi)

http://www.xbitlabs.com/news/storage/display/20110405043041_G_Skill_Takes_Cautious_Approach_to_20nm_Flash_Memory.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 27 Nisan 2011; 20:11:27 >

• Yavaş yavaş doğru açıklamalar gelmeye başladı. Benim açıklamalarımı bekliyorlardı herhalde.

http://www.teknobiyotik.com/intel-510-serisi-120gb-sata3-0-yuksek-hizli-34nm-2-5-ssd-ssdsc2mh120a2k5.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: diemcizone

SSD fiyatları düşmedikçe alınmaz, ve fiyat düşerken ömürlerininde uzaması gereklidir. 2006da seagate 80GB HDD aldım hâlen tıkır tıkır sapa sağlam çalışıyor, hızındanda gayet memnunum. kaldıki ssd almış olsam bu kadar uzun süre hızı düşmeden, bozulmadan kullanılacağını hiç sanmıyorum, mekanik hddler şöyle ssdlerin önüne geçebilirler : Tek mekanik harddisk kutusunun içerisinde 4 adet kafa ve 4 adet disk, bkz 4x250GB (1TB Hafıza) her kafa başına 90MB okuma 70MB yazma hızı olsa : 360MB Okuma / 280MB yazma hızı olur. bunuda nasıl sağlarlar kendi içerisinde raid 0 yapılmış olarak. ve bu zamanla değişir 6X250GB 6X500GB gibi diskler konulur içerilerine ve kapasite ve hız aynı orantıda yükselir, buda yetmedimi size ? 1000RPm hızına çıkartılır, 6X250GB Disk başına 90MB Okuma 70MB yazma hızı olsa : 1.5TB hafıza, 540MB Okuma / 420MB yazma hızına sahip olurlar ve 7200RPM dönüş hızından ileride yavaş yavaş 10000RPm 15000RPm dönüş hızlarına çıkartılsa okuma ve yazma hızları %15-%45 Civarı artacaktır, ve diskler inceltilip 8XDisk konulursa veya bu harddisklerden 2 adet alıp raid 0 yapılırsa, yeterince performans vermiş olurlar. SSDlerden çok daha uzun ömürlü olurlar. Zaten kimsenin 1GB/snden daha yüksek hızlara ulaşmak istiyeceğini sanmıyorum. istenilirse 2 adet 3adet veya 4 adet alınıp raid yapılır. Bence ssd çok mantıksız, ben ssd alıcam, o kadar para vericem. bana 2TBlik hdd (165TL) iken 40GB ssdye 240TL civarı para vericem, %30 + performans alıcam ama 2 sene sonra bozulacak zaten yetersiz hafızası olduğu için hddye bağımlılığım sürücek, yok arkadaş ya ssdlerin ömürleri uzat hdd fiyatlarına düşer yada inadına HDD kullanmaya devam. ileride bu dediğim teknolojiye 8GB 16GB SSDde ekleyip hybrit yaparak performans çıtasını tavana vurdurabilirler. Tabi benim düşündüğümü seagate, wd düşünmüyormudur? düşünüyordur elbette... 200TLye 500GB SSD satılırsa ömrü 5-10 Sene civarında olursa neden almıyayım? Yoksa gerek yok hdd bana yetiyor, yetmediği yerde 4X1TB Alıp 4TB Raid 0 yaparım, yine yeter. 1TB SSD alıcağıma uçak alırım kendime daha iyi :)

Hocam bravo, saygı duydum. Çözümsüzlükten nasıl çıkılır nasıl çözüm üretilir çok güzel bir örnek olmuş. Ben de 2006'da 80GB hdd alan biriyim ve hala etkin olarak kullanmaktayım.

• SSD'lerin ömrü zaten en az 10 yıl. 10 yıl sonra bile kullanılmaz duruma gelmiyor. Performansı düşmeye başlıyor yavaş yavaş. Hücre başına yazma silme ömrü 3000-5000 arası ama 120 gb'lık bir SSD'de 515 milyar hücre var. Ve de performans artışı %30'larda değil. Anlatmaya çalıştığımız tepki süresi, yazma ve okuma hızı değil sadece. Kaliteli bir SSD'nin tepki hızı en az 100 kat fazla. Çoklu işlem yeteneği de 150 kat fazla. İnanılmaz rakamlar bunlar. 4 tane kafa olsun diyorsunuz ama ses problemini nasıl halledeceksiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 28 Nisan 2011; 14:19:01 >
  • quote:

SSDlerin ömrü zaten en az 10 yıl. 10 yıl sonra bile kullanılmaz duruma gelmiyor. Performansı düşmeye başlıyor yavaş yavaş. Hücre başına yazma silme ömrü 3000-5000 arası ama 120 gblık bir SSDde 515 milyar hücre var. Ve de performans artışı %30larda değil. Anlatmaya çalıştığımız tepki süresi, yazma ve okuma hızı değil sadece. Kaliteli bir SSDnin tepki hızı en az 100 kat fazla. Çoklu işlem yeteneği de 150 kat fazla. İnanılmaz rakamlar bunlar. 4 tane kafa olsun diyorsunuz ama ses problemini nasıl halledeceksiniz?

