Şimdi Ara

ÖDÜLLÜ ! WD Harici disk parola problemi - My Book Essential Sanal diski gerekli. ÖDÜLLÜ ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
8.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: netix

quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

western digital ...

Yapman gereken senin model bir baska wd diskten smartware programini mumkunse temiz bir bilgisayara kurman ve eski hd ni takip sifreni yazman. Smware yazilimin bozulmus gibi geldi bana...

problemde o ya hocam. diski kullananlardan istiyorum bu alanı ama ulasamadım.

email ile müsteri temsilcilerine ulastıgımda ise bana yardımcı olmuyorlar. Ürününüz bozulmuştur, verilre onemliyse veri kurtarma firmalarıyla gorusun diyip baştan savıyorlar.

Adamlara yalvardım resmen su alanı hdd ile gelen virtual cd yi bana ulastırın diye yok. Önemsemiyorlar...

• http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=218&sid=172&lang=tr

buradakı dosyalar ısıne yaramıyorsa, cevrendekı kımse bu hd den kullanmıyorsa, tanıdık bu hd yi satan hıc bilgisayarcı tanımıyorsan, ve bilgilerin onemli ise yeni bir tane alıp deneyip geri verebilirsin.
  • Gezerken gördüm bu başlığı sadece birkaç konuya değinmek istiyorum ,
    Bir arkadaşımız datanın kurtarıldığından bahsetmiş ,
    Eğer bu doğruysa bu şifrelemenin ne anlamı kalır ki ?
    Ayrıca WD bunun ile ilgili destek olmaması gayet olagan aksi durumda şifre mekanizmasında bir arkakapı oluşturması gerekirdi ve bunun internet ortamında paylaşılması ve şifre mekanizmasının aşılması çok kolay olurdu ,
    2,5 inch olanından bende de var ve bu diski tercih etme sebebplerinden biridir bu şifre olayı öteki türlü diğer diskimi truecrypt ile korumak zorunda kalıyordum.
    Bir arkadaşımız şifreye ne gerek var dediğinde verebileceğim en mantıklı cevap şu olacaktır ,
    İş dolayısyla sürekli gezen biriyim sisteminde SSD kullandıgımdan sığası çok yüksek değil , kendi kişisel resimdir dokumandır birçok archive mantıgındaki datayı bu diskte tasıyorum kaybetmem durumunda datalarımın bir başkası tarafından irdilenmesi çok hos bir durum değil.
    Ayrıca evinizden , arabanızdan keşke olmasın ama çalındıgını düşünün yine aynı durum en azından çalan , bulan diski fiziksel olarak kullanabiliyorsa kullansın ama datalarına erişemesin.

Bencede temiz bir sistemde tekrar deneyin derim şifreyi.Umarım bu yolla kurtarırsınız.(Ben çok umutlu değilim bu arada)

Bildiğim kadarıya donanımsal encryption yapıyor olması gerek.
    Bu arada WD 'den supportalabilmek için diskin sahipliğinin sizin olduğunu ispatlamanız istenecektir muhtemelen.(Eğer bir arkakapı çözümü varsa)
    Baska bir yolla datanın kurtuldugunu kesfederseniz bildirirseniz sevinirim (şifreyi bilmediğiniz durumda kurtarma operasyonu) çünkü bu durumda güvensizlikten dolayı yine truecrypt'e dönmem gerekecek.(WD nin çözümü anlamsız olacak)

saygılar

Edit: Ben diski aldıgımda içinde herhangi bir program yoktu.WD Security 'i WD sitesinden indirdim kurdum bilginize.Yukarıda arkadas linkini vermiş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necropotance -- 16 Ekim 2012; 21:39:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: necropotance

Gezerken gördüm bu başlığı sadece birkaç konuya değinmek istiyorum ,
    Bir arkadaşımız datanın kurtarıldığından bahsetmiş ,
    Eğer bu doğruysa bu şifrelemenin ne anlamı kalır ki ?
    Ayrıca WD bunun ile ilgili destek olmaması gayet olagan aksi durumda şifre mekanizmasında bir arkakapı oluşturması gerekirdi ve bunun internet ortamında paylaşılması ve şifre mekanizmasının aşılması çok kolay olurdu ,
    2,5 inch olanından bende de var ve bu diski tercih etme sebebplerinden biridir bu şifre olayı öteki türlü diğer diskimi truecrypt ile korumak zorunda kalıyordum.
    Bir arkadaşımız şifreye ne gerek var dediğinde verebileceğim en mantıklı cevap şu olacaktır ,
    İş dolayısyla sürekli gezen biriyim sisteminde SSD kullandıgımdan sığası çok yüksek değil , kendi kişisel resimdir dokumandır birçok archive mantıgındaki datayı bu diskte tasıyorum kaybetmem durumunda datalarımın bir başkası tarafından irdilenmesi çok hos bir durum değil.
    Ayrıca evinizden , arabanızdan keşke olmasın ama çalındıgını düşünün yine aynı durum en azından çalan , bulan diski fiziksel olarak kullanabiliyorsa kullansın ama datalarına erişemesin.

Bencede temiz bir sistemde tekrar deneyin derim şifreyi.Umarım bu yolla kurtarırsınız.(Ben çok umutlu değilim bu arada)

Bildiğim kadarıya donanımsal encryption yapıyor olması gerek.
    Bu arada WD 'den supportalabilmek için diskin sahipliğinin sizin olduğunu ispatlamanız istenecektir muhtemelen.(Eğer bir arkakapı çözümü varsa)
    Baska bir yolla datanın kurtuldugunu kesfederseniz bildirirseniz sevinirim (şifreyi bilmediğiniz durumda kurtarma operasyonu) çünkü bu durumda güvensizlikten dolayı yine truecrypt'e dönmem gerekecek.(WD nin çözümü anlamsız olacak)

saygılar

Edit: Ben diski aldıgımda içinde herhangi bir program yoktu.WD Security 'i WD sitesinden indirdim kurdum bilginize.Yukarıda arkadas linkini vermiş zaten.

Açıkcası su anda mağdur durumdayım. Sanırım donanımdan kaynaklı bir bug yüzünden bu mağduriyetim. Normalde şifre ekranının farklı pc lerde tekrar tekrar çıkması gerekli ama çıkmıyor. Yani üretici firma dolaylı yoldan beni mağdur etmiş oldu.

Eğer şifrenizi sizin haricinizde biri 5 kere yanlıs girsede bu durum olabilir. Ki zaten benim durumuma aynı ürünle düşmüş 3 4 kişi daha var internette. Farklı sitelere durumu belirtmiş ve hiçbiri çözüme ulaşamayıp diski sıfırlamışlar. 1 tb yıllarca biriktirdiğim veri, özel dosya, aile albümlerim akla gelebilecek ufak tefek herşey vardı içinde.

Resmi ingilizce mail desteği ilede bana verileriniz önemliyse veri kurtarma firmalarına başvurun yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Diskin bana aitliğini de ürünün seri numarası ile teyit ediyorlar yani bi esprisi yok mail desteklerinin. Yabancı forumlardaki kullanıcılar müşteri temsilcilerinde çok daha bilgili ve yardımcı olma amacı içinde.

Komik ama kitlenmiş diskte çalışmayan virtual bölümünü cd i aktif - deaktif etme yazılımını yolluyor bana mail desteğindeki kişi. Daha kitlenmiş diskte bunun calısmadığını cünkü diske ulasamadıgını bilmiyor.

WD gibi bir firmanın maillere 5 günde dönmeside üzücü. Ne kadar yoğun olurlarsa olsunlar 5 gün mail beklemez sen global bir firmasın.

İşin kıl kısmı şifremi biliyor olmam. Unutsam kendi eşekliğim diyip atarım aleti çöpe. Ama şifremi biliyorum ve diske ulaşamıyorum. Şifre ekranına ulaşamıyorum daha doğrusu.

