Şimdi Ara

Odtü mimarlık, odtü inşaat vs odtü fizik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odtü inşaat mezunu akademide doktora yapan biri olarak sorularınızı cevaplandırabilirim gençler. 

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız tabi durum ortada ama odtüde bile mi durum böyle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • romario11111 R kullanıcısına yanıt
    Sektörün genel durumunu merak ediyorum ben gerçekten odtü inşaat yazsam pişman olur muyum diğer üniversiteler için sıkıntı zaten ama odtü için de böyle mi durum

• Çok genel bilgileri burada açıklamaya gerek yok. Ana bilim dalları, çalışma alanları vs. bunları internetten bulabilirsiniz. Yukarıda bir arkadaş yazmış şuan en avantajlı çalışma koşulları yurt dışında. Arabistan, Libya, Cezayir , Irak gibi ülkelerde çalışabilirsiniz geliriniz iyi olur, kaldığınız yerler de otel konforunda diyebilirim. Mesai saatiniz fazladır, gecenin bir vakti beton dökülmesi gerekir, teknik mühendisten çok kontrol mühendisi gibi çalışırsınız... Kazancınız iyi olmasına rağmen şantiyecilikte genelde iş bitince diğer işe başlamak için 6 ay belki 1 sene ara verirsiniz. Böyle bakınca kazandığınız miktar da dengelenmiş olur. Ben şantiye de çalışmadım çalışan arkadaşlarım oldu.

Şuan bir çok kişi inşaat mühendisliğinde devlete girmeye çalışıyor yaklaşık 15 K gibi bir maaşınız var, hafta sonları mesai olmaz çalıştığınız yere göre rahat diyebilirim. Ancak girmek çok zorlaştı diğer mühendisler 85-90 arası ile alırken geçen sene 93 ile kapattı inşaat mühendisliği. Benim şuan da 4 K ile Odtü inşaata giren bir arkadaşım da bu sınava hazırlanıyor.

Bir de akademi boyutu var, Bu alan tüm mühendislikler de hemen hemen aynı olduğu için ek bilgi veremenin gereği yok.

Şuan aklıma gelenler bunlar, merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz

• romario11111 R kullanıcısına yanıt

Hocam özel sektörde iş bulmanın eskiye göre ( 2010-2017 arası ) inşaatın zirve zamanlarındaki gibi olmadığını genç arkadaşlara anlatmaya çalışıyorum ama birçoğu dinlemiyor .

siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Benim çok tanıdık arkadaşlarım var top class üniversitelerin inşaat - mimarlık bölümlerinden mezun ama çoğu işsizlikten kırılıyor ve çoğu ciddi anlamda yurt dışına kaçma derdinde . Bir çoğu da alanında iş bulamadığı için başka sektörlere yönelmiş durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt

Evet 2017 yılında dövizin artması en çok inşaat mühendisliğine etki etti. Bu da sektorun daralmasına neden oldu.

Bir de şu yonu var, son 5 sene de bu sektore çok fazla siyaset girdi. Muhalefetin çete olarak isimlendirdiği şirketlerde, usulsuz rüşvet vs. donen firmalarda kimse çalışmak istemiyor. Mesleğin itibarı da çok düştü...

• böyle bir başlık görünce anmadan edemedim. vadkram hocam vardı, nerelerde o? inşaat sektörü hakkında düşüncelerini okumak keyifliydi, muhtemelen de buraya sektörle ilgili olumlu yorumlar yapardı diye tahmin ediyorum.

• Supermann07 S kullanıcısına yanıt
    Denk gelmedim uzun zamandır

• Ben sizi hatırlayamadım hocam ama peoxy i hatırlıyorum garip buralarda olmaması

• Mimarlık için kesinlikle ilginizin olması değil üst seviyede bi ilgi duymanız şart hocam okuyan biri olarak söyleyeyim çünkü bazı dersler var veremezseniz 1 yılınız gidiyor yani bölümü sevmek şart, okuyanlarla konuşmanızı tavsiye ederim

• lunaxium L kullanıcısına yanıt
    Üst seviye bir ilgim yok açıkçası konuştum herkes farklı bir şey dedi bilmiyorum artık düşünüyorum bakalım

• seviyorsan düşünme fiziği yaz geç

• thevictorious kullanıcısına yanıt
    Öyle yapacak gibiyim

• Supermann07 S kullanıcısına yanıt
    Evet sektöre dair 1v5 atardı

• Mimarlığın mühendisliğe göre zor olduğunu söyleyenler mimarlık okumadan önce müh bitirmiş galiba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fortunateson kullanıcısına yanıt
    :D

• Up

• Odtu insaat yazılıp yönetim danışmanlık üzerine bir kariyer kovalanabilir. Mckinseyde çalışan 6 7 kisi gordum bu bölümden mezun olmuş. Tabi onlar yuksek profilli ve saglam insanlardi. Ama zor ve kaliteli bir bolum iyi bir data science yuksek lisansiyla insaat sektöründen kurtulabilirsiniz bence ama risk. Insaat sektörünü az çok bilen biri olarak bu isi yapmak istiyorsanız şantiye görmeden şartları bilmeden sakin yazmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.