Şimdi Ara

ODTÜ vs Bilkent (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
3.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Pickle Rick

Hocam vakıf üniversitesi olması avantaj bence.

Hocam çok doğru bir noktaya değindiniz. Tebrik ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Student

quote:

Teşekkürler hocam. Arada oluyor böyle.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Professional Student

quote:

Teşekkürler hocam. Arada oluyor böyle.

Hocam uyku tutmuyor ve sabah 7de uyanmam gerek ne tavsiye edersiniz?

• İki üniversiteyi de su gibi bilen biri olarak Bilkent > Odtü.

Odtüde siyasetsiz bir gün geçirmek imkansız,
    Bilkentte herhangi bir gün hava atmayan bir öğrenci görmek.

Eğitim kalitesi olarak Bilgisayar Müh.de Bilkent her türlü. Odtüdeki proflar ayrı bir kafadaydı bundan 4-5 yıl önce. Şuan değişti mi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loneliest -- 17 Ağustos 2017; 5:22:38 >
  • Loneliest kullanıcısına yanıt
    Hocam odtü tarzi siyaset hoşuma gidiyor

Ama Bilkent züppe diyorsanız o daha beter

• 2 üniversitede gayet hoş keşke çalişsaydımda girseydim dedigim yerler ve ikiside yurt içinde tanınırlıgı cok fazla . yurt dışında tanınırlıgı var mı bilmiyorum hocam dünya listesinde ortalama yerlerdeler ama o kadar yurt dışına öğrenci cikariyorlar muhakkak bir yeri vardir yurt dışında da

not : odtüde siyaset var kötü vs diyen olmuş . ülkenin sorunlarını düşünmeden , tartışmadan anca koyunlar yaşar ve okur . mühim olan tartışabilmek .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirindağları -- 17 Ağustos 2017; 11:23:30 >
  • Bilkente giden zenginler elit falan değil.Çoğu zengin de değil ailelerinin iyi bir düzenli geliri var fedekarlık edip evlatlarını iyi bir okula gönderiyorlar. Aralarından bazıları da zenginim zannedip züğürt züppe misali takılıyor ortada.Bu insandan zarar gelmez asıl sıkıntı daha az sayıda olan gerçekten ensesi kalın tayfa.Bunların sıkıntısını şöyle açıklayayım yahu babanın fabrikası var para sorunun yok sende biraz çalış çabala yurt dışından kabul almaya çalış ne bileyim bir dil okuluna git ailen zengin para sorunun yok. Ama yok gelmiş paralı turizm okurken ahkam kesiyor birde.Asıl seviyeyi düşüren bu dediğim tipler asıl zengin olanlar da bunlar.ODTÜ'nün eksileri de var tabi ama en azından orda hiç kimse eğitimi satın alabiliyor oluşuyla övünmeyecek.Bilkentin imkanları iyi muhabbeti de asılsız napıyor masterına mı sponsor oluyor? Bu konulara yazılan yorumlara açıklama getirmek amacıyla değindim yoksa sana ODTÜ güzellemesi yapma niyetim yok sadece bilkent vakıf okulu diye bu kadar abartılacak bir tarafı olmadığını belirtmek istiyorum.İkisini de gez hangisine ait hissedersen kendini orası doğrudur senin için.

• izmirindağları kullanıcısına yanıt
    Teröristler eylemleriyle karşılaşmış biriyim son 10 yılda. O tarz siyaseti herkes yapar, demeye çalıştığımı anlamyanlar elbet olacak. Yada anlamak istemeyenler.
  • Gel de bunu anlat insanlara hocam. Duz gorusku herkes yok zengin yok zuppe demekten baska bisey bilmiyolar

• hocam itü makina mı okuyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baltalayıcı

hocam itü makina mı okuyorsunuz?

Yok hocam elektronik okuyorum

• Ikisini karsilastirmak icin paragraflarca yazmak lazim ama ben ozet gecmek gerekirse acik ara bilkent derim.

Bizim insanimizda yesilcamdan kalma anlamsiz bir zengin dusmanligi var. Ondan onyargi olusuyor ama arkadaslar dunyanin en iyi okullarinin hepsi vakif. Devlet unisi yok aralarinda. Odtu'nun de en buyuk dezavantaji da bu zaten. Devlet unisi olmasi. Iceri girdiginizde o devlet dairesinde olan sacma seyleri yine yasiyorsun. Bilkent'te olmuyor ya da cok daha az seviyede oluyor.

Bir diger nokta da vizyon. Bilkent insana ciddi bir vizyon katiyor. Odtu'de bu eksik.

Ogrencisi de hocasi da yuruyen ego. Odtu'lu egosu diye bir sey var. Ankarada okuyanlar bilir. Dunyanin en zeki en onemli insani olarak gorurler kendilerini.

Kisacasi odtu belki de en iyi devlet unisidir ama kesinlikle bilkent'in arkasinda. Bilkent bir avrupa sehri gibi odtu ise turkiyede buyuk bir sehir gibi.

• Bilkent.
    Özel üniversite, maddi imkanlarının eşi benzeri yok.
    Her gelene 700 lira burs + barınma o yoksa 990 lira mı ne.
    Eğitimi gayet kaliteli, burssuzların çoğu alttan ders almak zorunda.
    Mühendislikte okuyup dönem içinde konservatuarla beraber müzikal çıkaran arkadaşım da, salsa yapan arkadaşım da var.
    İnanılmaz fazla milletten inanılmaz fazla insanla tanışabilirsin.
    Yurt dışı imkanları gayet iyi, geçen sene mezun olup İsviçre'de araştırma görevlisi olarak çalışarak 18000 TL ile işe başlayan dönem üçüncüsü insanlar var.(Endüstri)

ODTÜ daha ruhu olan, daha köklü, daha bizden bir üniversite.
    Ama Bilkent, eğitimi çok boğucu olsa da benim için hep bir adım öndedir.
  • Bilkent'te tolerans denen bir şey yok, eğitimi çok yoğun ve zor. Daha hazırlıkta hissedersiniz bunu. Elektrik-elektronik mühendisliğinde türkiye'nin en iyisi diyebilirim. Diğer mühendisliklerde de önde. Her sene stanford'a ve MIT'ye doktora öğrencisi yolluyor. Hocalar tarafından bilindiğini söyleyebilirim.

vakıf üniversitesi olması kesinlikle bir avantajdır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.