Şimdi Ara

Öğrenci psikolojisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekonomik ve psikolojik baskı işe yarar birey olarak kaale almayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: köle

Konuyu okumadım, konunun içeriği ve problemin şiddeti söyliyiceğim şeyi değiştirmiyor.

Bir çocuk, kendi annesi ve babası karşısında daima haklıdır. Kendinizi değiştirmeye çalışırsanız siz kazanırsınız, değiştirmek istemiyorsanız da hayat sizi çocuğunuz vasıtasıyla değişmeye zaten zorlayacaktır.

Dediklerim her ailenin kendi içindeki dinamik içinde geçerlidir. Aileleri başka ailelerle-çocuklarla, çocukları da başka çocuk ve ailelerle karşılaştırmıyorum.

Bu konuya bir şey yazacağını bekliyordum,desem

not:bu adamın mesajını dikkate alınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 28 Haziran 2012; 2:49:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perfect Blue

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

ben şunu anlamıyorum, bu çocuk 20-21 yaşında,yani çocuk falan değil, ama anlatılan sorunlar ergenlik sorunları,
    20-21 yaşındaki adam ailenin geliri/ gideri ne kadardır, ne yaparsam aileme yük olurum hesabını yapamıyor mu?
    Umarım ekonomi falan okumuyordur bu çocuk.
    Ne çocuklar var, ben özel üniversitede okudum, bir tane dersten bile kalmadım,çünkü çok pahalı, nasıl oluyorda 20-21 yaşındaki adam bunun hesabını yapamıyor.
    Bence gitsin konservatuar okusun,daha bunun 4 senesi var, hiç özel üniversite hocası tutulduğunu duymamıştım, pahalıdır muhtemelen.
    Yaz okulu yetmiyor mu, neden özel hoca tutuyorsunuz.Bir sene ders al,üstüne yaz okulu üstüne eve doç. tut. O okul zor biter.
    Resmen bu kişi sorumsuz, ailen seni okutamk için taşı sıksın,sen okula gitme.
    Birde adam 20-21 yaşında,
    Sizin dediklerinizden ders almazsa,hayat one gerekli dersi verecektir...

Benim artık kafayı yeme noktamda işte bu özel ingilizce hocası tutulmasında sonra iyice bozuldu param yokki vereyim, Ama biz hep özel hocalarla ders verdirdi, ne zaman takılsa, derhaneyede gitse yok kalacak duruma geliyordu hemen bir kaç hoca tutuluyor bu hop geçiyordu.
    Sanki onu içten bekledi, geçen sene tutmamıştık kaldı ben bu sene ikinci sene olunca çok bozuldum, hemen İzmir kemerlatına inerek bütün kitab evlerini gezerken rastladım hemen anlaştık.

Ve şu an haftada iki gün yaz okulu başlayıncada haftada 1 gün güdecek, Aslında para harcamaz artık biz harca aç kalma deriz.
    Mesela iki haftada bir eve geliyotdu iki haftalık para veriyorduk bu bakıyoruz paranın yarısını harcamamış biz aman harca orada aç kalma okulun yemegini begenmezsin zehitlenme olur falan diyerek zorlardık, yani oda biliyor verecegimiz para bekki 1 tl fazla dess yok borç aramamız gereir durum o yani.

Şimdi hesap ediyorum günde şu kadar para giderse ben ne kadar ayırırda, hocanın parasını veririm, yaz okulu parası, haftalık harçlık, yol parası, yok yok, ama okuması lazım sürünür.