• quote:

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=218&sid=172&lang=tr

buradakı dosyalar ısıne yaramıyorsa, cevrendekı kımse bu hd den kullanmıyorsa, tanıdık bu hd yi satan hıc bilgisayarcı tanımıyorsan, ve bilgilerin onemli ise yeni bir tane alıp deneyip geri verebilirsin.

verdiğiniz linkteki WD Disk Image for Windows for My Passport drives

in my book versiyonu lazım oda sitelerinde yok. Mail destekleri çok yavaş ve yetersiz.

günlerce nette aradım aynı diskten olan kişileri. Kimi alanı sildim diyor, kimi okadar şeyi uplayamam diyor, kimi cevapta vermiyor.

Ne diyim Allah düşürmesin.

• Öncelikle geçmiş olsun. Dün WD My Book Essantial 2TB HDD aldık. İçinde gelen orijinal yazılımı yardımı olması amacıyla upload ettim. İnşallah verilerinizi kurtarırsınız.

WD Orijinal Yazılım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

quote:

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=218&sid=172&lang=tr

verdiğiniz linkteki WD Disk Image for Windows for My Passport drives

in my book versiyonu lazım oda sitelerinde yok. Mail destekleri çok yavaş ve yetersiz.

günlerce nette aradım aynı diskten olan kişileri. Kimi alanı sildim diyor, kimi okadar şeyi uplayamam diyor, kimi cevapta vermiyor.

Ne diyim Allah düşürmesin.

sendeki my book ise eger onda hardware encryption yok benım bıldıgım. dolayısı ıle hd kutusunu kır, ıcındekı hd yı cıkar dırek bılgısayarına tak. sata portundan gormesı lazım. benım bıldıgım my book serısınde hardware encryption yok.

• Merhaba arkadaşlar.. Benim de şifreleme ile ilgili bir sorunum vardı. Ama ben hiç şifrelemeden alet kendi kendine şifre koydu.. Önce virüs sandım. Ama ne taratabiliyorum ne de formata atabiliyorum. Aynı şifreyi isteyip duruyor. admin dedim, password dedim, 123456 dedim.. denedim ama olmadı.. Hard diskim wd my passport 500 gb serisinden. Bana yardım edebilecek olan var mı acaba?
  • Selam millet. Konuyu açan arkadaşın sorunu çözüldü mü bilmiyorum ama ben çözdüm ve umarım bu durumla karşılaşanlara faydalı olur...

Wd My Book Essential 2tb kullanıyorum..Aynı şey dün akşam benim de başıma geldi..Şifreyi bildiğim halde caps lock yüzünden birkaç kez yanlış girdim ve diski silmemi söyleyen uyarı penceresi çıktı..Sinirden ağlayacak duruma geldim çünkü içinde 1.5 tb yerli yabancı film arşivim, fotolar, önemli veriler vardı..Silmeden hemen nette biraz araştırma yaptım ve hiçbir çözümü olmadığını gördüm..Kurtarma programları tavsiye denler olmuş..Deneyecektim ama kurtardıklarımı kopyalayacak boş diskim yoktu, pcdekiler de full çünkü...Sonra o çıkan uyarı penceresinde ''tekrar dene şunları şunları yap, hala şifreyi hatırlamıyorsan o zaman diski silersin'' gibisinden bir yazı olduğunu farkettim ve hemen uyguladım...

Neyse çok uzatmadan çözümü söylüyorum:
    Disk pcye bağlıyken diskteki power düğmesine basıp kapatıyoruz. (kapandığını anlamak için arkasındaki küçük beyaz ışık sönecek).. Diskten usb ve güç kablosunu, pcden de usb kabosunu çekip aleti tamamen pcden ayırıyoruz..Birkaç saniye bekleyip diske usb ve güç kablosunu, pcye de usb kablosunu takıp bekliyoruz ve parola sorma ekranı tekrar karşınızda...

Saygılar bizden...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.