Şimdi Ara

oda termostatı seçimi yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence de honeywell termostatları gerek malzeme ve gereksede yazılımları ile diğerlerinden çok önde
  • almost A kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil...

Modülasyon önemli ama ondan daha önemli olan modülasyonun mümkün olduğu kadar sürdürülebilir olması. Yani minimal kapasitelerle kombinin iç ortam sıcaklığını koruması amaçlandığına göre, pratikte bunun karşılığı, tesisat suyunun da fazla soğumasını engellemek olmalı. Öyle ki OT set değerinin altına inilince, kombi kapasitesini arttırmadan (küçük alev boyutuyla) makul bir sürede tesisat suyunu ısıtıp devridaim ettirebilsin. Honeywell CM707'deki ısıtma proğramı bu amaca hizmet etmek için uygun görünüyor.
    Link verdiğiniz modülasyonlu cihazın hassasiyetini bilmiyorum ama eğer 0,1 değilse şahsen tercihim CM-707 olurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: almost

teşekkürler , pekihttp://www.sanalpazar.com/Honeywell-Dijital-Programlanabilir-Modul.oda-Termostati__isp6149320
    bu linkteki modülasyonlu. bu cihaza fazladan 220 tl vermeye değermi modülasyonu için.başak bir artı özelliği varmı bilmiyorum.

yoksa sizin söylediğiniz CM707 yeterli olurmu?

modülasyondan bu kadar tasarruf edilirmi?

Altta 100 TL daha ucuza satılıyor:
    http://www.irka.com.tr/CMT937A1011-Oda-Termostati-Haftalik-Programli-OPEN-THERM,PR-481.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

teşekkürler , pekihttp://www.sanalpazar.com/Honeywell-Dijital-Programlanabilir-Modul.oda-Termostati__isp6149320
    bu linkteki modülasyonlu. bu cihaza fazladan 220 tl vermeye değermi modülasyonu için.başak bir artı özelliği varmı bilmiyorum.

http://www.irka.com.tr/CMT937A1011-Oda-Termostati-Haftalik-Programli-OPEN-THERM,PR-481.html

teşekkür ederim, yarın arayım bu siteyi elleribnde varmı, bu modeli alayım artık. bu yoksa da cm 707 alayım. başka modülasyonlu yok zaten . dediğiniz gibi belli aralıklarla kombiyi çalıştırırsak en azından konforlu ısınırız. belki tasarruf bile olur,onu deneyip görmek lazım. tekrar ilginiz için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim, yarın arayım bu siteyi elleribnde varmı, bu modeli alayım artık. bu yoksa da cm 707 alayım. başka modülasyonlu yok zaten . dediğiniz gibi belli aralıklarla kombiyi çalıştırırsak en azından konforlu ısınırız. belki tasarruf bile olur,onu deneyip görmek lazım. tekrar ilginiz için teşekkürler.

Bende de ne şans var bu üründe yok hiç bir yerde. almaktan vazgeçcem böyle giderse. arkadaş modülasyonlu bir oda termostatı bulamadık memlekette... hep bu aristonun yüzünden... Allah bildiği gibi yapsın bu firmayı...nerden aldım kombilerini...yarın başka ciddi bir sorun olsa kombiyle ilgili adamlar biz artık evo üretiyoruz sizinki geçen yılın modeli diye bakmıycaklar...

• merhaba arkadaşlar benim kombi eca confeo 20 kw ben kablosuz hangi oda termostatı takayım fiyatı 250 tl yi geçmesin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bende de ne şans var bu üründe yok hiç bir yerde. almaktan vazgeçcem böyle giderse. arkadaş modülasyonlu bir oda termostatı bulamadık memlekette... hep bu aristonun yüzünden... Allah bildiği gibi yapsın bu firmayı...nerden aldım kombilerini...yarın başka ciddi bir sorun olsa kombiyle ilgili adamlar biz artık evo üretiyoruz sizinki geçen yılın modeli diye bakmıycaklar...

