Şimdi Ara

ödevim var yardım :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar...İnternet tabanlı prog. ödevim yapılan sitede asp kodlarıyla aktifleştirmek ama işin bu kısmını pek kotaramıyorum zamanım kısıtlı çok kısa bi ödev ve kendini tekrarlayan ..yardımcı olmak isteyen lütfen yorum yazsın şu mübarek aylarda bi sevap kazanın hayırlı günler dilerim herkese

• daha detaylı anlatırsan örnekle belki yardımcı olunabilir ;)
  • sitem ilterburak.1apps.com burdaki butonlar kişi kayıt veritabanına bağlanıp aktif hale gelicek az çok kodları biliyorum ama nerden başlayacğım bi fikrim yok yardımcı olursan sevinirim .
  • Öncelikle hangi veritabanını kullanacağına karar vermelisin.
    Ben genelde MYSQL kullanırım. baglanti.asp adında bir dosyam vardır ve içerisinde aşağıdaki kodlar yazılıdır.
    <%
    mysql_server = "database hosting ip adresi"
    mysql_user = "database kullanıcı adı"
    mysql_pass = "database kullanıcı şifresi"
    mysql_db = "database adı"

Set baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection" )
    baglanti.Open "DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver}; SERVER="&mysql_server&"; UID="&mysql_user&"; pwd="&mysql_pass&";db="&mysql_db&"; OPTION=3"

Set rs=Server.CreateObject("Adodb.Recordset")
    %>

Sonrasında kullanıcı kayıt sayfasında ve tüm sayfalarda bu sayfayı </head> ile <body> arasında <!-- #include file="baglanti.asp"--> komutuyla çağırıyorum. ve sayfadaki <form> etkiketim genelde şu şekildedir.
    <form id="Frm" name="Frm" method="post" runat="server" action="kariyer_islem.asp">

burada "action" alanındaki asp sayfasında veritabanına kayıt yapacak komutlar yer alır. Onlarda genelde şöyle
    <%
    ' formdaki idler
    tel=Request.Form("tel")
    tel2=Request.Form("tel2")
    fax=Request.Form("fax")
    gsm=Request.Form("gsm")
    adres=Request.Form("adres")

if aktif="on" then ' burası checkbox id sini alıp işaretli olup olmadığını kontrol ediyor
    akpas="A"
    else
    akpas="P"
    end if

sql1=insert into urunler (tel,tel2,fax,gsm,adres,aktif) values('"&tel&"','"&tel2&"','"&fax&"','"&gsm&"','"&adres&"','"&akpas&"')""
    Baglanti.execute(sql1)
    response.redirect("default.asp") ' kayıt ettikten sonra anasayfaya dönüyor
    %>

örnek olarak anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.

• youtube da psd to css adlı örnek çalışmalar var izlemeni tavsiye ederim.http://www.zekiturk.com/t15307/
  • deniyim ama yapabileceğimi zannetmiyırum yaa :/ zamanımda kısıtlı olur inşallah çok teşekkürler
  • Yapabileceğini zannetmiyorsan, KEVIN GARNETT'ı daha fazla örnek alman gerekecek ;)

Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaman kısıtlı demiştim daha önceden okumadın galiba ama genede saol yardımların için .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.