Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
508.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0.1 derece çalışma hassiyeti yapılabilen kablosuz, tüm kombilere uyumlu oda termostatını kendimiz yapıyoruz. Yaklaşık 30-35 liraya mal olacak gibi.Bittiğinde fotoğraflarını buraya koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenman -- 16 Kasım 2011; 17:57:02 >
  • yeni taşındığımız evde demirdöküm neva kombi takılıydı.
    buradaki tavsiyelere uyarak neva kombi ile uyumlu demirdöküm kablosuz oda termostadı aldım.
    termostadı gündüz 23 dereceye yatmadan önce de 22 dereceye ayarlıyorum.
    kombi ısısı hakkında ise pek bilgim yok. kombi şu an 60 derecede. servis termostadi takarken kombi ısısının artık çok önemli olmadığı söyledi kafam karıştı
    sizden ricam kombi ısısı kaça ayarlanmali? ve oda termostadi kaca ayarlanmali? (evde sürekli birileri var + 4 yaşinda çocuk) oda termostadi ile oynamak tasarruf sağlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

yeni taşındığımız evde demirdöküm neva kombi takılıydı.
    buradaki tavsiyelere uyarak neva kombi ile uyumlu demirdöküm kablosuz oda termostadı aldım.
    termostadı gündüz 23 dereceye yatmadan önce de 22 dereceye ayarlıyorum.
    kombi ısısı hakkında ise pek bilgim yok. kombi şu an 60 derecede. servis termostadi takarken kombi ısısının artık çok önemli olmadığı söyledi kafam karıştı
    sizden ricam kombi ısısı kaça ayarlanmali? ve oda termostadi kaca ayarlanmali? (evde sürekli birileri var + 4 yaşinda çocuk) oda termostadi ile oynamak tasarruf sağlar mı?

Mantıklı uygulama. Akşam-gündüz 23 derece, yatarken 22 yada 21 derece de olabilir. DD modülasyonlu oda termostatıyla çalışmadığı için 60 derece biraz fazla olmuş. Bu mevsim için 50-55 derece yeterlidir. Şikayetçi olmazsanız böyle devam ediniz. 50 derece ile 60 derece yanması arasında % 25-30 daha fazla yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: greenman

0.1 derece çalışma hassiyeti yapılabilen kablosuz, tüm kombilere uyumlu oda termostatını kendimiz yapıyoruz. Yaklaşık 30-35 liraya mal olacak gibi.Bittiğinde fotoğraflarını buraya koyarım.

İyi olur. Uygun fiyatlı, 0,1 hassasiyetindeki kablosuz ürünü destekleriz. Tabi açıklandığı ölçüde çalışması koşuluyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

0.1 derece çalışma hassiyeti yapılabilen kablosuz, tüm kombilere uyumlu oda termostatını kendimiz yapıyoruz. Yaklaşık 30-35 liraya mal olacak gibi.Bittiğinde fotoğraflarını buraya koyarım.

İyi olur. Uygun fiyatlı, 0,1 hassasiyetindeki kablosuz ürünü destekleriz. Tabi açıklandığı ölçüde çalışması koşuluyla.

Bugün bitti.

Test çalışmalarını yapıyoruz. Görünüşe göre bir problem görünmüyor.

Sensörü çok özenli seçtik.Bizi yanıltacağını zannetmiyoruz.

Pic zaten elimizde yanılma payı görürsek hemen müdahale şansımız olacak böylelikle en iyi ayarı yakalıyacaz.

Cumartesi ayrıntılı resimlerini paylaşacağım inş.

• quote:

quote:

Yanlış anlaşılma olmasın esnaf falan değiliz.

Hobi işi olarak yapıyoruz.

Yapıp satma yok aklımızda.

Kendimiz kullancağız.

• quote:

quote:

quote:

Kendimiz kullancağız.

İma olarak söylemedim. Yazım gayet açık; kablosuz bir oda termostatı üretiyorsunuz, maliyeti 30-35 TL. Bunu pazarlayın tabi. Neden satmıyorsunuz? 150 TL ye almayabilirler ama 50-60 TL ye alacak çok kişi olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kendimiz kullancağız.

İma olarak söylemedim. Yazım gayet açık; kablosuz bir oda termostatı üretiyorsunuz, maliyeti 30-35 TL. Bunu pazarlayın tabi. Neden satmıyorsunuz? 150 TL ye almayabilirler ama 50-60 TL ye alacak çok kişi olabilir.

Yok hocam o kadar zamanımız yok malesef.

Bizim iş kolumuz tamamen farklı.

O yüzden.

• merhaba.
    hassas oda termostatı ararken çok aradım ama istediğimi bulamadım.

bu sabah bosch classic condense + FR 10 termostat aldım.
    2150 / 12 taksitle. inşallah cumartesi montaj yapılacak.

şimdi sorum oda termostatı parametrelerini nasıl ayarlatmalıyım. kazan suyu sanırım max 55 derece olacak.
  • quote:

Vitopendin basit şeması varsa kombinin oda termostatı köprüsüne takılması yeterlidir. Zaten çalıştığı belli ama 1 derece farkla çalışması kötü. Çünkü fark 2 derece oluyor. Oda termostatını yeni aldıysanız, aldığınız yere götürün ya değiştirin yada 115-80 TL=35 TL fark ile Siemens RDE 10.1 alınız.

Sayın sserin,
    Dediğiniz gibi yapıp Siemens RDH 10'u verip RDE 10.1 aldım.
    Basitçe size göre kullanımı ile ilgili tavsiye edeceğiniz bilgiler verirmisiniz.
    teşekkür ederim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auzdil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auzdil

merhaba Alarko Seradens kombi ile birlikte dış hava sensörü ve uzaktan kumandalı haftalık programlı honeywell CM727 verdiler.

Evim 4 katlı kombide en alt katta, kullanım kılavuzunda 30m de çalışır derken, en üst kattan çalışmıyor. Kombi içine takılan alıcıyı, kablo boyunu uzattırarak kombinin üst baca çıkışı yanına dışarıya koydurdum ama nafile halen aynı sorun devam ediyor. Ayrıca dış hava ısısını göremiyorum, kombinin çalışıp çalışmadığını da göremiyorum. sadece kumandanın bulunduğu oda ısısını ve o saatteki ısı ayarının kaç derece olduğunu görebiliyorum, bu normal mi acaba ?

oysaki ben dış ısıyı, kombinin kaç derecede çalıştığını da görmek istiyordum.

Değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlarımla

Oda termostatları 20 azami 25 m. kablodan fazla montajlanmış ise algılamaz. Bence ev çok katlı ise kablosuz tercih etmeliydiniz.
    Mümkünse açıklamalarına rağmen 30 m. kablodan az çekilmesine rağmen çalışmayan oda termostatını iade edip alternatif ürüne yöneliniz. Firmanın ayıplı mala karşı zincirleme sorumluluğu vardır.

Zaten uzaktan kumandalı oda termostatı CM 727 kullanıyorum. Kablo ile bağlı olan, kombinin içine takmış oldukları, CM 727 den gelen sinyalleri alıp, kombiye ileten bir ara birim.

Duvarlar ve diğer bluetooth cihazlar(kablosuz ev telefonu, kablosuz hoparlör vb) engel oluyor olabilir. 4 katlı evin bazı bölümlerinde çekmemesi doğal. Kaldı ki dubleks dairelerin çapraz üst kat odasında dahi sinyal seviyesi 5 den 2 ye düşer. Buna göre hep sıkıntı yaşamanız doğal. Yine önerim; bu cihazın yerine kablolu bir model almanız, diğer az kullanılan yada daha sıcak odalarda termostatik vana kullanmanız olacaktır.

