Şimdi Ara

Oğlumu liseye göndermesem ne olur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Düz lisenin kötü bir fikir olduğunu dusunmuyorum veya imamhatip de o kadar kötü bir fikir değil. Tercihlerini bu yönde yapın bence. Öğrenci profilleri harika değil ama meslek lisesinde veya sanayide karsilasacagindan çok çok daha normal insanlarla karsilasicaktir. En azından bu tarz okullar öğrencileri üniversiteye hazırlıyor. Ayrica acik ogretim liseleri egitim hevesini kaçırıyor bence. Lise okumadigi takdirde cok içinde kalır bence. Herkesin liseye gitmesi gerekir diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süleymancı veya orada hangi tarikatın yurdu varsa onlara ver hoca olsun
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Öyle. hammadde uzerine calisanlar falan ozellikle zor. marangozluk, demircilik vs aman aman.Cok pis, her gun yikanmak zorundasin. 12 saat dukkan aciyorsun. 2 gun is olmuyor 1 oluyor o gun nefes almadan calisiyorsun falan.parasi kotu degildir ama tahsilat sorunuda var. mobilya yapip kuruyorsun parasini alamiyorsun. sermayen yoksa, kredi ile falan aldiysan zaten adam 2-3 ay vermezse faiziyle kazandiracagi parayida hic ediyor.

mumkunse farkli islerde calistirin. yetenek kazanir. mobilyaciya verin mobilya toplasin, tornaciya verin torna yapsin, tamirciye verin ayak isi yapsin , maymuncuk alin cilingire verin kilit acmayi ogrensin.

ama sosyal ortamda cok onemli. lise de cok sey kazanmistim ben o yonden. ama iyi bir lise degilse ayni zamanda da cok seyde kaybettirebilir. meslek liseleri falan, kafasi sakat adam mezun etme uzerine kurulu.

bir yandan dershane bir yandan is olabilir. dershaneler kapandiydi bir ara, ama hala tyt/ayt uzerine ders alinabiliyor sanirim. onlara yazdirabilirsiniz 4 yillik mufredat 1 yilda ozet geciriliyor. 4 sene ust ust yollasaniz bence daha mantikli aslinda, okuldaki derslerin cogu bos. beden resim zorunlu din almanca vesaire.
    gunde 4 ders duzgun almasi daha iyi bence.

biraz uzun oldu ama icimde ukte kalmasin dedim yazdim her seyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• lise her türlü hayata dair çok fazla şey öğreten bir yer. hayatta her şey para değil çevrendeki insanların kalitesi çok daha önemli bir şey. sanayide para kazanmanın zorluğunu öğrenebilir peki başka ? okula yolla.
  • valla o çocuk senin gibi bi babası olduğu için zaten yeterince bela almış başına bence zorlama.

senin gibi insanlar sayesinde babamızın kıymetini daha iyi anlıyoruz şükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKullanıcı Adı

Çocuğu liseye gönderiyim mi diye soruyorsunuz lisede notları güzeldi diyorsunuz bu ne çelişki?
    Hocam ortaokul yazacağıma lise yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alparslan46 -- 9 Temmuz 2018; 22:40:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [A]narchy

valla o çocuk senin gibi bi babası olduğu için zaten yeterince bela almış başına bence zorlama.

senin gibi insanlar sayesinde babamızın kıymetini daha iyi anlıyoruz şükür
    Niye çocuğumun aklı başına gelsin okusun diye uğraşmak suçmu. Sonuçta ben 1 yıl açık lise okuyarak aynı zamanda çalışırsa hayatın zorluğunu görürse belki okumak için elinden geleni yapar. Tabiki bende isterim oğlumun doktor mühendis vs olmasını

• quote:

Orijinalden alıntı: Al1mert

Öyle. hammadde uzerine calisanlar falan ozellikle zor. marangozluk, demircilik vs aman aman.Cok pis, her gun yikanmak zorundasin. 12 saat dukkan aciyorsun. 2 gun is olmuyor 1 oluyor o gun nefes almadan calisiyorsun falan.parasi kotu degildir ama tahsilat sorunuda var. mobilya yapip kuruyorsun parasini alamiyorsun. sermayen yoksa, kredi ile falan aldiysan zaten adam 2-3 ay vermezse faiziyle kazandiracagi parayida hic ediyor.

mumkunse farkli islerde calistirin. yetenek kazanir. mobilyaciya verin mobilya toplasin, tornaciya verin torna yapsin, tamirciye verin ayak isi yapsin , maymuncuk alin cilingire verin kilit acmayi ogrensin.

ama sosyal ortamda cok onemli. lise de cok sey kazanmistim ben o yonden. ama iyi bir lise degilse ayni zamanda da cok seyde kaybettirebilir. meslek liseleri falan, kafasi sakat adam mezun etme uzerine kurulu.

bir yandan dershane bir yandan is olabilir. dershaneler kapandiydi bir ara, ama hala tyt/ayt uzerine ders alinabiliyor sanirim. onlara yazdirabilirsiniz 4 yillik mufredat 1 yilda ozet geciriliyor. 4 sene ust ust yollasaniz bence daha mantikli aslinda, okuldaki derslerin cogu bos. beden resim zorunlu din almanca vesaire.
    gunde 4 ders duzgun almasi daha iyi bence.

biraz uzun oldu ama icimde ukte kalmasin dedim yazdim her seyi
    Hocam teşekkür ederim görüşleriniz için

• Oğlunuza çalışma disiplini verememenizin cezasını yine oğlunuza kesmeyin. Lisenin ilk yılını açıköğretimde geçirse bile döndüğünde adapte olabileceğini düşünüyor musunuz gerçekten. Çocuğun hayatını mahvetmeyin. Gitsin okuluna.
  • alparslan46 A kullanıcısına yanıt
    onemli degil oglunuzla ilgilenin yeter benim derslerimle ilginen pek olmamisti bende basarili olamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

cocugunuzu okula gonderin hocam. bende cok tembeldim düz lise mezunuyum. suan tıp okuyorum. yazları ağır islere verin o sekil yapin. aklin basa ne zaman gelecegi belli olmuyor. ileride size nefret duymasin babam beni okutmadi diye
    +1 en mantıklı fikir bu bence

• Hocam zaten benim zorumla derslere çalışıyordu. Okul notlarıda iyiydi matematik hariç 80 altında notu yoktu. Matematik 50 almıştı ilk dönem çok üstüne düştüm 2. Dönem düzeltsin diye biraz düzeltti ama gerçek sınavda ortaya çıktı. Yani sınav sonucu ile okul notları tam zıt

• Hocam bende meslek lisesi mezunuyum benim ortaokul ve lisede derslerim iyi değildi ama üni okudum ve şuanda thy de uçak teknisyeniyim onun için çocuğunuzu sanayi yerine meslek lisesine göndrerin

• quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

cocugunuzu okula gonderin hocam. bende cok tembeldim düz lise mezunuyum. suan tıp okuyorum. yazları ağır islere verin o sekil yapin. aklin basa ne zaman gelecegi belli olmuyor. ileride size nefret duymasin babam beni okutmadi diye
    Hocam sanırım en mantıklısı sizin dediğiniz. Teşekkür ederim üşenmeyip fikrinizi yazdığınız için

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.