Merhaba Hocam,
    Forumda gezerken sizin konunuza denk geldim, Bende de Ariston Genus Premium 30 kombi mevcut, Kombiyi 2012 yılı ekim ayı gibi aldım ve beraberinde de Ariston RS W modulasyonlu oda termostatını satın aldım. Montajını yaptırdım ve kullanmaya başladım. Fakat termostatın modülasyon yapmadığı düşüncesindeyim, sadece on-off termostat gibi çalışıyor. (Kombi üzerinde OT işareti de Görünmüyor) Konuyu servise aktardım, modulasyonlu termostat olayına onlarda çok vakıf değil, Servis herşey normal dedi. Ariston müşteri hizmetlerini aradım yine çözüm bulamayınca. boşverdim gitti, hatta bir ara termostatı söküp kombiyi işletme su sıcaklığına göre modülasyon yapması için termostatsız kullanmayı bile düşündüm.
    uzun uzun yazmamın sebebi, bende sizin gibi ilk başlarda çok üstüne düştüm bu olayın ama sorunlarıma çözüm bulamayınca kendi kendime sinirlerim bozuldu. termostat önemsiz demek istemiyorum ama aldığınız ürün yeterli miktarda işlevini yapamayınca gözünüze gereksizmiş gibi geliyor. Bence piyasadaki uygun on-off termostatlardan herhangi birini alıp kullanın.

• Avantgarde80 kullanıcısına yanıt
    Sizin bağlantı tam olmamışa benziyor. Eğer kombiniz yeni serilerden ise montaj kullanım kılavuzundaki (sayfa 28-29) uyarılara göre oda kumandası kullanabilmek için uyumlu elektronik kart gerekir.
    http://www.ariston.com/tr/YO%C4%9EU%C5%9EMALI_KOMB%C4%B0/media/files/143_346_GENUSPREMIUMKULLANIMKLAVUZU.pdf

Öte yandan, on/off çalışsa bile manuel (OT'siz) kullanımdan çok daha tasarrufludur...

Linkteki konuda diğer Ariston genus premium kullanıcılarıyla da paylaşım yapabilirsiniz: http://forum.donanimhaber.com/m_54186290/mpage_2/tm.htm

• teşekkürler hocam,
  • quote:

quote:

bir tanesini çıkardım, pim çok zor bastırılıyor, el ile bastırılacak kadar kolaymı olması gerekiyor yoksa bir aletle mi bastırıcaz? birde geri takamadım:) o nasıl olacak ?teşekkürler

termostatla ilgili bir cevap yok, bilen varsa yardımcı olun lütfen?

Madeni para ile bastırmanız lazım, 2-3mm cıvarında içeriye girip bıraktığınız zaman çıkması gerekiyor. Geri takmanız için önce vanayı sonuna kadar açınız 5 rakamın sonuna kadar, ardından ileriye doğru itin klik diye ses gelince yerine oturmuş olacak.

Termostat ile ilgili sorunuzu anlayamadım, tekrar sorarsanız yardımcı olamaya çalışırım.

Birde aklıma gelmişken; Sizde şu an çift pompa var, peki denge kabı kullanıyormusunuz ? Yanlış hatırlamıyorsam kullanmanız gerekiyor, basınç farklıkları ortadan kaldırmak için.

üstat pimleri kolay hareket ediyor. pompa güçlü mü geliyodur sizce ne yapmak lazım. pompayıda üstteki odalardaki petekelr ısınmadığı için taktık ve o sorun çözüldü. ama şimdide kullanmadığım odalardaki peteklerde aktif. çözüm nedir sizce? üstelik vanaları alalı daha 6 ay olmadı.

• quote:

quote:

quote:

bir tanesini çıkardım, pim çok zor bastırılıyor, el ile bastırılacak kadar kolaymı olması gerekiyor yoksa bir aletle mi bastırıcaz? birde geri takamadım:) o nasıl olacak ?teşekkürler

Madeni para ile bastırmanız lazım, 2-3mm cıvarında içeriye girip bıraktığınız zaman çıkması gerekiyor. Geri takmanız için önce vanayı sonuna kadar açınız 5 rakamın sonuna kadar, ardından ileriye doğru itin klik diye ses gelince yerine oturmuş olacak.

Termostat ile ilgili sorunuzu anlayamadım, tekrar sorarsanız yardımcı olamaya çalışırım.

Birde aklıma gelmişken; Sizde şu an çift pompa var, peki denge kabı kullanıyormusunuz ? Yanlış hatırlamıyorsam kullanmanız gerekiyor, basınç farklıkları ortadan kaldırmak için.

üstat pimleri kolay hareket ediyor. pompa güçlü mü geliyodur sizce ne yapmak lazım. pompayıda üstteki odalardaki petekelr ısınmadığı için taktık ve o sorun çözüldü. ama şimdide kullanmadığım odalardaki peteklerde aktif. çözüm nedir sizce? üstelik vanaları alalı daha 6 ay olmadı.

