Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
508.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

modülasyonlu oda termostatının normal termostatdan ne farkı var?

bu arkadaşın sorusuna ilaveten modülasyonlu oda termostadı her kombiye takılabilinirmi (örneğin dd. aden kombi)

Modülasyonlu-modülasyonsuz oda termostatı farkı sorunuza bir üstte yanıt verdim. DD nin birçok modeli modülasyonlu oda termostatı ile çalışmayı desteklemez. Nitromix dahil.
    Ancak modülasyonsuz oda termostatı ile de tasarruf sağlarsınız. Önerim; Sİemens RDH 10(80 TL.) yada haftalık programlı isterseniz Sİemens RDE 10.1 (105 TL.)
    http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=48

Sayın sserin,
    orijinal termostadı ile birlikte önerebileceğiniz modülasyonlu kombi modelleri nedir.

Birçok marka model var. Ancak Bosch Classic Condense 22 kW modelinin (1.850 TL) modülasyonlu oda termostatı Bosch FR 10 (100 TL) ile birlikte en uygun orjinal oda termostatına sahiptir. Modülasyonlu oda term. + modülasyonlu kombi = fiyat karşılaştırması yapmanız gerekir.

• sserin üstad baya bilgilisin bu konularda anladığım kadarıyla.bide bana yardımcı olsan.bosch condense 2000w yoğuşmalı kombim var.yerden ısıtma sistemli evimde kombili ısıtma sistemini ilk kez bu sene kullanmaya başlıyorum.yozgatta yaşıyorum malum soğuk ve faturada ilk aylar yüksek gelmeye başladı.oda termostadı almamı tavsiye ettiler.bosch müşteri hizmetlerini aradım bana 3 tane termostad önerdiler 1.tr15 2.fr10 3.tr20fr dün yozgat yetkili servisine sordum tr15 tasarruf sağlamaz dedi fr10 u önerdi.araştırdığım kadarıyla bu termostad olayı baya bi karışık herkes ayrı ayrı şeyler söylüyor.senin tavsiyen nedir ne yapmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakmert9 -- 24 Kasım 2011; 8:14:06 >
  • arkadaşlar.yerden ısıtmalı evimde bosch condense 2000w kombi kullanıyorum.oda termostadı alcam servis tr 15 modeline tasarruf salamaz dedi.ucuz yollu bu termostad işinden nasıl kurtulurum bilen birileri tavsiye edebilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakmert9

sserin üstad baya bilgilisin bu konularda anladığım kadarıyla.bide bana yardımcı olsan.bosch condense 2000w yoğuşmalı kombim var.yerden ısıtma sistemli evimde kombili ısıtma sistemini ilk kez bu sene kullanmaya başlıyorum.yozgatta yaşıyorum malum soğuk ve faturada ilk aylar yüksek gelmeye başladı.oda termostadı almamı tavsiye ettiler.bosch müşteri hizmetlerini aradım bana 3 tane termostad önerdiler 1.tr15 2.fr10 3.tr20fr dün yozgat yetkili servisine sordum tr15 tasarruf sağlamaz dedi fr10 u önerdi.araştırdığım kadarıyla bu termostad olayı baya bi karışık herkes ayrı ayrı şeyler söylüyor.senin tavsiyen nedir ne yapmalıyım.

Bosch Condense 2000W kombi modeli için tek modülasyonlu oda termostatı modeli Bosch TRZ 200 dür. Maliyeti 130 TL civarıdır. Fiyat ucuz (125 TL) olduğundan başkasını almayın. Modülasyondan kasıt; kombi iç ısıyı istenilene yaklaştırdığında kombi azami ısısını otomatik azaltır. Kombi azami ısısını en fazla 45-50 dereceye ayarlatın. Servise öyle rica edin. Zaten normalde yerden ısıtma sistemlerinde daha fazla ayarlanmaz, tesisatı bozarsınız.
    Siz montaj için servis yada herhangi bir kombi tamircisi ile pazarlık yapın. Aşağıda bir link veriyorum size. Daha ucuz bulduğunuz yerden alın. Site güvenilirdir.
    www.bengikombi.com
    IIS 8.5 Detailed Error - 404.0 - Not Found
    http://www.bengikombi.com/main/bosch_trz_200_oda_termostati-238-0-31.html

SONRADAN EKLEME: Sakın Bosch FR 10 almayın, kombinize uymaz. FR 10 sadece Bosch Classic Condense'e uyumludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 24 Kasım 2011; 12:23:48 >

• bişey daha var hoca.şimdi termostadsız günlük ortalama 7 m3 sarfiyat oluyorsa termostadlı nekadar düşer bu oran.
  • quote:

bişey daha var hoca.şimdi termostadsız günlük ortalama 7 m3 sarfiyat oluyorsa termostadlı nekadar düşer bu oran.

Sanırım yıllık % 10 oranında yararı olur. 1.000 TL lik kullanımda iyi rakam olarak kabul edilir. Kaldı ki bana göre Mart ayına kadar borcunu öder.
    Sadece tasaruf bakımından değil, sabit iç ısıda sağlıklı bir ortam sağlamak bakımından da oda kumandası önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 24 Kasım 2011; 16:20:32 >
  • sağol hocam allah razı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: amele75

quote:

Orijinalden alıntı: blk_55

Sevgili Greenman, yaptığınız oda termostatı çok güzel olmuş, ellerinize sağlık diyorum. Program saati ne kadar detaylı çalışıyor. Mesela, Sabah 6:00 da çalış ve ev 22 derece olunca kombiyi kapat, akşam 17:00 da çalış 24:00 a kadar evi 22 derecede, 24:00-06:00 arası 20 derece tut şeklinde ayarlama imkanı sunuyorsa mükemmel derim. Bende Modeli GAUPU 5801 RF adında bir oda termostatı buldum. Kablosuz, haftalık digital programlanabilir ve tüm kombilerle uyumlu dediler. Fiyatı 60 dolar+KDV TL (130 TL civarı). Aşağıdaki linkte özellikleri var. Acaba bunu bilen yada kullanan arkadaşlar varmıdır? Varsa acele görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla,

http://www.gaupu.com/eproducts/product_GP2801.htm

ayın termostatın kablolusu bende var. ısıyı +-0,5 derece farkla kontrol ediyor. program olayı çok güzel günü istediğiniz gibi 15 dk aralıklarla dörde bölebilirsiniz.

ancak algılayıcısı hassas değil. şöyleki ; odayı 22 deece ayarladık diyelim. 22,5 de kombi yi kapatıp 21,5 de açar... ancak algılayıcısı hassas olmadığı için biz evde üşümemize rağmen 21,5 e düşmediğinden kombi çalışmıyor

zaten kendi sitesindeki teknik özelliklerinde ölçümde 0,75 derece sapma olabileceği yazıyor.
    kolay gelsin

Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim. Algılayısı zayıf ise hiç bulaşmaya gelmez. Bende sizin gibi bir başka marka almıştım. Oda ısısı düşse dahi sıcaklık aynı gösteriyordu. Geri iade ettim. Fiyatına aldanmamak gerek demekki. Tekrar teşekkürler...

• quote:

sağol hocam allah razı olsun

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Umarım yararı olur. Kolay gelsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amele75

quote:

Sevgili Greenman, yaptığınız oda termostatı çok güzel olmuş, ellerinize sağlık diyorum. Program saati ne kadar detaylı çalışıyor. Mesela, Sabah 6:00 da çalış ve ev 22 derece olunca kombiyi kapat, akşam 17:00 da çalış 24:00 a kadar evi 22 derecede, 24:00-06:00 arası 20 derece tut şeklinde ayarlama imkanı sunuyorsa mükemmel derim. Bende Modeli GAUPU 5801 RF adında bir oda termostatı buldum. Kablosuz, haftalık digital programlanabilir ve tüm kombilerle uyumlu dediler. Fiyatı 60 dolar+KDV TL (130 TL civarı). Aşağıdaki linkte özellikleri var. Acaba bunu bilen yada kullanan arkadaşlar varmıdır? Varsa acele görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla,

www.gaupu.com
    很抱歉,此页面暂时找不到
    http://www.gaupu.com/eproducts/product_GP2801.htm

ayın termostatın kablolusu bende var. ısıyı +-0,5 derece farkla kontrol ediyor. program olayı çok güzel günü istediğiniz gibi 15 dk aralıklarla dörde bölebilirsiniz.

ancak algılayıcısı hassas değil. şöyleki ; odayı 22 deece ayarladık diyelim. 22,5 de kombi yi kapatıp 21,5 de açar... ancak algılayıcısı hassas olmadığı için biz evde üşümemize rağmen 21,5 e düşmediğinden kombi çalışmıyor

zaten kendi sitesindeki teknik özelliklerinde ölçümde 0,75 derece sapma olabileceği yazıyor.
    kolay gelsin

Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim. Algılayısı zayıf ise hiç bulaşmaya gelmez. Bende sizin gibi bir başka marka almıştım. Oda ısısı düşse dahi sıcaklık aynı gösteriyordu. Geri iade ettim. Fiyatına aldanmamak gerek demekki. Tekrar teşekkürler...

Genelde önerim Siemens RDE 10.1(115 TL) yada haftalık program (**) gerekmezse (ki bence uyduruk bir programı var kullanım imkanı az) RDH 10 (80 TL) modelini öneririm.
    http://www.arkommarket.com/catinfo.asp?mrk=9&cid=88&typ=&brw=&src=&stock=&kactane=20
    Bu markanın yanı sıra General markayı da kullanıp memnun olanlar var. Ayarlanan ısının 0,5 derece altında yakıp, 0,5 derece üstünde kapatıyormuş. En azından günü 4 zamana bölen General HT 300 modelini (89 TL) tercih edebilirsiniz. Bence bu daha kullanışlı olacaktır. Örneğin; sabah 06.00-08.00 arası 22 derece, 08.00-16.00 arası 20 derece, 16.00-24.00 arası 22 derece, 24.00-06.00 arası 20 derece olarak ayarlanabilir. Bu imkan bence çok önemli. Yalnız satıcıdan teyit edin.
    http://www.arkommarket.com/catinfo.asp?mrk=413&cid=88&typ=&brw=&src=&stock=&kactane=20

(**) Değiştirilemeyen belli saatlerde çalışacak, belli saatlerde çalışmayacak şekilde bir programlama var.
    www.gazalarmcihazi.com
    The page cannot be found
    http://www.gazalarmcihazi.com/SIEMENS%20RDE%2010.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 25 Kasım 2011; 2:18:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusufhoca

Arkadaşlar

Almış olduğum General HT 300 SET 'i kendim motajını yaptım gerçekten çok basitmiş eğer garanti ile ilgili problem yaşamayacaksanız boşuna servise para vermeyin ... Ayrıca haftalık program yaptım nekadar doğru yaptım bilmiyorum eğer kullanan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi ?

Kombi (Baymak Luna3 240Fi) sıcaklık ayarı 50 Dereceye ayarladım . Oda Derecelerinide aşağıdaki gibi ayarladım uygunmudur arkadaşlar yoksa farklı bir yöntemmi uygulamalıyım ?

Pazartesi - Salı - Çarşamba - Perşembe - Cuma
    07.00 - 08.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)
    08.00 - 17.00 Arası Ekonomi Modunda (19 Derece)
    17.00 - 00.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)
    00.00 - 07.00 Arası Ekonomi Modunda (19 Derece)
    Cumartesi
    07.00 - 08.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)
    08.00 - 13.00 Arası Ekonomi Modunda (19 Derece)
    13.00 - 00.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)
    Pazar
    07.00 - 00.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece)

@Yusufhoca, arkadaşlarımıza da önerebilmemiz için General HT 300 modelinin kullanıcı görüşlerine ihtiyacımız var.
    1- İlk önce düzgün çalışıyor mu? Memnun musunuz?
    2- Ayarladığınız komutlara uyuyor mu? 24 dereceye ayarladıysanız 23,5 derecede kombiyi çalıştırıp, 24,5 derecede kapatıyor mu? Oda termostatının üzerinde belirtilen ısı, başka bir oda termometresi ile ölçüldüğünde doruyu yansıtıyor mu? Yoksa Gaupi marka gibi, oda ısısı düşmesine rağmen oda termostatının ısısı düşmüyor mu? Yani kombiyi gerektiği halde çalıştırmıyor mu?
    3- Değişik zamanlardaki değişik ısı ayarlamasını (gerçek oda ısısına uygun) uygulayabiliyor mu? Örneğin 08.00 - 17.00 Arası Ekonomi Modunda (21 Derece) dediyseniz, 17.00 - 00.00 Arası Konfor Modunda (24 Derece) ayarında hemen çalışıp, 00.00 - 07.00 Arası Ekonomi Modunda (21 Derece) uygulamasına geçiyor mu? Yoksa oda ısısını ölçmede algılama güçlüğü mü var?
    Bu konularda detaylı bilgi verirseniz Gaupi gibi problem çıkaran oda termostatlarına takılmadan uygun fiyatla (89 TL) bunu alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 25 Kasım 2011; 1:48:37 >

• Merhaba Sserin ;

Şehir dışında olduğumdan termostatın çalışmasını takip edemedim ama ilk aldığımda test etmiştim ...

