Şimdi Ara

öğretmen..laptop.. fiyat yarı yarıya..yani çok uygun.inceleyin! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eğer active matrix değilse ekrana biraz yandan bakılınca görüntü görünmez, tam karşıdan bakmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkancsh -- 6 Nisan 2005, 19:58:56 >
  • Muhtemelen ekranı active matrix tft'dir, çünkü üst modellerde de aynı şey yazıyor. Gene de emin olmanız daha iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkancsh

Hiç Satellite L10-102 diye Internette arama yaptınız mı? Böyle bir model bulunmuyor, sadece kampanya için bu model üretilecek. Ekranı active matrix tft mi? Bence ekranına da dikkat edin.

Üstteki linke baktım, bu model kampanya için özel üretilmiyormuş, yeni çıkacak bir modelmiş. Bu yazımı düzeltiyorum. Keşke bir de ADSL verilseydi öğretmenler için daha güzel olurdu. Okullarda WAN bağlantısı olacak mı öğretmenler için?
  • quote:

Orjinalden alıntı: buzzer

quote:

Orjinalden alıntı: lastdeja

aynı ürün üzerinden bakmak lazım fiyatlara..belki başka bilinmedik bir markanın aynı özelliklerdeki ürününü daha da ucuza da almak mümkün olabilir. .
    dostum sağol da, aynı ürün diyorsun, Toshiba'nın L10 diye bir modeli yok ki. Bu modelin tarihte ilk defa şu anda ortaya çıktığının farkındasındır herhalde. Yani hiç denenmemiş, içindeki parçalar nasıldır, kerameti nedir hiç bir fikir yok. Akşam gazetesi de vaktiyle herkese AKAI diye bir TV vermişti ama TV'leri akvaryum, saksı felan yaptı millet bozulunca. Adının önündeToshiba var ama sen karşılaştırdın mı L10'larla karşılaştıracaksın ki bir anlamı olsun. Kalkmış diğer Satellite modelleriyle karşılaştırıyorsun. L10'un çinin kenar mahallelerindeki fason atölyelerde üretilmiş parçalarla donatılmış yepyeni bir "for Turks" model olmadığını nereden biliyorsun?

nasil toshiba L10 diye bi modeli yok?! yeni cikan hicbir model denenmemistir zaten..ne alaka yani? icindeki parcalar ne olacak.ne olduklari yaziyor zaten.diger toshiba modellerinde ne ise onlar..zaten kac tane bilgisayar parcasi ureten firma var? INTEL inteldir..fasonu mu var bunun yani??..bu model yeni cikti. ogretmenler icin ozel falan degil..amma komplo teorileri uretiyorsunuz ya. markasi toshiba..markalar her zaman yeni urun model cikartirlar..ozellikleri yaziyor. bir toshiba magazisana gidip bizzat ta inceleyebilirsiniz.. kampanya hakkkinda karsi goruste olanlarin yazdiklarina bakiyorum da hep atip tutuyorlar..bir tane belgeli bilgili yazana rastlamadim su ana kadar..

biri de 3-4 ay sonra verilecek yazmis..neye gore?? hiicc.. atiyor iste..45 gun icinde teslim edilecek deniyor ilgili kurumlar tarafindan..

kardesim bi kere de tarafsiz yazin yaa..herkes her duydugunu yaziyor..sonra kendi de inaniyor.. gercekci olup verileri dogru ortaya koyup herkesin dogru bir karar vermesine yardimci olsaniza..cogu atip tutuyor ve yanlis bilgilendiriyor.. yazilanlarin cogu zandan ibaret..oysa ortada rakamlar var..hic mi matematik bilmiyorsunuz..bilgisayardan hic mi anlamiyorsunuz..kizdigim sey resmen tarafli yanlis ve asilsiz bilgiler verilmesi..bana ne ya..isteyen alir istemeyen almaz..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: buzzer

quote:

