Bildirim
Oğlanın Matematik Soruları 5 soru yardım edemiyorum bilen varsa lütfen
Finish Quantum Özel Seri 100 Kapsül Bulaşık Makinesi Deterjanı Tableti (1 x 100 Kapsül) : Amazon.com.tr: Sağlık ve Bakım
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BRQPL7SV
10 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
1) zardaki asal sayılar 2,3 ve 5. yani gelme olasılığı 3/6. paranında tura gelme olasılığı 1/2. 3/6*1/2= 3/12 = 1/4 dür hocam.
2) 3 paradan ikisinin tura geldiği biliniyorsa olasılık olmaktan çıkar hocam. geriye kalan tek paranın da yazı ya da tura gelme ihtimali 1/2'dir
3) 8 dersin 4 tanesi aynı saatte olduğu için, o 4 dersten biri seçilirse diğer üçü seçilemez. bu yüzden aynı saatte olan 4 dersten birini seçip, diğer derslerden de 3 tane seçebiliriz. yani C(4,1) * C(4,3) . ya da aynı saatte olmayan 4 ders içinden de seçim yapabiliriz. ikisini toplarsak C(4,1)*C(4,3) + C(4,4) = 4*4 + 1 = 17
4) P(n,2) yi açarsak n.(n-1).(n-2)! / (n-2)! , P(n,1) i açarsak n.(n-1)! / (n-1)! . sadeleştirmeler yapılıp toplandığında geriye n.(n-1) + n = 36 kalır. n'i de çarpımda dağıtırsak n² + n - n = 36 . n'ler birbirini götürdüğünde n²=36 n=6 çıkar. P(n,4)'ü sorduğu için P(6,4) = 6.5.4! / 4! = 30
5) herhangi üçü doğrusal olmayan düzlemde, 9 tane noktadan C(9,2) kadar doğru geçer, yani 36.
2. ve 5. sorudan tam emin değilim, yardımcı olabilmişimdir umarım
-
ilginiz için teşekkürler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X