işiniz zor, acaba anne-baba ayrı durumu mu var,
    bence sizin çocuğunuzun özel dersten çok bir psikolog ile görüşmesi lazım,
    ben hayatımda, eve özel doç. hocanın geldiğini duymadım.Üniversitede bir ders yok ki, 7-10 arası ders var.
    Bence çocuğun başka bir problemi olabilir, ayrıca siz belli ki çok ilgileniyorsunuz, çoğu insan umursamaz bile,
    Bence bir ceza vermekle veya bir şeyi yasaklamakla bu sorunları çözemezsiniz, bir psikoloğa gidin.
    Kendisi ders çalışmadıktan sonra ne yapabilirsin ki, her derse özel hoca bulunmaz ki.
    Anne- baba olmak zor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuya genel olarak pek fikir belirtemeyeceğim zira sorunla yaşıt durumdayım. Ama kafama takılan bir nokta oldu, birazcık çalışıp İngilizce hazırlığı geçemeyen birinin konservatuvarı kazanıp rahatlıkla bitirebileceğini neden düşünüyorsunuz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Konuya genel olarak pek fikir belirtemeyeceğim zira sorunla yaşıt durumdayım. Ama kafama takılan bir nokta oldu, birazcık çalışıp İngilizce hazırlığı geçemeyen birinin konservatuvarı kazanıp rahatlıkla bitirebileceğini neden düşünüyorsunuz ki?

İzmirde yaşar ürük beyden, hakan akmazdan ders almış müzik kulagı çok iyi olan birisi kendisi, besteleri var bir çok yere karşılıksız verdi.

Okudugu okul Türkiyedeki en zor okullardan biri eger orayı görmüş olsanız anlardınız.

Bir çok yerden teklif alan, izmir belediyesi çocuk korosunu sınavını kazanmış biri, yukardada adını verdigim yaşar beyde Türkiyece tanınmış bu konuda uzman birisi.

Ama siz orada okumayan burada nasıl okur diyorsunuz, işte müzige kafayı taktıgı için son dönemde belki ondan diyorum.

İlk dönemde 3 puan daha alsa geçiyordu.

• quote:

quote:

quote:

ben şunu anlamıyorum, bu çocuk 20-21 yaşında,yani çocuk falan değil, ama anlatılan sorunlar ergenlik sorunları,
    20-21 yaşındaki adam ailenin geliri/ gideri ne kadardır, ne yaparsam aileme yük olurum hesabını yapamıyor mu?
    Umarım ekonomi falan okumuyordur bu çocuk.
    Ne çocuklar var, ben özel üniversitede okudum, bir tane dersten bile kalmadım,çünkü çok pahalı, nasıl oluyorda 20-21 yaşındaki adam bunun hesabını yapamıyor.
    Bence gitsin konservatuar okusun,daha bunun 4 senesi var, hiç özel üniversite hocası tutulduğunu duymamıştım, pahalıdır muhtemelen.
    Yaz okulu yetmiyor mu, neden özel hoca tutuyorsunuz.Bir sene ders al,üstüne yaz okulu üstüne eve doç. tut. O okul zor biter.
    Resmen bu kişi sorumsuz, ailen seni okutamk için taşı sıksın,sen okula gitme.
    Birde adam 20-21 yaşında,
    Sizin dediklerinizden ders almazsa,hayat one gerekli dersi verecektir...

Benim artık kafayı yeme noktamda işte bu özel ingilizce hocası tutulmasında sonra iyice bozuldu param yokki vereyim, Ama biz hep özel hocalarla ders verdirdi, ne zaman takılsa, derhaneyede gitse yok kalacak duruma geliyordu hemen bir kaç hoca tutuluyor bu hop geçiyordu.
    Sanki onu içten bekledi, geçen sene tutmamıştık kaldı ben bu sene ikinci sene olunca çok bozuldum, hemen İzmir kemerlatına inerek bütün kitab evlerini gezerken rastladım hemen anlaştık.

Ve şu an haftada iki gün yaz okulu başlayıncada haftada 1 gün güdecek, Aslında para harcamaz artık biz harca aç kalma deriz.
    Mesela iki haftada bir eve geliyotdu iki haftalık para veriyorduk bu bakıyoruz paranın yarısını harcamamış biz aman harca orada aç kalma okulun yemegini begenmezsin zehitlenme olur falan diyerek zorlardık, yani oda biliyor verecegimiz para bekki 1 tl fazla dess yok borç aramamız gereir durum o yani.

