Şimdi Ara

ODTÜ Anlatıldığı Kadar Zor Mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
4.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • odtü metalurjiden arkadaşla mezun olduktan sonra alacağı parayı konuşmaya çalıştık.10 seneye mezun olursam inş kazanırım belki dedi.

• Hacettepe'de Doçent olan arkadaşımın sözü aynen aktarıyorum: " ODTÜ 1. ise, Hacettepe ikinci falan değil direk 4. veya 5. gelir. Arada o kadar uçurum var. ODTÜ bambaşka bir yer."

(Not: Boğaziçi de ODTÜ'den daha iyi. Dersleri daha dolu ve daha kapsamlı. Ayrıca daha iyi ve farklı bir kültürü var. O da ODTÜ'yü geçer o konuda.)

• Beykoz Sekoyası kullanıcısına yanıt

Hocam tamamen meraktan, Hum gibi odtü karşılığı olmayan dersler hariç hangi dersler neden daha dolu biraz orneklendirebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HUM gibi dediğinin ne olduğunu bilmiyorum.

ODTÜ dersleri neden daha dolu dersen nedenleri:

1. Hacettepe'e Arş.Gör. olan arkadaşın (kendisi ODTÜ mezunu) ifadesi:

Hacettepe'de de aslında hocalar iyi, ancak bir sistemsizlik var ve hocaların ders yükü çok fazla. Bu nedenle yeteri kadar zaman ayıramıyorlar ve bir noktada öğrenciyi geçirmek durumunda kalıyorlar. (Bu durumda da öğrenci yeteri kadar öğrenmemiş oluyor.)

2. Hacettepe'de kendim bizzat bulunmadığım için dersleri ve içerikleri hakkında yorum yapamam, ancak orada arş gör olan iki arkadaşım var, bir tane de doç var. Eşim de orada öğrenci.

Ancak şu da bir gerçek, bu kadar takılmamak lazım. Kimi insanlar daha kabiliyetli (zeki demiyorum, kabiliyetli.) onlar için elbette daha zorlu olan bir yerler olması gerekiyor. ODTÜ de bazı sınavların dersle neredeyse alakası olmuyor, Boğaziçiyi artık düşünemiiyorum ne soruyorlar acaba? (Boğaziçinden birileri varsa aydınlatsın.. Benim boğaziçindeki arkadaş oraya yeni geçti henüz sınavlara girmedi, bakalım sınavlarda ne olacak.) ODTÜ de derste ne öğrendik ne soruldu gibi duvara çarpıyor insan. Ama gerçekten öyle beyinler var ki böyle sınavlardan adam 100 çakıyor geçiyor. Böyle beyinlere, böyle yeteneklere ne versen kapıyor.

Yani yukarıda dediğim mevzudan hareketle, hacettepe kötü değildir. Ama bu kadar zeki öğrencilerin ve hocaların olduğunu düşünürsek, kurumsallaşma ile Hacettepe daha kaliteli bir hale getirilebilir.

Benim bu konularda çalışmalarım var, yani bir kurum nasıl daha başarılı olur, ülkeler neye göre nasıl daha zengin ve başarılı oluyorlar, nedenleri üzerine çalıştım. Ancak bunları Türk milletine izah etmek çok zor oluyor. Çünkü gerçekten millet olarak fanusun içinde yaşıyoruz ve gerçeklerden çok kopukuz. konu da Epey zaman alıyor. Neyse konu dağılmasın, özetle biraz daha kurumsallaşma ile Hacettepe de o lige çıkar. Ama şuanda da kötü değildir. Öyle bir algı olmasın.

Hocam kendimi yanlış ifade etmişim. Ben hali hazırda odtü ee'de okuyorum zaten. Daha ziyade merak ettiğim neden genel olarak boğaziçi derslerini daha nitelikli ve dolu bulduğunuz üzerineydi. Bu nitelik say ea söz gibi farklı puan türüyle alan bölümlere mi özel, mühendislik havuz dersleri gibi derslere mi yoksa direkt bölüm derslerine mi?

Hum dersi boğaziçinde verilen humanities dersi, insanlık tarihi gibi bir ders bildiğim üzere. Odtü'de bunun gibi bir ders bildiğim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 24 Ekim 2024; 13:14:20 >

Odtüyü bilmiyorum ama boğaziçi über zor değil bence ki sınavın zorluğu bence dersin doluluğuyla ters orantılı

• Boğaziçi daha zor demedim dersleri daha kapsamlı dedim. Örn 119 boğaziçi odtüden gelenin 119 dersini saymıyor, çünkü içerik eksiği var boğaziçinde bir-iki konu daha fazla. Sınavların zorluğu kolaylığı vs. biraz da hoca ve ders faktörü değişkenlik gösterebilir. Ancak ders içerikleri daha kurumsal bir konu oluyor sanırım.

• bounda calculus 3 gösterip bitiriyormuş. o yüzden bir önceki mesajımı sildim. müfredat birebir aynı yerde bitiyor mat101 (math119) math102 (math120) için. boun sadece math102de taylor series işlemek yerine bunu 101'e koymuş yani iki okulda da okuyan bir öğrencinin olduğunu düşünürsek 1. senenin sonunda öğrendikleri şey aynı oluyor. dolayısıyla boğaziçi daha çok şey kapsıyor demek bilemedim. aynı mantıklı odtünün mat 2 si de boun'a göre daha çok şey kapsamış oluyor...

• İfadeyi genel kullandım, boğaziçinde aynı zamanda seminer/ders vs. durumları da farklı olduğu şeklinde anlattı arkadaş. Mesela üst sınıflar ücretsiz ders veriyormuş vs. böylece birbirini yetiştirme gibi. ama dediğim gibi kendim yaşamadım. odtüden geçen bir arkadaşın anlattıkları.

• Türkiye'de hiçbir okul anlatıldığı kadar zor değildir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.