Öncelikle değerli paylaşımınız için teşekkürler..
    Alarko kablosuz uzaktan kumada hakkı nda broşürde yazdığı özellikleri yapamadığını kabul etti.
    Eski modeller için yazmışlar ancak seradans için yazdıklarını yapamıyorlar. Yarın bir servis gelecek ve uzaktan kumandanın alıcı parçasını daha uygun bir yere monte edecekler ve evin genelinde çalışıp çalışmayacağını deneyeceğiz.

Umarım çalışır, ancak sizlere sormak istediğim şu; buroşur ve tanıtım kataloğunda yazmasına rağmen, uzaktan kumandanın dış ısıyı gösteremediği, çalışma ısısını gösteremediği, su ve kalofifer sıcaklığını ayarlayamadığım ( ki bunlar broşürde yazan ) bir kumanda için sice ne tür bir hak talep etmeliyim, yada 3.300 tl verdiğim 36 kw lik bu cihaz için alarkodan ne talep etmeliyim. Sonuçta ayıplı mal statüsüne giren bir cihaz durumuna düştüğünü düşünüyorum.. Ne dersiniz ?

• sn.auzdil.bende eca confeo plus kullanıyorum ve uzaktan kumandalı termostadı eca nın cm 927 almak istedim ve bu doğrultuda araştırma yaptım.sizin termostadınız ve eca nın termostadını honeywell üretiyor.kılavuzunu okudum.kılavuzda sadece hedef sıcaklık değerini ve oda sıcaklığını gösteriyor.kombi çalışmaya başladığında ekranda alev simgesi gözüküyo.dış ortam sıcaklığı,kazan sıcaklığı,sıcak su ayarı vb. bilgileri termostatda görmek mümkün değil.ben hem 927 hemde sizin termostadın kılavuzunu okudum.sadece haftalık ve günlük program yapılabiliyo.güzel bir termostad ancak sizin ve benim gibi detay bilgileri ekranda görmek isteyen ve kombiye termostadtan müdahale etmek isteyenler için yetersiz.Bende bütün özellikleri ekranda gösteren başka bir termostad varmı diye araştırma yaptım ve immergazın kablosuz termostadında bir çok bilgiyi gösterdiğini okudum ancak bizim kombilere uyarmı onu bilmiyorum.super car modeli.dış ısı gösterme,oda sıcaklığı ve nem gösterme,kullanım suyu sıcaklığı,ışıklı ekran,modülasyon,telefonla kumanda.vb.özellikler.immergazın sitesinde görebilirsiniz.kombimle uyumlu olduğunu bilsem almayı düşünürüm.saygılarımla.erkan

• @auzdil, aslında ayıplı mal durumunda olan oda termosttatıdır. Siz "ben oda termostatını bu şekilde çalışacağını bilseydim, Alarko yerine başka marka tercih ederdim" diyebilir ve kombi için de ayıplı mal olarak hak iddia edebilirsiniz. Yani sistemin tümünü "ayıplı mal" olduğu için iade etme hakkınız olabilir. Yine de bence zayıf kalabilirsiniz. Bunun yerine Siemens'in her kombiye uyan modelleriyle değiştirmelerini isteyebilirsiniz. Siemens REV 24 kablosuz oda termostatı, istediğiniz özelliklere sahip çok kaliteli bir üründür. ANcak fiyatı olağan dışı pahalıdır. Sanırım 218 € civarında satılıyor. Kablosuz olarak daha değişik modelleri var tabi.
    @ekostu@mynet.com
    İmmergas vb oda termostatları her kombiye uymaz. Bence alırken kombinizin Genel Merkezinden ve oda temostatı üretici firmasından bilgi almalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 18 Kasım 2011; 16:39:39 >
  • Sserin arkadas bu forumun üstadı sensin herhalde benim soruya bir cevap lütfen teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: muallim70

Sserin arkadas bu forumun üstadı sensin herhalde benim soruya bir cevap lütfen teşekkürler

Öyle "üstad" diye bir iddiam yok. Bazı tasarrufla ilgili bilgiler burada verilsin amacı ile bu konu başlığını açmıştım.
    Sorunuzu görmüştüm ama net bilgim olmadığı için cevap vermedim. Demirdöküm 6001 oda termostatının her kombiye uyduğuna dair bilgi yok ortada. DD Atron,Neva,Nitrona uyumlu olduğuna dair veriler var. Üretici firmaya yada Viessmann'a sormalısınız. sanırım onlar da net cevap veremezler. Umarım Viessmann Vitopend'in garantisi bitmiştir.
    Demirdöküm 6001 yerine Siemens RDE 10.1, RDH80 olabilir. Tabi bunlar kablosuz değil. Kablosuz olanlar içinde 250 TL civarında uygun fiyatlı Generale yada Saswell olabilir. Çünkü Siemens REV24 kablosuz 218 € civarında satılıyor.
    http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=4383
    http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=111
    Bence monte edecek deneyimli bir usta (ben uydururum diye) onay vermeden DD 6001 almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 18 Kasım 2011; 21:46:19 >

• Arkadaşlar

Almış olduğum General HT 300 SET 'i kendim motajını yaptım gerçekten çok basitmiş eğer garanti ile ilgili problem yaşamayacaksanız boşuna servise para vermeyin ... Ayrıca haftalık program yaptım nekadar doğru yaptım bilmiyorum eğer kullanan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?

Kombi (Baymak Luna3 240Fi) sıcaklık ayarı 50 Dereceye ayarladım . Oda Derecelerinide aşağıdaki gibi ayarladım uygunmudur arkadaşlar yoksa farklı bir yöntemmi uygulamalıyım ?

Pazartesi - Salı - Çarşamba - Perşembe - Cuma
    07.00 - 08.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)
    08.00 - 17.00 Arası Ekonomi Modunda (19 Derece)
    17.00 - 00.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)
    00.00 - 07.00 Arası Ekonomi Modunda (19 Derece)
    Cumartesi
    08.00 - 13.00 Arası Ekonomi Modunda (19 Derece)
    13.00 - 00.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)
    Pazar
    07.00 - 00.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusufhoca -- 18 Kasım 2011; 22:35:35 >

• Arkadaşlar, benim evde ECA Confeo plus modeli kombim var, "dicom" özellikli modülasyonlu. Ben modülasyon yaptıran kablolu termostattan alıp, çalışma odama taktırmıştım. Çalışma odam evin ortasında ve korunaklı. Termostatı 22 dereceye ayarlıyordum, fakat çalışma odam hemen ısındığı için kombiyi direkt devre dışı bırakıyordu.
    Ben de çözümü peteği kapatarak bulmaya çalıştım , ama yine de çalışma odam çabuk ısınıyor, dolayısıyla evin diğer 2 ucu olan yatak odası ve salon 20 derecelerde kalıyor.
    Kombi , balkonda ve en yakın olduğu oda çalışma odası, kabloyu denildiği gibi petekten uzakta ve yerden 1.5 metre falan yüksekliğe gelecek şekilde termostata bağlattım.
    salonumda üst katın salonunu yakmaması da büyük bir faktör sanırım. evim yeni,sıfır aldım, dıştan yalıtımlı, ben pvc kapı ve pencerelere ekstradan 3M profil lastiklerden çektim, ama şu salonu bir türlü 21 lere bile getiremiyorum. Sizce salondaki petekler mi yetersiz kalıyor? Kombiye ekstra olarak dış hava sensörü bağlatmam bir fayda sağlar mı, yani sadece bu sorunum için değil, yakıt ekonomisi açısından aynı zamanda. Çalışma odamın peteğini kapalı tutuyorum ,ama başka çözüm önerisi olan var mı?
    Şimdiden herkese teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusufhoca

Arkadaşlar

Almış olduğum General HT 300 SET 'i kendim motajını yaptım gerçekten çok basitmiş eğer garanti ile ilgili problem yaşamayacaksanız boşuna servise para vermeyin ... Ayrıca haftalık program yaptım nekadar doğru yaptım bilmiyorum eğer kullanan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?