Ses olucağını sanmıyorum, bende 2 adet 80GB +1 Adet 160GB Harddisk var birisi maxtor ötekisi seagate öbürüde samsung marka. hepsi aynı anda çalıştığında bile zerre ses duymuyorum, Ses sorununu çok kolay aşıyorlar o mühim değil, tepkime sürelerinde haklısın ama 4TB ve ssdye kafa tutan ve daha uzun ömürlü HDD ile ssdyi fiyat bazında karıştıramazsın, eğer bu ülkede babanız başbakan erdoğan değilse yani gemicikleriniz yoksa asgari ücretle değil 4TB 128GB SSD dahi alamazsınız. ve buna inanın SSDler üzerinde sürekli çalışma yaparsanız ve dosyaları düzgün kaldırmayıp ssdye bakmazsanız, 6ay gibi kısa sürede ya ölür yada performansı çok hızlı şekilde azalır.
    4TB / 1.2GB/Sn aktarım yapan HDD'nin fıyatı 1.000TL olsa verilir, SSD'de 500GB'ye aynı fiyatı vericeksiniz zaten. tabiki bana sadece performans lazım diyorsanız 2x128GB SSD filan alıp raid yaparsınız, orasını geçtim ben yani demek istediğim ssd rakipsiz kalamaz her türlü çözüm var ve herkesin ssd alacak bütçesi yok. HDDlerin okuma ve yazma hızı kapasitesi hâlen dolmuş değil. Ve en kolay yolu hddnin içini güzelce vakumlayıp köpük yerleştirsen zerre ses duymazsın ben sana el yapımından bahsettim. Ses sorununu aşmanın bin türlü yolu var. ama tepkime sürelerinde haklısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: diemcizone

quote:

SSDlerin ömrü zaten en az 10 yıl. 10 yıl sonra bile kullanılmaz duruma gelmiyor. Performansı düşmeye başlıyor yavaş yavaş. Hücre başına yazma silme ömrü 3000-5000 arası ama 120 gblık bir SSDde 515 milyar hücre var. Ve de performans artışı %30larda değil. Anlatmaya çalıştığımız tepki süresi, yazma ve okuma hızı değil sadece. Kaliteli bir SSDnin tepki hızı en az 100 kat fazla. Çoklu işlem yeteneği de 150 kat fazla. İnanılmaz rakamlar bunlar. 4 tane kafa olsun diyorsunuz ama ses problemini nasıl halledeceksiniz?

Ses olucağını sanmıyorum, bende 2 adet 80GB +1 Adet 160GB Harddisk var birisi maxtor ötekisi seagate öbürüde samsung marka. hepsi aynı anda çalıştığında bile zerre ses duymuyorum, Ses sorununu çok kolay aşıyorlar o mühim değil, tepkime sürelerinde haklısın ama 4TB ve ssdye kafa tutan ve daha uzun ömürlü HDD ile ssdyi fiyat bazında karıştıramazsın, eğer bu ülkede babanız başbakan erdoğan değilse yani gemicikleriniz yoksa asgari ücretle değil 4TB 128GB SSD dahi alamazsınız. ve buna inanın SSDler üzerinde sürekli çalışma yaparsanız ve dosyaları düzgün kaldırmayıp ssdye bakmazsanız, 6ay gibi kısa sürede ya ölür yada performansı çok hızlı şekilde azalır.
    4TB / 1.2GB/Sn aktarım yapan HDD'nin fıyatı 1.000TL olsa verilir, SSD'de 500GB'ye aynı fiyatı vericeksiniz zaten. tabiki bana sadece performans lazım diyorsanız 2x128GB SSD filan alıp raid yaparsınız, orasını geçtim ben yani demek istediğim ssd rakipsiz kalamaz her türlü çözüm var ve herkesin ssd alacak bütçesi yok. HDDlerin okuma ve yazma hızı kapasitesi hâlen dolmuş değil. Ve en kolay yolu hddnin içini güzelce vakumlayıp köpük yerleştirsen zerre ses duymazsın ben sana el yapımından bahsettim. Ses sorununu aşmanın bin türlü yolu var. ama tepkime sürelerinde haklısın.

Siz hep küçük plakalı HDD'ler kullandığınız için ses duymuyorsunuz. 320 GB'dan itibaren yavaştan başlıyor ses. Okuma kafasını yönlendiren motorun performansını arttırmak durumunda kaldıkları için. Ayrıca diyelim ki çok çok hor kullandınız , 3 yıl garantisi var ürünün. 6 ay içinde ölmez ya öldü diyelim ; ürünün yenisi verilir direkt. Yakında tamamen farklı bir anlayış ve mimariyle bu ömür sorununu çözeceklerdir diye düşünüyorum. O zamana kadar mevcut NAND teknolojisine katlanacağız performans istiyorsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 29 Nisan 2011; 1:21:14 >

• 120 gb olanı ebay dan aldım bakalım, hayırlısı merakla bekliyorum :)
  • Gorunen oki SSD isi baska bahara kaldi .19nm ile daha performansli olur diye bekledigimiz yeni ssd lerin daha az performans ve daha kisa omurlu olusu bir de fiyatlarin gene cok pahali olmasi sebebiyle , butun sorunlari halledilmis daha uzun omurlu ve daha ucuz19nm lik ssd ler cikana kadar mecburen bekleyecez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 29 Nisan 2011; 14:07:11 >
  • Neden herkes SSD + HDD raid yapıyor ? Sistem SSD ye kurulamıyor mu ? Ya da HDD olmadan SSD çalışmıyor mu ? Yoksa sadece depolama ihtiyacı duyanlar mı böyle yapıyor ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.