Şimdi Ara

Ödevim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    A ve B kümelerinin kesişim kümesi, 4 ve 6 ile ortak bölünen sayıların kümesidir. z=12m diyelim.
    Aralık ise 8<z<900 olacaktır.

(900-8)/12=74,3 yani 8 ve 900 arasında, 12'nin katı olan 74 tane sayı vardır.
    Sorunun yanıtı 74'dür.

2)
    2-x<3
    -1<x
    x>-1

ve

2-x>-3
    -x>-5
    x<5

-1<x<5 olur.

Sorudaki x değerlerine, üst aralıktaki herhangi bir sayıyı yazdığınızda(ör=0) sonuç pozitif olur. Bundan dolayı tüm mutlak değerli ifadeleri aynen dışarı çıkartabilirsiniz.

x+7+x+2+11-2x=7+2+11=20'dir cevap.

3)
    [(ab)-a]/9 + [(ba)-b]/9 + [(abab)-(ab)]/99 + [(baba)-(ba)]/99=
    (10a+b-a)/9 + (10b+a-b)/9 + [1000a+100b+10a+b-(10a+b)]/99 + [1000b+100a+10b+a-(10b+a)]/99=
    10(a+b)/9 + 1100(a+b)/99=
    10(a+b)/9 + 100(a+b)/9=
    110(a+b)/9 olur yanıt.

4)
    a<b ise 5a-2b+√((a-b)^2 ) ifadesinin sonucunu bulunuz

karekök içindeki (a-b)^2 değeri kök dışına mutlak değer içinde (a-b) olarak çıkar. a<b olduğu için mutlak değer içindeki bu değerde başına - alarak;
    -(a-b) çıkar ki bu da (b-a)'ya eşittir.

sonuçta;
    5a-2b+b-a=4a-b olur sonuç.

5)
    5. sorunun yazılışını anlamadım. Resim gönderirsen onu da yapayım.

Not: Çok az vaktim vardı, işlemleri kontrol etme şansı bulamadım. Ayrıca soruların cevapları da yazılmamış, çözdükten sonra doğru-yanlış kontrolü yapamıyoruz.

Şu anki halinin doğru çözümler olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: iloveyouhagi

1)
    A ve B kümelerinin kesişim kümesi, 4 ve 6 ile ortak bölünen sayıların kümesidir. z=12m diyelim.
    Aralık ise 8<z<900 olacaktır.

(900-8)/12=74,3 yani 8 ve 900 arasında, 12'nin katı olan 74 tane sayı vardır.
    Sorunun yanıtı 74'dür.

2)
    2-x<3
    -1<x
    x>-1

ve

2-x>-3
    -x>-5
    x<5

-1<x<5 olur.

Sorudaki x değerlerine, üst aralıktaki herhangi bir sayıyı yazdığınızda(ör=0) sonuç pozitif olur. Bundan dolayı tüm mutlak değerli ifadeleri aynen dışarı çıkartabilirsiniz.

x+7+x+2+11-2x=7+2+11=20'dir cevap.

3)
    [(ab)-a]/9 + [(ba)-b]/9 + [(abab)-(ab)]/99 + [(baba)-(ba)]/99=
    (10a+b-a)/9 + (10b+a-b)/9 + [1000a+100b+10a+b-(10a+b)]/99 + [1000b+100a+10b+a-(10b+a)]/99=
    10(a+b)/9 + 1100(a+b)/99=
    10(a+b)/9 + 100(a+b)/9=
    110(a+b)/9 olur yanıt.

4)
    a<b ise 5a-2b+√((a-b)^2 ) ifadesinin sonucunu bulunuz

karekök içindeki (a-b)^2 değeri kök dışına mutlak değer içinde (a-b) olarak çıkar. a<b olduğu için mutlak değer içindeki bu değerde başına - alarak;
    -(a-b) çıkar ki bu da (b-a)'ya eşittir.

sonuçta;
    5a-2b+b-a=4a-b olur sonuç.

5)
    5. sorunun yazılışını anlamadım. Resim gönderirsen onu da yapayım.

Not: Çok az vaktim vardı, işlemleri kontrol etme şansı bulamadım. Ayrıca soruların cevapları da yazılmamış, çözdükten sonra doğru-yanlış kontrolü yapamıyoruz.

Şu anki halinin doğru çözümler olduğunu düşünüyorum.

Çok sağol ya hayatımı kurtardın ,sadece 3. soruyu çözmen yeterdi çünkü diğerlerini ben çözmüştüm zaten ,ama yapman iyi oldu çünkü bende aynı sonuçları buldum ,5. soruyu yapman gerekmez sağol ,senin için yapabileceğim bir şey var mı?

• @inter_munich,
    Önemli değil, rica ederim.
  • quote:

@inter_munich,

senin için önemli olmayabilir, ama benim için çok önemliydi ve tekrar teşekkürler ,çok sağol.. kaç haftadır çözemiyordum çok iyi oldu bu yaptığın hayır :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: inter_munich

quote:

@inter_munich,

senin için önemli olmayabilir, ama benim için çok önemliydi ve tekrar teşekkürler ,çok sağol.. kaç haftadır çözemiyordum çok iyi oldu bu yaptığın hayır :D

Takıldığın başka soru olduğundai konu açmak yerine bana PM ile soruyu ilet, yine yardımcı olmaya çalışırım sana.
  • teşekkür ederim sağol eğer olursa öyle yaparım, çok iyi birisin ,bu iyiliğini asla unutmam.
  • bütün adapazarlılar burda arkadaş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: potasyum_-_sodyum

bütün adapazarlılar burda arkadaş :D

meraba, sen de kimsin?
  •  Ödevim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.