1- Termostattan memnunum (birkaç gün kullanmama rağmen) görünüş olarak hoş , işlev olarakta yeterli ..
    2- İlk aldığımda baya bir test ettim ekonomi modunu (19 Derece) ayarladım , konfor modunu (24 Derece) . Evin sıcaklığı 21 Derece olduğundan konfor moda aldığımda veya haftalık programda saate göre konfor moduna geldiğinde devreye giriyordu. Ekonomi moda aldığımda devreden çıkıyordu problem göremedim . (AMA DAHA DETAYLI ACIKLAMAYI ÖNÜMÜZDEKİ AY YAPACAĞIM İNŞALLAH)
    3- Yatak odamızda dijital farklı bir termometre var ısı değerlerini aynı gösteriyor bu konuda kesinlikle problem yok gördüğüm kadarıyla.

Kombinin 23,5 derecede açılıp 24,5 derece kapanması olayını test edemedim evde olmadığımdam . Eğer dediğiniz gibi kombi konfor modunda 23,5 derecede çalışmaya baslayıp 24,5 derecede kapanırsa kesinlikle tavsiye edebilirim.

Şimdilik detaylı yorum yapamıyorum kusura bakmayın eve geldiğimde kullanmaya basladığımda memnun kalırsam (ilk izlenim kalacağım gibi gözüküyor) annemlerede kablolusundan almayı düşünüyoruz ozaman da detaylı yorum yapabilirim ...

• quote:

Merhaba Sserin ;

Şehir dışında olduğumdan termostatın çalışmasını takip edemedim ama ilk aldığımda test etmiştim ...

1- Termostattan memnunum (birkaç gün kullanmama rağmen) görünüş olarak hoş , işlev olarakta yeterli ..
    2- İlk aldığımda baya bir test ettim ekonomi modunu (19 Derece) ayarladım , konfor modunu (24 Derece) . Evin sıcaklığı 21 Derece olduğundan konfor moda aldığımda veya haftalık programda saate göre konfor moduna geldiğinde devreye giriyordu. Ekonomi moda aldığımda devreden çıkıyordu problem göremedim . (AMA DAHA DETAYLI ACIKLAMAYI ÖNÜMÜZDEKİ AY YAPACAĞIM İNŞALLAH)
    3- Yatak odamızda dijital farklı bir termometre var ısı değerlerini aynı gösteriyor bu konuda kesinlikle problem yok gördüğüm kadarıyla.

Kombinin 23,5 derecede açılıp 24,5 derece kapanması olayını test edemedim evde olmadığımdam . Eğer dediğiniz gibi kombi konfor modunda 23,5 derecede çalışmaya baslayıp 24,5 derecede kapanırsa kesinlikle tavsiye edebilirim.

Şimdilik detaylı yorum yapamıyorum kusura bakmayın eve geldiğimde kullanmaya basladığımda memnun kalırsam (ilk izlenim kalacağım gibi gözüküyor) annemlerede kablolusundan almayı düşünüyoruz ozaman da detaylı yorum yapabilirim ...

Test edip burda paylaşırsanız çok iyi olur. Özellikle kombi açma-kapama aralığı tabi önemli. Isı algılaması önemli. Sizin deneyimleriniz, firma yetkililerinin burada önermelerinden daha etkili.
    Ben Sİemens RDE 10.1 kullanıyorum. Algılama ve açma-kapama sorunu yok. Tek eksiği; günü bölerek, her bölümde ısıyı farklı belirleyebilme özelliği olmaması. Sadece kendisinin belirlediği saatlerde aç-kapa programı var. Yada tek ısıda sürekli çalıştırma özelliği. Bu nedenle günü zaman dilimi olarak bölen General deneyimleri önemli. Testlerinden sonra bekliyoruz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uygu1

Neden herkes görünmez adammışım şeklinde davranıyor anlamadım. herkes konu hakkında asıyor kesiyor. böyle ciddi bir soruda kimse yanıt vermiyor. hatta görmemezlikten geliyor. bilinmiyorsa bunu da söyleyin. eyvallah.
    saygılarımla.

Ayrıntısını bilseler sanırım arkadaşlar cevap verirdi. DD Nepto servis menüsüne girmek istiyordunuz. Kullanım kılavuzunuzda yok sanırım. Yine de kılavuz linkini aşağıda vereyim. Sorununuzun ne olduğunu söyleseniz belki yardımcı olacak biri çıkar.

merhaba cevabınız için çok teşekkürler.
    yeni bir eve taşındım.DD nepto var. belliki az kullanılmış. ancak evde oda termostadı yok. bende de DD on of oda termostatı var bir önceki evden kalma. Bağladım çalışmadı. zaten cihazın içinde köprüyüde bulamadım. Meğer bu yeni model servis menüsünden girilip f01=ODA TERMOSATATI modunu oda termostatını aktif etmek içi 0 dan 1 e almak gerekiyormuş. servise sordum söylemiyor. herşey takılı malzeme hazır. 0 dan 1 e almak için 100 TL para istiyor. banada cinnet geçirtiyor.
    Saygılarımla.

• quote:

quote:

Merhaba Sserin ;

Test edip burda paylaşırsanız çok iyi olur. Özellikle kombi açma-kapama aralığı tabi önemli. Isı algılaması önemli. Sizin deneyimleriniz, firma yetkililerinin burada önermelerinden daha etkili.
    Ben Sİemens RDE 10.1 kullanıyorum. Algılama ve açma-kapama sorunu yok. Tek eksiği; günü bölerek, her bölümde ısıyı farklı belirleyebilme özelliği olmaması. Sadece kendisinin belirlediği saatlerde aç-kapa programı var. Yada tek ısıda sürekli çalıştırma özelliği. Bu nedenle günü zaman dilimi olarak bölen General deneyimleri önemli. Testlerinden sonra bekliyoruz.

Sayın sserin size ve almayı düşünen arkadaşlara evimde kullandığım HT 300 hakkında biraz bilgi vereyim. Aslında hiç maceraya girmeden siemens almalıydım. Siemensin kalitesi tartışılmaz. Hiç bilmediğim bir termostatı alırken biraz maceraya girdim ama şimdilik şikayetim de yok. General HT 300 tercih sebebim programlı olması ve 24 saat içerisinde istediğim zaman dilimini istediğim dereceye ayarlayabilecek olmamdı. Tabiki siemense göre fiyatı da avantajlıydı. Kablosuz modelini kullanan @Yusufhoca da memnun anladığım kadarıyla. Şimdi görüyorum ki kablosuz olan modelinde gündüz ve gece modu ifadeleri yerine konfor ve ekonomi modu ifadeleri kullanılmış. Tatil modu ikisinde de aynı. yani kablolu ve kablosuz modeli aynı programla çalışıyor. General ht 300 modeli iki adet kalem pille çalışıyor. Zaten paketinden 2 tane duracell pil çıktı. Şaşırdım da aslında. Genelde böyle icatlarda ya adını hiç duymadığım piller çıkar yada pil mil olmaz. Ayrıca pil almadım yani. Ayar yaparken kullanılan tuşlar çok dandik. Sorunlu olan bana mı denk geldi yoksa hepsi mi aynı bilmiyorum ama program ayarı yaparken KUR yazılı tuş baya zor basıyor. Neyse sürekli programlama yapmayacağımdan onu hoş gördüm. Asıl merak ettiğiniz konuyu ölçerek cevaplamak için evdeki dijital termometreyi yanına koydum. Her ikisi de aynı dereceyi gösteriyor ve 23,5 a gelince kombiyi kapatıyor. 22,5 ta da yeniden çalıştırıyor. Ben antreye bağladığım için çok fazla kablo kullanmadım. kablo uzadıkça hassasiyet azalır mı bilmiyorum. Şimdilik iyi iş görüyor. Sorun çıkarırsa yine buradan sizlere aktarırım.

