Soyle bir sikintim var. Ofisim Almanyada ve ben ofis disinda oldugum zamanlarda, hatta yurtdisinda oldugum zamanlarda ofis telefonumu internet uzerinden cep telefonuma yonlendirmek istiyorum.Boylece hem cep telefonumu bilgilerimi herkese vermek zorunda kalmicam hemde daha ucuz gorusmeler yapabilecegim.Fakat bu eszamanli olarak olmak zorunda, yani ofis telefonum caldiginda benim ceptelefonun eger internetteyse aynianda benimde ofis telefonunun caldigini gormem gerekiyor. Ofis telefonu sim kartla calisan telefonlardan!yani o hatti gerekirse baska bi cep telefonuna yada baska bir cihaza koyabilirim. fakat o verilen sim kart tek bir bolgede cekiyor.
Bunun icin gsm gatewayler oldugunu buldum fakat pahali cihazlar. yazilimsal olarak belki cozulebilir.
Tesekurler.
Bknz; Skype.
Skype ta benim sabit hat numaram ile arama yapamiyorum, onun verdigi sabit hat numarasi ile aramanma ve arama hizmeti veriyor. benim icin yetersiz bir hizmet.
voip den başka çareniz ne yazıkki yok. bir adet voip router alarak telefon kablonuzu buna takacaksınız. yönlendirecek. ama biraz pahallıdır. olaya şöyle bakın, alternatif yol ile hattınızı direk yönlendirseniz herhalde 10 günde o parayı operatöre verirsiniz.
hocam şöyle bir yöntem olabilir eğerki ihtimal varsa bilmiyorum ama olma ihtmali yüksek.
normal ev telefonunu kullanmayacağınız sadece aracılık yapacak bir cep telefonuna yönlendirin onu da sizin telefonunuza yönlendirin.