Muhtemelen pompa güçlü geliyor, kademeleri varsa kademe düşürebilirsiniz veya tesisatçıdan yardım isteyebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Muhtemelen pompa güçlü geliyor, kademeleri varsa kademe düşürebilirsiniz veya tesisatçıdan yardım isteyebilirsiniz.

pompanın güçlü gelmesi bana tuhaf geliyor yani bu trv ler petekleri tam kapatamazlar mı? sonuçta vana değilmi bunlar kapanınca su akışının kesilmesi gerkemezmi?anlamadım gitti?aldığım yere söyledim durumu yenisi ile değiştilerim dediler ama çare olacakmı bilemiyorum, çünkü hepsinin birden aynı anda arızalanmış olması mümkün değil herhalde:)

• quote:

pompanın güçlü gelmesi bana tuhaf geliyor yani bu trv ler petekleri tam kapatamazlar mı? sonuçta vana değilmi bunlar kapanınca su akışının kesilmesi gerkemezmi?anlamadım gitti?aldığım yere söyledim durumu yenisi ile değiştilerim dediler ama çare olacakmı bilemiyorum, çünkü hepsinin birden aynı anda arızalanmış olması mümkün değil herhalde:)

Değiştirmek çare olacağını zannetmiyorum, sorun pompanın güçlü gelmesi ve buna bağlı olarak vanaların suyu kesmek için yetersiz kalmasıdır. Sizin ilacınız değişken debili sirkülasyon pompası muhtemelen, altta linki verdiğim yazıyı bir inceleyin.

Yazıdaki "Sekil 4.' de yer alan pompanın devir ayarı ise n= 1100-2800 D/dak arasında tamamen kademesiz olarak gerçeklesmektedir. Pompa, üstünde set edilen p- Basma Yüksekliğini, değisen tesisat sartlarında dahi sabit tutacak tarzda değisken bir debi vermektedir. Özellikle termostatik vana uygulaması olan tesisatlarda bu tip pompaların avantajları dikkate değerdir." kısmı söylediklerimi destekler nitelikte.

http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/eec27c419d0fe24_ek.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 20 Kasım 2013; 22:52:29 >

• quote:

quote:

Değiştirmek çare olacağını zannetmiyorum, sorun pompanın güçlü gelmesi ve buna bağlı olarak vanaların suyu kesmek için yetersiz kalmasıdır. Sizin ilacınız değişken debili sirkülasyon pompası muhtemelen, altta linki verdiğim yazıyı bir inceleyin.

Yazıdaki "Sekil 4.' de yer alan pompanın devir ayarı ise n= 1100-2800 D/dak arasında tamamen kademesiz olarak gerçeklesmektedir. Pompa, üstünde set edilen p- Basma Yüksekliğini, değisen tesisat sartlarında dahi sabit tutacak tarzda değisken bir debi vermektedir. Özellikle termostatik vana uygulaması olan tesisatlarda bu tip pompaların avantajları dikkate değerdir." kısmı söylediklerimi destekler nitelikte.

pompanın değişmesi zor tahminim. gönderdiğiniz linkteki yazıyı okudum. bizimkide el ile pompa kademesi ayarlanan cinsten. pompa ve kombide dışarıda balkonda olduğu için pek uğraşamam. zaten istesemde çok zor oda termostatı var sürekli takip edip pompayı aç kapa çok zor.
    peki sizce sürekli açık kalınca elektrik sarfiyatı ne olur , faturayı epey etkilrmi?
    birde servis kombiyle uyumlu çalışsın istersen ek kart takarız oda 300 tl olur dedi. ban çok geldi.dedim bu pompanın aylık elektiriğe 5 tl yükü olsa 5 yılda anca amorti etcek. bilmiyorum başka bir zararı varmıdır?

• quote:

quote:

quote:

pompanın değişmesi zor tahminim. gönderdiğiniz linkteki yazıyı okudum. bizimkide el ile pompa kademesi ayarlanan cinsten. pompa ve kombide dışarıda balkonda olduğu için pek uğraşamam. zaten istesemde çok zor oda termostatı var sürekli takip edip pompayı aç kapa çok zor.
    peki sizce sürekli açık kalınca elektrik sarfiyatı ne olur , faturayı epey etkilrmi?
    birde servis kombiyle uyumlu çalışsın istersen ek kart takarız oda 300 tl olur dedi. ban çok geldi.dedim bu pompanın aylık elektiriğe 5 tl yükü olsa 5 yılda anca amorti etcek. bilmiyorum başka bir zararı varmıdır?

Termostatikvana.com'da debi ayarlı gövdeler var, muhtemelen işinizi görür. İsterseniz İlyas Bey'i arayıp bilgi alın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.