merhaba arkadaşlar...İnternet tabanlı prog. ödevim yapılan sitede asp kodlarıyla aktifleştirmek ama işin bu kısmını pek kotaramıyorum zamanım kısıtlı çok kısa bi ödev ve kendini tekrarlayan ..yardımcı olmak isteyen lütfen yorum yazsın şu mübarek aylarda bi sevap kazanın hayırlı günler dilerim herkese
daha detaylı anlatırsan örnekle belki yardımcı olunabilir ;)
sitem ilterburak.1apps.com burdaki butonlar kişi kayıt veritabanına bağlanıp aktif hale gelicek az çok kodları biliyorum ama nerden başlayacğım bi fikrim yok yardımcı olursan sevinirim .
Öncelikle hangi veritabanını kullanacağına karar vermelisin. Ben genelde MYSQL kullanırım. baglanti.asp adında bir dosyam vardır ve içerisinde aşağıdaki kodlar yazılıdır. <% mysql_server = "database hosting ip adresi" mysql_user = "database kullanıcı adı" mysql_pass = "database kullanıcı şifresi" mysql_db = "database adı"
Sonrasında kullanıcı kayıt sayfasında ve tüm sayfalarda bu sayfayı </head> ile <body> arasında <!-- #include file="baglanti.asp"--> komutuyla çağırıyorum. ve sayfadaki <form> etkiketim genelde şu şekildedir. <form id="Frm" name="Frm" method="post" runat="server" action="kariyer_islem.asp">
burada "action" alanındaki asp sayfasında veritabanına kayıt yapacak komutlar yer alır. Onlarda genelde şöyle <% ' formdaki idler tel=Request.Form("tel") tel2=Request.Form("tel2") fax=Request.Form("fax") gsm=Request.Form("gsm") adres=Request.Form("adres")
if aktif="on" then ' burası checkbox id sini alıp işaretli olup olmadığını kontrol ediyor akpas="A" else akpas="P" end if
sql1=insert into urunler (tel,tel2,fax,gsm,adres,aktif) values('"&tel&"','"&tel2&"','"&fax&"','"&gsm&"','"&adres&"','"&akpas&"')"" Baglanti.execute(sql1) response.redirect("default.asp") ' kayıt ettikten sonra anasayfaya dönüyor %>
örnek olarak anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir.