Şimdi Ara

Oğluma bulduğum isim sizce nasıl arkadaşlar, genç nesil olarak fikriniz önemli KİMLİK SS GELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
754
Cevap
3
Favori
46.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 20 gün sonra oğlum doğucak isim konusunda fikrinizi almak istiyorum.

Kutay ismi sizce nasıl.

İsim bulmakta çok zorlanıyoruz.

Bütün bulduğumuz isimlere bir kulp takılıyor. bu isim hafif şu isim kız ismi gibi öbür isim bir topluluğun simgesi haline gelmiş vs. vs.

Çok zor olmayan ama herhangi bir kitleyi temsil etmeyen veya çocuğa sorumluluk yüklemicek bir isim olarak bunu bulduk.

Örneğin Yiğit isminin çocuğumuzun biraz çelimsiz bir çocuk olması durumunda çelişkiye düşebileceği çocuğu zor durumda bırakabileceği gibi.

Kutay'la ilgili ne düşünüyorsunuz.

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YOĞUN İLGİDEN DOLAYI

KİMLİĞİNİ SS ATICAM

SS İSTERÜK DİYENLER İÇİN :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendimiArıyorum -- 29 Ağustos 2014; 22:11:40 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kutay İsmi: Anlamı, Tarihçesi ve Uygun Eşleşmeler

Giriş: Kutay, Türkçede sıklıkla kullanılan, köklü bir geçmişe sahip bir isimdir. Genç nesil arasında da popülerliğini korumaktadır. Bu metinde, Kutay isminin anlamını, tarihçesini ve uyumlu eşleşmelerini inceleyeceğiz.

Kutay İsminin Anlamı: Kutay ismi, "kutlu" ve "ay" kelimelerinin birleşmesinden oluşur. "Kutlu" bereket, mutluluk ve şansı temsil ederken, "ay" geceyi aydınlatan, yol gösteren gök cismini ifade eder.

Tarihçesi: Kutay ismi, Türk tarihinin erken dönemlerinden beri kullanılmaktadır. Özellikle Göktürk devleti döneminde yaygındı ve birçok önemli şahsiyet bu ismi taşıdı.

Göktürklerde Kutay İsmi: Göktürk Kağanlığı'nın kurucusu Bumin Kağan'ın oğlu Kutay, Türk tarihinin önemli figürlerinden biridir. Kutay, "Alp" unvanıyla da bilinir ve cesareti ve savaşçılığıyla tanınır.

Günümüzde Kutay İsmi: Kutay ismi günümüzde de Türkçede sıklıkla tercih edilmektedir. Hem erkek hem de kız çocuklarına verilen bu isim, köklü geçmişi ve hayırlı anlamları nedeniyle popülerliğini korumaktadır.

Kutay ile Uygun Eşleşmeler: Kutay ismi, uyumlu eşleşmelerde de sıklıkla kullanılır. İşte bazı örnekler:

• Alp Kutay
    • Kutay Alp
    • Kutay Can
    • Kutay Demir
    • Kutay Yiğit

Sonuç: Kutay, köklü bir geçmişe sahip, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir isimdir. "Kutlu" ve "ay" kelimelerinin birleşmesinden oluşan anlamı, bereketi, mutluluğu ve yol göstericiliği temsil eder. Göktürk devleti döneminde önemli kişiler tarafından taşınan bu isim, günümüzde de hem erkek hem de kız çocukları için popüler bir tercih olmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kutay ne la sanki şey gibi

Yarım saat düşündüm kötü bir benzetme bulamadım
    Uygundur.

Edit: tamam yarım saat düşünmedim yarım dakika dusundum. oldu mu mutlu musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bako39 -- 25 Temmuz 2014; 12:27:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerde isyan etmesin çocuk bence kötü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoş bir isim değil bence. Değişik bir isim düşünüyorsunuz sanırım ama Kutay olmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: bako39

Kutay ne la sanki şey gibi

Uygundur.

