arkadaşlar bir işe başvurdu da. bu özelliği istiyor. nedemek oldugunu bilen varmı aacaba. açıklayacak olan. 1-2 günde çalıark bşler ögrenebilir miyim?
eğitim durumunu ve iş tecrübeni bilmeden söylemek zor, ama elektrik bilgin tam değilse zorlanırsın. alçak gerilim 1000 voltun altındaki değerleri kapsar. orta gerilim ise 1 kv ile 35-50 kv arasındaki değerleri içerir. bu özellikler ya tedaş'ta, yada bir fabrika veya plaza'nın trafo dairesinde çalışmak için gereklidir. her iki seçenektede, kompanzasyon sistemleri, dağıtım trafoların, kesici ve ayırıcıların bakımı, şebekede yapılacak çeşitli ölçme ve kayıt işleriyle uğraşılacaktır. 1-2 günde işlerin yürümesini iyi kötü öğrenebilirsin, ama bu alanda deneyim ve bilgi gereklidir. tabi herşey görüşeceğin kişilere bağlı, ama bu konuda yetkisiz kişileri çalıştırmak isteyeceklerini zannetmiyorum..
ALÇAK ve ORTA gerilim demek. Ve 34.000 volt civarı gerilimdir. Yeni başlayanlar için uygun değil
ayrıca orta ve yüksek gerilim ile çalışanların yetki belgeleri olması gerekiyor bunu için de yaklaşık bir ay süren egitimden geçmeleri ve sınavda başarılı olmaları lazım tedaş bu egitimi veriyor ayrıca bu belgeyi almak içinde ortalama 2000 lirayıda gözden çıkarmak gerekiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme