Şimdi Ara

Oda Termostatı Takacağım Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar elimde elektronik oda termostatı var .kombi markası süsler.fakat nereye bağlanacağı hakkında bir fikrim yok . bu konuda tecrubesi olan arkadaşlar ban yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler.
    Bu Süsler Marka Kombi Elektronik Bağlantı Yerleri

Buda Termostadım

Birde Termostadın kullanma kılavuzu yok tam içeriğini bilmiyorum

Şimdiden Teşekkür Ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1212 -- 29 Ağustos 2009; 14:57:31 >

• servisi çağır onlar takar
  • Eğer elektrik bilgin yoksa riske girme, çünkü kombi 220 VAC'yi termostattan geçiriyor.

Ben evdeki viessman'a kendim taktım. Kombinin kartında 3 tane köprülü yer görüyorum onlardan biri ama şemasına bakmak lazım. termostatında arkasında üzeri kapalı bi çift klemens olması lazım oraya 2x1 mm2 kabloyla gireceksin. Kabloyu tek damar alma, çoklu telli olacak
  • dostum bu resimdeki demirdöküm oda termostatı,benim viessman kombiye nasıl bağlıycaz.termostatta üç çıkış var 1,2,3,... hangisini kombide hangi uca bağladın.kombide ki L,1 uçlarına, ayrıntılı anlatırsan memnun olurum.elk bilgim var.tşk.
    quote:

Orijinalden alıntı: EnnX

Eğer elektrik bilgin yoksa riske girme, çünkü kombi 220 VAC'yi termostattan geçiriyor.

Ben evdeki viessman'a kendim taktım. Kombinin kartında 3 tane köprülü yer görüyorum onlardan biri ama şemasına bakmak lazım. termostatında arkasında üzeri kapalı bi çift klemens olması lazım oraya 2x1 mm2 kabloyla gireceksin. Kabloyu tek damar alma, çoklu telli olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir26 -- 2 Eylül 2009; 0:13:14 >

• Benim kombi vitopend 100
    kombinin beslemesinin yanında 1 ve L klemensleri var, normalde kısa devre veya köprülü diyeyim. 2x1 kablo sizin termostattaki 1 ve 3 nolu klemenslerle 1 ve L arasında olacak. Eğer 1 ve L Yoksa kullanma klavuzuna bakın Vitotrol 100 dediği yere termostatı bağlayın.
    Bağlantıyı yaparken mutlaka kombinin enerjisi kesik olsun değilse elektrik çarpabilir

Kombinin çalışma mantığı şöyle: kısa devre varken kombi üzerinden ayarlanan değere göre çalışıyor (bu suyun sıcaklık derecesidir) yani oda sıcak olsa bile su soğuduğu anda devreye giriyor, istenilen değere ulaşınca devreden çıkıyor. Termostat ise oda sıcaksa o köprüyü açıyor ve su soğusa bile kombi devreye giremiyor. Oda soğuduğu anda termostat kısa devre yapıyor, kombi üzerinden ayarlanan sıcaklığa kadar suyu ısıtıyor sonra devreden çıkıyor, oda ısınmamışsa kısa devre devam ettiği için su soğuyunca kombi tekrar devreye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatWhite -- 2 Eylül 2009; 22:44:18 >

• ennx dostum, anladığım kadarıyla,yanlışlık olmasın.
    termostat 1 ile kombi 1 ucu bağlıycaz,
    termostat 3 le kombi L ucu bağlıycaz.tşk.
  • Doğrudur, farklı olsada farketmez çünkü kontak veriyor ama faz'ı ortak uca vermek daha mantıklı.

Yalnız kombinin otomatını kapatmayı unutma, hatta fişi varsa onu mutlaka çıkar

Termostatı monte edeceğiniz yerde tüketimi çok etkiliyor, giriş kapı karşısı, hol gibi veya mutfak gibi çok havalandırılan yerlere monte etmeyin

quote:

Orijinalden alıntı: kadir26
    ennx dostum, anladığım kadarıyla,yanlışlık olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatWhite -- 3 Eylül 2009; 9:26:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan1212

merhaba arkadaşlar elimde elektronik oda termostatı var .kombi markası süsler.fakat nereye bağlanacağı hakkında bir fikrim yok . bu konuda tecrubesi olan arkadaşlar ban yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler.
    Bu Süsler Marka Kombi Elektronik Bağlantı Yerleri

Buda Termostadım

Birde Termostadın kullanma kılavuzu yok tam içeriğini bilmiyorum

Şimdiden Teşekkür Ederim

tahminim alta gözüken yesil sokete bağlı mavi kablolu köprü.sol yandaki sanırım zaman saati için( tahmindir)

• o yeşil soketin altında ROOM T yazıyor sanırım burası tahminin doğru .iyice kesinleştirelim ondan sonra montajına geçeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnnX

Doğrudur, farklı olsada farketmez çünkü kontak veriyor ama faz'ı ortak uca vermek daha mantıklı.

Yalnız kombinin otomatını kapatmayı unutma, hatta fişi varsa onu mutlaka çıkar

Termostatı monte edeceğiniz yerde tüketimi çok etkiliyor, giriş kapı karşısı, hol gibi veya mutfak gibi çok havalandırılan yerlere monte etmeyin

quote:

Orijinalden alıntı: kadir26
    ennx dostum, anladığım kadarıyla,yanlışlık olmasın.

Ok.

• Selam. Viessmann Vitopend 100 kombime, Vitotron 100 UTD RF oda termostatı aldım. Kombide 1 L N olmak üzere 3 giriş var. Termostatta vericisinde 5 çıkış var. Hangisini nereye bağlıycam bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan1212

o yeşil soketin altında ROOM T yazıyor sanırım burası tahminin doğru .iyice kesinleştirelim ondan sonra montajına geçeceğim.

kolay gelsin o zman
  • jlpn arkadaşım,http://hedgehog0.blogspot.com/ blog sayfasında General HT-300 un montajını anlattım.belki biraz yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedgehog

jlpn arkadaşım,http://hedgehog0.blogspot.com/ blog sayfasında General HT-300 un montajını anlattım.belki biraz yardımcı olur.

Gerçekten güzel bir payşaım detaylı olarak resimlerle anlatmıssın, ve tam da benim kombi.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezor26

quote:

Orijinalden alıntı: hedgehog

jlpn arkadaşım,http://hedgehog0.blogspot.com/ blog sayfasında General HT-300 un montajını anlattım.belki biraz yardımcı olur.

Gerçekten güzel bir payşaım detaylı olarak resimlerle anlatmıssın, ve tam da benim kombi.
    Teşekkürler

paylaşım süper acaba aırfel digifel duo 24 ce yede bu şekilde baglayablirmiyiz?...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.