İlk cümleyi okuduğumda epey korktum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Hoş bir isim değil bence. Değişik bir isim düşünüyorsunuz sanırım ama Kutay olmamış
    kutay olmamış
  • quote:

Kutay ne la sanki şey gibi

Uygundur.

konu acildiktan 3 dk sonra yazmissin, yarim saat dusunmusmus ATMA ZIYAAA

kutay guzel isim bu arada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence mutlaka göbek adı olmali

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Hoş bir isim değil bence. Değişik bir isim düşünüyorsunuz sanırım ama Kutay olmamış
    yok yok hocam koyma , 2 tane güzel kız ismi var aklımda ama erkek ismi öneremeyeceğim malesef :)

not: sen yine de kutay koyma :D

edit: REKLAM ALANI LAAAN

KAÇ SAYFA OLMUŞ KONU ÖYLE :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jizzy quatily -- 26 Temmuz 2014; 7:36:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

yok yok hocam koyma , 2 tane güzel kız ismi var aklımda ama erkek ismi öneremeyeceğim malesef :)

Erkek ismi bulmakta çok zorluk çekiyoruz her isme inan bir kulp takılıyor.
    kimisi şu isim hafif kalıyor diyor kimisi kız ismine benziyor kimisi her hangi bir topluluğun simgesi olmuş,

inan çocuğu şimdiden bir sorumluluk yüklemeyecek isim bulmak çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

quote:

kimisi şu isim hafif kalıyor diyor kimisi kız ismine benziyor kimisi her hangi bir topluluğun simgesi olmuş,

Alıntıları Göster
    Ben olsam koymazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

quote:

Alıntıları Göster
    kutay olmamış sanki dalga falan geçerler kutu kutay diye anlamlı bir türk ismi arıyorsan
    Türk Tarihi
    Türk Tarihi | Türk Alfabesi, Türk Kültürü, Türkçe İsimler
    http://www.turktarihim.com/%C3%96z_T%C3%BCrk%C3%A7e_%C4%B0simler_8_0.htm

burdan bakabilirsin öyle bir isim bulki duyulduğunda anlamasınlar hatta güler gibi olsunlar ama anlamını duyunça şaşırsınlar
    ben bunu bulmuştum okunuşu güzel
    AGOLA: Yönetici,amir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmirli Samuray -- 25 Temmuz 2014; 8:21:00 >

• Adım barkın eski türkçede gezgin anlamına geliyormuş benim neslimde pek popüler bir isim değil yeni nesilde daha fazla barkın duydum ama. Bir çocuk için ağır bir isim değil gelecekte de sorun edeceğimi düşünmüyorum. İsterseniz bir düşünebilirsiniz

• Gayet olmuş uygun bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bora

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Samuray

kutay olmamış sanki dalga falan geçerler kutu kutay diye anlamlı bir türk ismi arıyorsan
    Türk Tarihi

burdan bakabilirsin öyle bir isim bulki duyulduğunda anlamasınlar hatta güler gibi olsunlar ama anlamını duyunça şaşırsınlar

İsminin yeni bir anlamını ogrendim tesekkurler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Samuray

Türk Tarihi

İsminin yeni bir anlamını ogrendim tesekkurler

Alıntıları Göster
    Aykut un farklı versiyonu mu oluyor :)

• Koyma hocam kutay cok itici.Ercan,tarik falan koy bence ya da yaşar

• quote:

Adım barkın eski türkçede gezgin anlamına geliyormuş benim neslimde pek popüler bir isim değil yeni nesilde daha fazla barkın duydum ama. Bir çocuk için ağır bir isim değil gelecekte de sorun edeceğimi düşünmüyorum. İsterseniz bir düşünebilirsiniz

İsmin güzelmiş, daha önce bi yerde okumuştuk ama listemizde yok eşime çok farklı geldi
  • Serdar ismini koyabilirsiniz 10 numara isim bence 😄

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.