Şimdi hesap ediyorum günde şu kadar para giderse ben ne kadar ayırırda, hocanın parasını veririm, yaz okulu parası, haftalık harçlık, yol parası, yok yok, ama okuması lazım sürünür.

işiniz zor, acaba anne-baba ayrı durumu mu var,
    bence sizin çocuğunuzun özel dersten çok bir psikolog ile görüşmesi lazım,
    ben hayatımda, eve özel doç. hocanın geldiğini duymadım.Üniversitede bir ders yok ki, 7-10 arası ders var.
    Bence çocuğun başka bir problemi olabilir, ayrıca siz belli ki çok ilgileniyorsunuz, çoğu insan umursamaz bile,
    Bence bir ceza vermekle veya bir şeyi yasaklamakla bu sorunları çözemezsiniz, bir psikoloğa gidin.
    Kendisi ders çalışmadıktan sonra ne yapabilirsin ki, her derse özel hoca bulunmaz ki.
    Anne- baba olmak zor...

Yok ayrı değiliz hatta çevremizde örnek bir evlilik, çamaşırdan bulaşıga kadar beraber yaparız evde iş hayatında hep beraberiz.
    Psikolog konusu kafamda var.Belli etmesede kendisi engelli acaba için için bunumu takıyor diyoruz ama sahnede görseniz bu aşmış drsiniz öyle çekingen masum, utangaç içine kapanık gibide durmuyor.

Önümüzdeki 3 ay herşeyi gösterecek.

• quote:

quote:

Konuya genel olarak pek fikir belirtemeyeceğim zira sorunla yaşıt durumdayım. Ama kafama takılan bir nokta oldu, birazcık çalışıp İngilizce hazırlığı geçemeyen birinin konservatuvarı kazanıp rahatlıkla bitirebileceğini neden düşünüyorsunuz ki?

İzmirde yaşar ürük beyden, hakan akmazdan ders almış müzik kulagı çok iyi olan birisi kendisi, besteleri var bir çok yere karşılıksız verdi.

Okudugu okul Türkiyedeki en zor okullardan biri eger orayı görmüş olsanız anlardınız.

Bir çok yerden teklif alan, izmir belediyesi çocuk korosunu sınavını kazanmış biri, yukardada adını verdigim yaşar beyde Türkiyece tanınmış bu konuda uzman birisi.

Ama siz orada okumayan burada nasıl okur diyorsunuz, işte müzige kafayı taktıgı için son dönemde belki ondan diyorum.

Müzik konusunda yetenekli olabilir ancak konservatuvar mezunu seviyesinde olmadığı için sonuçta yine aynı şekilde ders çalışması gerekecek. Dokuz Eylül konservatuvarı yanılmıyorsam önümüzdeki sene kredili sisteme geçecek ve bölüm dersleri dışında da dersleri olacak buna İngilizce de dahil. Ders çalışmak konusunda sıkıntıları olan birinin konservatuvarın yoğun temposuna dayanabileceğini açıkçası pek zannetmiyorum ben.

• konservatuvar sınavları ve mülakatları oldukça zor ve çilelidir. arkadaşımdan biliyorum.

konservatuvar okumak, mezun olmak tam olarak bir işe yarar mı yada karın doyurur mu onu da bilmiyorum ama eğitimide zor onu biliyorum. Uygulamalarda zorlanmayacak biri teorik derslerde mutlaka zorlanacaktır.

