Ana makina nete çıkıyor.ADSL Modem : Zyxel.Hubla bağlı 5-6 tane pc ye dağılacak.Kabloları diğer pc lere yakınca ethernet ışığı yanıyor ve sağ altta yerel ağ durumu bağlı gözüküyor ama nete giremiyor.Ana makinede şu an ip : 192.168.1.33, ağ geçidi : 192.168.1.1 gözüküyor sorun nerededir acaba yardım edersiniz çok sevinirim Özdemir
bir diğer laptopa kabloyu takınca etherhet ışığı yanıyor şimdi ama bundada şu uyarıyı veriyor "sınırlı bağlantı veya bağlantı yok" sarı üçgen çıkıyor sağ altta
pardon hub yok SWITCH varmış ofiste
Switchin her bilgisayara verdiği bağlantı hızını bi kontrol et.Onun dısıncda modeminin lan yapılandırmalarını gateway ini kontrol et.En son olarakta iletişim protokollerinin doğru yüklendiğinden emin ol
ana makinada ip otomatik al işaretli ama sağ alttaki network simgesine tıklayınca ip 192.168.1.33 gözüküyor ip yapılandırmasında ip otomatik alı statik mi girmeliyim birde biraz açarsanız sevinirim acemiyimde:)
switchin bağlantı hızını nasıl kontrol edicem? modemin gatewayi ne olmalı? iletişim protokollerini nereden bakıcam ve doğruyüklenmiş mi bakıcam?
çok teşekkürler hocam
Simdi modemin lan ayarlarına arabiriminden ulaşırsın zyxel in nasıl bilmiyorum ama zoomlardahttp://10.0.0.2 den panel girip bakıyosun.Onun dısında switchin yönetilebilirse hızları ayarlıyabilirsin onun dısında sen bütün makinelerin ethernet kartalrına girip hızları automatic yap.İletişim protokollerine de ağ bağlantılarımdan özelliklere girip bakabilirsin.TCP/Ip ayarlarına ve dierlerine bi bak işte kullanmak istediklerini belirle ve ordan seç.Orda en azından olması gerekenler Tcp/ip ipx/spx(oyun oynucaksan).Gatewayinde modeminin lan kısmında yazar onunla aynı ip nin olması gerek.Olmadı mailden bul beni oyle konusalım
bak şimdi modemi bir ip girecen 10.0.02 olacak bubaşlangıc bitişde 10.0.0.14 bu bizde 14 swich olduğu için sen bunu kısalta bilirsin sonra eyer ip statikse gerçek ip girecen eyer değilse 0.0.0.0 diye girecen doğal olarak subnet gateway de aynen yapacan dn si ayarlayacan modemden sonra diğer pc lere ağı ayarlayacan ve nete takılacan e beceremem dersen en güzeli ver20milyon adam akıllı ayarlasınlar interneti ve ağı sende bu arada öğrenmiş olursun
[simage][/simage]
buda ikinci resim resimleri örnek olarak koydum
buda son olarak üçüncü resim birşey ler anlayada bildiysen negüzel saygılarımlaaaaaaaaaaaaaaa
enable dhcp tıklanmamış
net bağlantıları tamam arkadaşlar saolun ama şöyle bişi var her pc de internet var ama pc ler birbirine ping atamıyor birbirini ağda göremiyor bu nedendir? çekilen kabloların data için olmaması gibi bişi olabiir mi? ya da Xp de ağ için bişi mi kurmam gerekiyor? teşekkürler
ping atmayabilir. ağ bağlantılarında \\pcAdı yada \\ipNo yapıp bi dene
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme