Şimdi Ara

Oda termostatını nasıl devre dışı bırakabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Oturma odasında oda termostatı var. Kombi bu termostat göre kendini açıp kapatıyor.
    Ancak sorun şu ki termostatın olduğu oda güneş alıyor devamlı bu yüzden diğer odalara göre hep sıcak. Oda sıcak diye kombiyi kapatıyor ama diğer odalar soğuk kalıyor. Termostatın en yüksek ayarı olan 30a ayarlı ama yine de diğer odalar ısınmadığı için sıkıntı yaratıyor.

Hikaye kısmını geçersek :)
    Aşağıda fotosunu attığım termostatın kablolarını söküp ayrı ayrı birbirine değmeyecek şekilde izole edersem termostatı devre dışı bırakmış olur muyum?
    Edit: Danfoss RMT230 Modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 11 Aralık 2021; 11:29:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Termostata bağlanan iki kabloyu birbirine bağlamanız lazım. O zaman kombi sürekli aktif olacak, siz kombi üzerinden derece kontrolüyle sıcaklığı ayarlayacaksınız. Bu durum tüketiminizi bir miktar arttıracaktır. Fakat o iki kabloyu birbirine bağlamazsanız kombiniz hiç devreye girmez.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yaptım arka odaların sıcaklığında değişen birşey olmadı :) yarın eski haline çevireceğim

• saasc S kullanıcısına yanıt

Denildiği gibi yapılınca kombi devamlı çalışıyor muydu??? acaba açıkkken çalışma mı sağlıyor ya da belirli bir direnç değerini mi yolluyor devamlı diye akla getirmiyor değil ama, önce tavsiye edildiği halde kombi çalıştı mı çalışmadı mı bilmek şart.

Eğer termostattaki kabloları bağladınız ve çalışmadıysa, bu kablonun kombiye giren kısmında kopukluk da olabilir. Hatta arıza vardır belki de sistemde...

Isıtmadığını söylediğiniz peteklere, hattaki bozukluktan dolayı su iyi gitmiyor da olabilir ve ya petekler hava dolmuş ve ve ya içinde tortulanma olmuş da olabilir. Hava alma kısmı vardır. Diğer petekler kapatılıp bu kısma nasıl akış olduğu incelenebilir.

Ayrıca daha fazla ısıtması istenilen kısımların peteklerinin vanaları açılıp az ısıtması istenen yerler kısılabilir. Ancak üstte anlattıklarımız değerlendirildikten sonra.

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Kabloları birbirine bağlayıp kombiyi de 50 dereceye ayarladım.
    Kombi ekranında 52 53 dereceye kadar çıkarıyor sıcaklığı. Sonra hızlıca 44e kadar iniyor. Sonra tekrar 53e çıkarıyor. Termostı devre dışı bırakmadan önce de böyleydi. Oda sıcaklıklarında değişen bişey de olmadı.

Petek sıcaklıklarını ölçüyorum bütün petekler 42 derece çıkıyor. Hepsinin 42 derece olması akışın problemsiz olduğunu gösterir mi acaba?

Evet dediğiniz gibi yapıyorum şuan. Oturma odasındaki peteğin vanası kapalıdan full açığa 3.5tur dönebiliyor ben çeyrek tur döndürüyorum. Diğer peteklerin vanaları sonuna kadar açık

• saasc S kullanıcısına yanıt

Termostat ya da kablosunda problem olabilir. İhtmaldir.

Akış hattı problemli de olabilir, su devrinde sorun olabilir(su pompası).

Hızlıca sıcaklığın düşmesi irdelenmeli. Kombi iç ayarları oluyor, suyu ısıtma sıcaklığı ile ilgili sınır var mıdır anlamak lazım. kombi markası ve detaylı resim anlatımla tecübelilerden yanıt bekleyin.

• su basıncı kontrol
    • petek havaları alınmalı
    • Vana açıklıkları kontrol
    • Doğalgaz vanası yeterince açık mı, kontrol
    • Kombi baca çıkışı kontrol
  • Şu ana kadar anlattıklarınızda kombinin çalışması açısından bir sorun algılamadım. Termostat kablolarını birbirine bağladığınız anda kombi oda sıcaklıklarından habersiz sadece üzerinden ayarladığınız derece civarında peteklere sabit sıcak su gönderir. Kombinin 50 dereceye ayarlanması halinde +5, -5 derece arasında oynamalar gayet normaldir. Kombi kimi zaman ateşleyerek kimi zaman sönerek bu aralıkta suyu pompalamaya devam edecektir. Siz dengesiz ısınan odalar konusuna çözüm bulmak istiyorsanız en çok ısınan odaya reglaj yapıp diğer odaların ısınması için kombi derecesini arttırmalısınız. Ya da reglaj yapmak yerine fazla ısınan odalara termostatik vana takarak belli derecenin üzerine çıktığında o peteğin kapanmasını sağlayabilirsiniz.
    Biraz masraflı olur ama bir de termostatınızı kablosuz ile değiştirip istediğiniz odayı kombiye referans gösterebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Su basıncı 1.8 bar
    Peteklerde hava yol kontrol ettim
    Vana oturma odası %10 kadar açık diğer oda %100 açık
    Doğalgaz vanasıda açık

Termostat arızalı olsa 20 dereceye ayarlayınca oda sıcaklığı 20yi geçince kombinin ısıtmayı kapatmazdı diye düşünüyorum

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Reglajdan kastınız sıcak odanın vanasını çok az açmaksa eğer evet yapıyorum. En çok ısınan oda %10da diğer oda %100. Diğer petekler açık değil.

Termostatik vana kullanmıştım çok faydalı ama kira evinde termostatik vana masrafına girmek istemiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.