Bu arada söz konusu kişi yetişkin bir arkadaşımız olduğuna göre bence sizin etkiniz bu saatten sonra pek fazla olmayacaktır. Direk kendisiyle konuşmayı tercih ederdim. "Şşşt Delikanlı nedir senin niyetin?"
  • quote:

quote:

quote:

Müzik konusunda yetenekli olabilir ancak konservatuvar mezunu seviyesinde olmadığı için sonuçta yine aynı şekilde ders çalışması gerekecek. Dokuz Eylül konservatuvarı yanılmıyorsam önümüzdeki sene kredili sisteme geçecek ve bölüm dersleri dışında da dersleri olacak buna İngilizce de dahil. Ders çalışmak konusunda sıkıntıları olan birinin konservatuvarın yoğun temposuna dayanabileceğini açıkçası pek zannetmiyorum ben.

Ders çalışamda sıkıntı yok, hatta şu an özel ders veren beyle görüştüm süper dedi.

Sadece 2. dönemde bir havalara girme olayı olmuş birinci dönemde 3 puan daha alsa geçecek ingizlicesi harika, ama sokakta konuşma ile akademik ingilizce bir değil.

İkinci dönem konserlere agırlık vermesi buna ortamlarda aşırı ilgi gösterilmesi bence %90 genci yoldan çıkarır gibi düşünüyorum.

Ama bu okulda önümüzde daha 3 ay var oda olmazsa konservatuar, başarılı olurmu olamazmı görecegiz ben her tülü olacagına inanıyorum ama işte hepimiz gençken hatalar yaptık bununda şimdi galiba.

Aynı okulda 7 senedir okuyanlar var.

3 sene hazırlıga kalanlari bölüme geçipte okulu terk eden bir sürü insan dolu, eger başka okulda olsa idi geçmişti.

Zamanı gelince buraya gene yazacagım kaldı geçti
    konservatuarı başaramadı diye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ders çalışamda sıkıntı yok, hatta şu an özel ders veren beyle görüştüm süper dedi.

Sadece 2. dönemde bir havalara girme olayı olmuş birinci dönemde 3 puan daha alsa geçecek ingizlicesi harika, ama sokakta konuşma ile akademik ingilizce bir değil.

İkinci dönem konserlere agırlık vermesi buna ortamlarda aşırı ilgi gösterilmesi bence %90 genci yoldan çıkarır gibi düşünüyorum.

Ama bu okulda önümüzde daha 3 ay var oda olmazsa konservatuar, başarılı olurmu olamazmı görecegiz ben her tülü olacagına inanıyorum ama işte hepimiz gençken hatalar yaptık bununda şimdi galiba.

3 sene hazırlıga kalanlari bölüme geçipte okulu terk eden bir sürü insan dolu, eger başka okulda olsa idi geçmişti.

Peki ya bu "havalara girme" diye bahsettiğiniz olgu giderek artarsa? Sonuçta artık konservatuvara kabul edilmiş birisi olacak.

O %10'luk kısımda bulunduğumu bilmek güzel, umarım istediğiniz gibi başarılı olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki ya bu "havalara girme" diye bahsettiğiniz olgu giderek artarsa? Sonuçta artık konservatuvara kabul edilmiş birisi olacak.

O %10'luk kısımda bulunduğumu bilmek güzel, umarım istediğiniz gibi başarılı olur.

Bende biraz farklı bir insanım buradan ne kadar anlatsam boş ben bir yere kadarım, gerisi kendisi bilir.
    Ben ne desemde burada bir yere kadar sizde ne derseniz burada bir yere kadar. Yani sizinde %10 olmanız kendi dile getirmeniz buradan yazdıgınız kadar.

Kendi bilecek, havaya girme konusunda haykoyu görseniz dagları ben yarattım, benden büyük kimse yok, siz kimsiniz edalarını görünce oglanın hayko hayranlıgı bitti.

Konservatuar olur, çöpçü olur kendi bilir ama yukardada dedigim gibi özel durumundan ötürü işi hazır gibi.