• yani termostatik vanayı, çok ısınan ve ısınmasını pek de istemediğimiz odalaramı taktıracağız. örneğin:
    bizim mutfat ve hol direk kombiden alıyor suyu yani çok yakın ve bu mutfak ve hol çok ısınıyor petekleri. oysaki oturma odası peteği sıcaklığı düşük durumda. bize oturma odasının sıcaklığın yükseltecek ve mutfak ve hol ısısını düşürecek şey mutfak ve hole ter. vana mı takılmasıdır. mutfak ve holü kıstığımız halde petekler yine de çok sıcak oluyor. oturma odası ise vanaları tam açık olduğu halde gerekli ısıyı elle kontrol ettiğimizde alamıyoruz. ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner282828

yani termostatik vanayı, çok ısınan ve ısınmasını pek de istemediğimiz odalaramı taktıracağız. örneğin:
    bizim mutfat ve hol direk kombiden alıyor suyu yani çok yakın ve bu mutfak ve hol çok ısınıyor petekleri. oysaki oturma odası peteği sıcaklığı düşük durumda. bize oturma odasının sıcaklığın yükseltecek ve mutfak ve hol ısısını düşürecek şey mutfak ve hole ter. vana mı takılmasıdır. mutfak ve holü kıstığımız halde petekler yine de çok sıcak oluyor. oturma odası ise vanaları tam açık olduğu halde gerekli ısıyı elle kontrol ettiğimizde alamıyoruz. ne dersiniz?

Daha önce ilgili arkadaşlar bu tür sorunlara şu tavsiyede bulunmuşlardı. Mutfak peteğinin üst vanasını tam kapatıp sadece yarım tur açın. Hol peteğini tam kapatıp sadece bir tur kadar açın. Birde böyle deneyin bakalım. Muhtemelen diğer peteklere sıcak su daha çabuk ve daha sıcak ulaşacaktır.

• Calormatic 240
    4-5 gündür çeşitli denemeler ile (kombi sıcaklığı 55 derece-60 derece vs.) eco mod 21 derece, konfor sıcaklığı 22,5 - 23 derece gaz tüketimim günlük 4,50 - 5,00 m3 arası. Şu an saat 00:13, cihaz kombiyi saat 00:00 de kapattı. Sabah saat 08:00 de açacak. kapalıyken 21 derceye inerse sıcaklık çalışacak. Açılınca da 22,5 derecede akşama kadar çalışacak akşam 18:00 den sonra 23:00 dereceye alacağım. Kombi 55 derecede ayarlı. Unuttum artık kombiyi calormatic 240 tüm işimi görüyor iyi ki almışım şu cihazı. Oda kontrol cihazını (oda termostatını) herkese tavsiye ederim.
  • Sayın sserin,
    Daha önce aldığım Siemens RDH 10'i firmayla görüşüp iade ederek RDE10.1 aldım.
    Firma hiçbir sorun yaratmadan isteğimi kabul edip hızlı bir şekilde gönderdiler sağolsunlar.
    Dediğim gibi RDH 10 çalışma aralığı toplamda 2 dereceyi bulduğundan değiştirdim.
    RDE 10.1 çalışma aralığı 0,5 hassasiyetle çok iyi çalışıyor , oda toplamda 1 derece eder ki bu
    pek hissedilmiyor.
    Vitopend 100 de akşam 12 den sonra ısıyı 21 dereceye , sabah 08:30 dan sonra 22 derecede almak
    kaydıyla günlük ortalama tüketimi 4,5 - 5 metreküp.Bu değerlerden ve ısıdan çok memnunum şimdilik.
    RDE 10.1'ekranı RDh 10 gibi büyük olasaydı çok güzel olucaktı,ama sonuçta çok iyi iş çıkardı.
    Ayrıca ilginize teşekkür ederim,selamlar....

• Eca Confeo PLus kombime yukarıdaki oda termostatından aldım.Servis, ayarlarını yaparken kombi ısısını max seviyeye getirdiğini termostat gerektiğinde zaten modülasyon yapacağını ve kombiyi daha düşük ısılarda çalıştıracağını söyledi.Dün evde yokken 08:00-16:00 arası 20c, 16:00-08:00 arası 22c de yandı.1 günlük tüketim 9m3 tüketim oldu. Dün gece dışarı ısısı -7c idi...Termostatı salonun orta kısmında iç yan duvara taktırdım.Evde çocuk olduğu için yüksekliği 1.80cm yaptırdık.Herhangi bir mahsuru var mıdır,(yükseltinin biraz fazla olmasının ve iç yan duvarda olmasının?)

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.