Şimdi Ara

Office Programlarını Windows Formlarıyla Beraber Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şirketler için excel, powerpoint ya da word dosyalarını oluşturduğum windows formlarına çekebilmeyi öğrenmek istiyorum ancak kaynak bulamadım. Microsoft un kendi sitesinde office development diye bir doküman var ancak konuyla alakasız ve yetersiz bilgi var gibi gözüküyor(az yani). Acaba internette bulabileceğim kitap ya da video serisi var mı? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up, yok mu bilen hocam?

• Merhabalar, daha önce excelden veri aktarmaya bakmıştım hatta üzerinde formüller renklendirmeler vs de yaptım fakat hiç powerpoint dosyası göstermedim. Excel dosyalarını gösterebilmek için Visual Studio yüklenirken office tool larını yüklemeniz gerek. Dışarıdan da yükleyebilirsiniz. Daha sonrasında Office.Interop.Excel kütüphanesine bakmanız gerekir. Aynı şekilde Office.Interop.Word kütüphanesi de bulunmaktadır.

Tabi dil C# veya VB ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 8 Eylül 2017; 23:54:55 >
  • Çok teşekkürler hocam, namespace pek bakılacak gibi değil de(gerçekten çok fazla şey var), onun yerine microsoft tutorialler koymuş, onlara bakayım. Normalde visual studio da office diye ayrı bir seçenek var ancak tutoriallerini bulamadım, yoksa powerpoint falan hepsi var orada. Tekrardan teşekkürler.

• Tamamdır, problem çözüldü inşaallah. Visual studio daki office sekmesinde bulunan "office add ins" office uygulamalarına yeni butonlar ya da başka eklentiler eklemek içinmiş. Office ile uygulama geliştirmek isteyen arkadaşlar google a office add ins yazarsa bulabilir inşaallah.

• imammmm İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim fakat add-in ler pek sağlıklı olmayabiliyor, tabi işinizi çözüp çözmemesi de önemli. Addin yaptığınızda illa office yüklü olmalı diğer türlü office yüklü olmasa bile form içinden kullanabilirsiniz.
  • Anladım hocam, bilgilendirme için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.