• hocam eskiler ne der bilirsin yaş itibari ile

yüz vermeye kediye gelir sıçar halıya

bence onu bu sene başaramazsa okuldan al sürünsün

acıma acınacak hale gelirsin

ister anan oılsun ister çocugun ben ne çocuklar gördüm babasını anasını evire çevire dövüyor

sen çabaladıkça sana adam muamelesi yapmıyacak bu velet gibi görünüyor

arada dalacaksın (mecazi anlamda )

ver müzik seviyorsa aletleri satan bir yere akşama kadar paspas yapsın

okul gibisi varmı ya
  • baya bi yorum okudum ama çocuğunuzun nerede hangi bölümde okuduğunu göremedim, acaba bilen birisi yazabilir mi?
  • okuduğum kadarıyla duyarlı bir anne-babasınız. ve imkanlarınız doğrultusunda oğlunuzun tüm ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamışsınız. ve sizin yanınızdayken gayet başarılı ve doğru bir bireymiş.

buraya kadar her şey güzel. peki çocuğunuz sizin yanınızdayken ona karşı tutumunuz nasıldı ? rahat bir birey miydi yoksa sizin baskınız yada tutumunuz karşısında kendi kişiliğini ortaya koyamayıp sizin çizdiğiniz çizgide giden birimiydi?

sizin tabularınız ve doğrularınıza göre mi hareket ediyordu? yoksa istediği gibi (tabi ki belirli ölçütler içerisinde) davranabiliyor ve yaşıyor muydu? örneğin: bir okul sınav döneminde ders çalışırken sizin teşvikinizle mi çalışıyordu yoksa kendi isteği ile mi? ya da arkadaşları ile gezerken yada gezeceği zaman sizin kriterlerinize uyması için zorluyor muydunuz yoksa kendi isteği ile belirli bir düzen içerisin de mi yaşıyordu ?

bahsettiğiniz durum genelde aile baskısı içerisine yaşayan (siz fark etmeseniz de o kendini sizin yanınızdayken bir takım durumlardan sorumlu hissediyordur) bireyler üniversiteye gidip, evden ayrılınca bir boşluğa düşüp, kendilerini ipleri koparılmış bir kuşcasına özgür hissederler. bu duygu karmaşası doğrultusunda da önceden fırsat ve cesaret bulamadıkları her şeyi yapmaya çalışırlar. sorumluluklarının farkına varabilmeleri için zaman gerekir. dozajında bir baskı ve düzenli takip ile doğru yolu bulacaktır.

sizin baskınız yada gölgeniz de değilde kendi bilinç ve isteğiyle sorumluluklarının farkına varmasını sağlamaya çalışın. yüz yüze konuşuyor olabilsek çok daha fazla yardımcı olabilirdim.

sorunuz olursa seve seve yanıtlarım.

saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Şanssız Adam

Bence ona karşı esinizle tavır alın sizi uzdugunun bilincine varsın sonra bak su unisini bitirmis sunu yapmis bunu yapmis diyinkafasina dank edecektir elbet oturup dusunecektir

bu çok yanlış bir yöntem hocam. başka başarılı bireyleri örnek gösterip üzerine gitmek tamamen ters tepebilir (geri tepme ihtimali kuvvetle muhtemel). ailesinin ona tavır almasından ziyade kendi sorumluluklarının farkına varmasını sağlamalılar. ailevi durum ve ilişkilerini bilsem daha güzel bir yorumda bulunabilir yada örnek verebilirdim ama şu anda net bir yorumda bulunmam yanlış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

okuduğum kadarıyla duyarlı bir anne-babasınız. ve imkanlarınız doğrultusunda oğlunuzun tüm ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamışsınız. ve sizin yanınızdayken gayet başarılı ve doğru bir bireymiş.

buraya kadar her şey güzel. peki çocuğunuz sizin yanınızdayken ona karşı tutumunuz nasıldı ? rahat bir birey miydi yoksa sizin baskınız yada tutumunuz karşısında kendi kişiliğini ortaya koyamayıp sizin çizdiğiniz çizgide giden birimiydi?

sizin tabularınız ve doğrularınıza göre mi hareket ediyordu? yoksa istediği gibi (tabi ki belirli ölçütler içerisinde) davranabiliyor ve yaşıyor muydu? örneğin: bir okul sınav döneminde ders çalışırken sizin teşvikinizle mi çalışıyordu yoksa kendi isteği ile mi? ya da arkadaşları ile gezerken yada gezeceği zaman sizin kriterlerinize uyması için zorluyor muydunuz yoksa kendi isteği ile belirli bir düzen içerisin de mi yaşıyordu ?

bahsettiğiniz durum genelde aile baskısı içerisine yaşayan (siz fark etmeseniz de o kendini sizin yanınızdayken bir takım durumlardan sorumlu hissediyordur) bireyler üniversiteye gidip, evden ayrılınca bir boşluğa düşüp, kendilerini ipleri koparılmış bir kuşcasına özgür hissederler. bu duygu karmaşası doğrultusunda da önceden fırsat ve cesaret bulamadıkları her şeyi yapmaya çalışırlar. sorumluluklarının farkına varabilmeleri için zaman gerekir. dozajında bir baskı ve düzenli takip ile doğru yolu bulacaktır.

sizin baskınız yada gölgeniz de değilde kendi bilinç ve isteğiyle sorumluluklarının farkına varmasını sağlamaya çalışın. yüz yüze konuşuyor olabilsek çok daha fazla yardımcı olabilirdim.

sorunuz olursa seve seve yanıtlarım.

saygılar...

Evde ahlak, terbiye, dogruluklar içerisinden bir baskı vardı evet

ben yalana, şaka bile olsa karşıyım, kendisine iyiyi dogruyu, ahlakı hepsini göstererek ögrettik ama sanırım fazla sıktıkda olabilir.

Ama hep örneklerle anlattık bu yasak demedik sebebini söyledik, eski kafa değiliz yassaaakkkkk demedik oturduk anlattık neden ayıp, neden yazsak.
    Neden aranesk müzik kötü neden klasik, caz, türkü, klasik türk musikisi iyi.

Bunu çogu anne baba yapmaz yasak der birde patlatır olay odur.

Evde ike hiç sokaga çıkmazdı, biz zorlasakada çıkmazdı, çık gez sinemaya git derdik yok ev - okul.

Umursamaz görünsede hatta denize gidrdik ben acaba drdim (özürlü oldugu için) denize herkesden önce koşar bacagı kısa şekilsiz takmazdı herkesle iç içe her olayda bu.

Ama ilginç olan sokaga çıkmayan ama çıkınca en sosyal insan.

Belkide bazıları göre aşırı bize göre ahlaklı, dogru, yalansız olması çevresinde sıkıntı yarattı.

hadi gel şu eve girelim erik çalalım yapmaz, hadi bugun okuldan kaçalım yapmaz, ödevleri yapmayalım yapmz, yani dosdogru biri idi.

Bir kere yalan söylemişti karnıbahar yemegini sezmezdi yemesi gerektigini onunda için gereli vitaminler demiştik oda tuvalete dökmüş tuvalet tıkanınca anlamıştık

herşeyi mantık çerçevesinde anlatarak neyin iyi neyin kötü oldugunu söylerdik.

Herkes ayrı birey oldugu için ufak yaşta büyük olgunluguna sahipti çevresinden belkide bu agır geldi belkide ayagındaki kusuru üniversitede takmaya başladı.

Ama ben zannetmiyorum ben engelliyim benim kız arkadaşım olmazıda yaşadıgını sanmıyorum arkasından kızlar koşuyor hele son konserinde peşinden koşanlardan zor kurtuldu

ben anlama veremedim belkide çok iyi biri yetiştirmek diger çocuklara göre çok çok farklı olması sıkmış olabilir evde dediginiz gibi orada tam özgürlükde şaşırmış olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

quote:

Orijinalden alıntı: Şanssız Adam

Bence ona karşı esinizle tavır alın sizi uzdugunun bilincine varsın sonra bak su unisini bitirmis sunu yapmis bunu yapmis diyinkafasina dank edecektir elbet oturup dusunecektir

bu çok yanlış bir yöntem hocam. başka başarılı bireyleri örnek gösterip üzerine gitmek tamamen ters tepebilir (geri tepme ihtimali kuvvetle muhtemel). ailesinin ona tavır almasından ziyade kendi sorumluluklarının farkına varmasını sağlamalılar. ailevi durum ve ilişkilerini bilsem daha güzel bir yorumda bulunabilir yada örnek verebilirdim ama şu anda net bir yorumda bulunmam yanlış olur.

Aile durumumuz yani ilişkilemiz arkadaş gibi bende her konudan anlayan biriyim klasik 50 yaş baba değilim, ekran kartından tutunda bilgisayara nasıl format atılır, notboke nasıl seçilir, motor nasıl kullanılır, cep telefonlarında android son sürüm hangisi bilen birisiyim, film indirir altyazı yaparım yani bilgisayarı yada ses sistemlerini görünce bu ne bombamı diyen bireyler değiliz

eşim grefiker emekli 30 yıldır resim yapıyor resim sergileri var.

Konserlerden, tiyatrolardan, konferanslardan, sinemalardan, kültürel gezilrden eksik olmayız, bende her naneye maydanozom anlayacagınız.

Acaba benimle mi kendini kıyaslıyor.

Bazı genöler forumda anlatıyor babam ondan anlamaz bundan anlamaz tv bozdu, uyduyu aratamadı ben yaptım ama benim oglanın böyle anlatacagı maceraları yok acaba kendince benim gibi olamayacagı için bir sorunmu yaşıyor benimi geçmek istiyor yada annesinimi

herşey olabilir, psikologa gidelim dedik istemedi.

Her konuyu düşünüyoruz.

Küçüklügü çok iyi yetilti izmirin en iyi kreş, anaokulu, etütünde büyüdü.

Sadece mali durumumuz orta seviye zengin değiliz, ama bir srü şeyide yapıyoruz onunda tek nedeni benim hiç bir özel harcamam yok, içkim, sigaram, kuymarımi altılım, futbolum yok maaşı alırım dogru eve.

Elimizden geleni yaptık, ama tabii bizimde hatamız olmuştur oda tam adam gibi adam yetişsin istedik.

Yalan bizim evde olmaz, ahlak önce gelir.

• vallahi benim arkadaşım var kadir diye o çocuğu anlattınız. adam lisede başarılı ygs lys de harikulade puan almış ama üniversiteye bir geldi 2yıl hazırlıkta kaldı ama ailesi bilmiyor tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: lolex

vallahi benim arkadaşım var kadir diye o çocuğu anlattınız. adam lisede başarılı ygs lys de harikulade puan almış ama üniversiteye bir geldi 2yıl hazırlıkta kaldı ama ailesi bilmiyor tabi

Nasıl bilmezler, gerçi üniversitede neler dönüyor çogunu aile bilmez ya bilseler hergün tv lerde 3. sayfa haberleri çıkar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lolex

vallahi benim arkadaşım var kadir diye o çocuğu anlattınız. adam lisede başarılı ygs lys de harikulade puan almış ama üniversiteye bir geldi 2yıl hazırlıkta kaldı ama ailesi bilmiyor tabi

Nasıl bilmezler, gerçi üniversitede neler dönüyor çogunu aile bilmez ya bilseler hergün tv lerde 3. sayfa haberleri çıkar.

arkadaş bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandı. ilk sene hazırlığı geçemedi ve ailesine söylemedi. ondan sonraki sene ise evde oturdu.Okula da gitmedi.Ailesi sorunca okulunu birşeyler söylüyordu. Ama ailesi notlarını görmeyi merak ediyordu.Okulun web sitesi gibi ücretsiz sitelerde aynısını yaptı.Orada notlarını düzenledi ve ailesine gösterdi bu notları. üniversitede birçok şey rahatlıkla saklanabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.