Kombi (Baymak Luna3 240Fi) sıcaklık ayarı 50 Dereceye ayarladım . Oda Derecelerinide aşağıdaki gibi ayarladım uygunmudur arkadaşlar yoksa farklı bir yöntemmi uygulamalıyım ?

Cumartesi
    Pazar

Bu ısı ayarlamaları biraz zevke bağlı olmakla beraber, mantıklı da olmak zorundadır. Günün belli dönemlerinde 5 derece farkla yapılan program amaca uygun çalışmayacaktır. Şöyle ki; 17.00-00.00 arasını 24 derece yaparsanız kombi bu ısıya belki getirecektir. Ancak belki sabah 07.00 ye kadar uzunca bir süre çalışmayacaktır. 07.00-08.00 arası çalışıp ancak evi 20-21 derece yapabilecektir. Akşama kadar çok az çalışıp, 17.00 den 21.00-22.00 ye kadar ancak 21-22 derece yapabilecektir. Yatmaya yakın 24 dereceye belki yaklaşır.
    19-24 derece yerine ya 22-24 derece yada 19-22 derece yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayzersoze77

Arkadaşlar, benim evde ECA Confeo plus modeli kombim var, "dicom" özellikli modülasyonlu. Ben modülasyon yaptıran kablolu termostattan alıp, çalışma odama taktırmıştım. Çalışma odam evin ortasında ve korunaklı. Termostatı 22 dereceye ayarlıyordum, fakat çalışma odam hemen ısındığı için kombiyi direkt devre dışı bırakıyordu.
    Ben de çözümü peteği kapatarak bulmaya çalıştım , ama yine de çalışma odam çabuk ısınıyor, dolayısıyla evin diğer 2 ucu olan yatak odası ve salon 20 derecelerde kalıyor.
    Kombi , balkonda ve en yakın olduğu oda çalışma odası, kabloyu denildiği gibi petekten uzakta ve yerden 1.5 metre falan yüksekliğe gelecek şekilde termostata bağlattım.
    salonumda üst katın salonunu yakmaması da büyük bir faktör sanırım. evim yeni,sıfır aldım, dıştan yalıtımlı, ben pvc kapı ve pencerelere ekstradan 3M profil lastiklerden çektim, ama şu salonu bir türlü 21 lere bile getiremiyorum. Sizce salondaki petekler mi yetersiz kalıyor? Kombiye ekstra olarak dış hava sensörü bağlatmam bir fayda sağlar mı, yani sadece bu sorunum için değil, yakıt ekonomisi açısından aynı zamanda. Çalışma odamın peteğini kapalı tutuyorum ,ama başka çözüm önerisi olan var mı?
    Şimdiden herkese teşekkürler...

Yörenizi, evinizin konumunu, katını, cephesini, odaların m2 sini, peteklerin en-boyunu verirseniz belki yardımcı olabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusufhoca

Arkadaşlar

Cumartesi
    Pazar

Şık bir kumanda, konforlu ısınmalarda kullanmanızı dilerim.
    Haftalıkı proğram için seçtiğiniz değerler @sserin arkadaşımızın belirttiği gibi sizin tercihlerinizi yansıtmakla birlikte mantıklı, yani evinizin gün içinde ısı kaybındaki değişime uygun olmalıdır. Örneğin kombiyi gece kapattığınızda iç sıcaklığın sabaha dek kaç dereceye indiği ve sabah kalktığınızda bu sıcaklığın konforsuzluk yaratıp yaratmadığı, sabah tekrar yanan kombinin ne kadar zamanda iç sıcaklığı kaç dereceye çıkardığı, bu sıcaklığın yatarli olup olmadığı gibi konuları deneyerek sonuçlandırmanız öncelikli olmalı. Deneyim sonucu elde ettiğiniz, sizi üşütmeyecek ve kombinin makul sürelerde ulaşabildiği en düşük sıcaklıkları proğrama set etmeniz en doğru yaklaşım olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.