aynı ürün üzerinden bakmak lazım fiyatlara..belki başka bilinmedik bir markanın aynı özelliklerdeki ürününü daha da ucuza da almak mümkün olabilir. .
    dostum sağol da, aynı ürün diyorsun, Toshiba'nın L10 diye bir modeli yok ki. Bu modelin tarihte ilk defa şu anda ortaya çıktığının farkındasındır herhalde. Yani hiç denenmemiş, içindeki parçalar nasıldır, kerameti nedir hiç bir fikir yok. Akşam gazetesi de vaktiyle herkese AKAI diye bir TV vermişti ama TV'leri akvaryum, saksı felan yaptı millet bozulunca. Adının önündeToshiba var ama sen karşılaştırdın mı L10'larla karşılaştıracaksın ki bir anlamı olsun. Kalkmış diğer Satellite modelleriyle karşılaştırıyorsun. L10'un çinin kenar mahallelerindeki fason atölyelerde üretilmiş parçalarla donatılmış yepyeni bir "for Turks" model olmadığını nereden biliyorsun?

nasil toshiba L10 diye bi modeli yok?! yeni cikan hicbir model denenmemistir zaten..ne alaka yani? icindeki parcalar ne olacak.ne olduklari yaziyor zaten.diger toshiba modellerinde ne ise onlar..zaten kac tane bilgisayar parcasi ureten firma var? INTEL inteldir..fasonu mu var bunun yani??..bu model yeni cikti. ogretmenler icin ozel falan degil..amma komplo teorileri uretiyorsunuz ya. markasi toshiba..markalar her zaman yeni urun model cikartirlar..ozellikleri yaziyor. bir toshiba magazisana gidip bizzat ta inceleyebilirsiniz.. kampanya hakkkinda karsi goruste olanlarin yazdiklarina bakiyorum da hep atip tutuyorlar..bir tane belgeli bilgili yazana rastlamadim su ana kadar..

biri de 3-4 ay sonra verilecek yazmis..neye gore?? hiicc.. atiyor iste..45 gun icinde teslim edilecek deniyor ilgili kurumlar tarafindan..

kardesim bi kere de tarafsiz yazin yaa..herkes her duydugunu yaziyor..sonra kendi de inaniyor.. gercekci olup verileri dogru ortaya koyup herkesin dogru bir karar vermesine yardimci olsaniza..cogu atip tutuyor ve yanlis bilgilendiriyor.. yazilanlarin cogu zandan ibaret..oysa ortada rakamlar var..hic mi matematik bilmiyorsunuz..bilgisayardan hic mi anlamiyorsunuz..kizdigim sey resmen tarafli yanlis ve asilsiz bilgiler verilmesi..bana ne ya..isteyen alir istemeyen almaz..

helal olsun güzel yazmışın,bu kadar gelişi güzel atanın içinde

• Lastdeja "Laptopları Almama Kampanyası" topicine karşılık açtığın, yanlış bilgiler vererek MEB'in sözde kampanyasını övdüğün bu topicte de insanları ikna edemedinya gülüyorum sana.. MEB, Vakıfbank, Medya ve Sen hep bir oldunuz ama kandıramadınız insanları, satamadınız asidi kaçmış gazozlarınızı.. Bu kadar emin konuşuyorum, çünkü öğretmenim, öğretmenlerin arasındayım, onların kampanyaya olan ilgisizliğini ve enayi yerine konulmuş olmaya tepkisini senden daha iyi gözlemleyebiliyorum..

Gelelim rakamlarla konuşmaya.. Bir kere hiçbir malın fiyatı piyasada heryerde aynı değildir. Yani herhangi bir ürünü bir mağazada daha ucuza bulabileceğin başka bir mağazanın vitrininde neredeyse iki misli fiyatına satıldığına tanık olabilirsin. Bu durum MEB'in sözde kampanyasındaki laptop fiyatları içinde geçerlidir. Senin yaptığın gibi; arayıp bulursan en pahalı satılan mağazayı ve insanlara bunu örnek gösterirsen yanıltmış olursun onları. Toshiba'nın aynı özelliklerde ancak 512 MB bellekli olan eski bir modeli (Toshiba S-A50-109) KDV dahil 2110 $ falan değildir. Eğer özellikle ararsan daha pahalıya satılan bir mağaza da bulabilirsin. Aynı malı daha ucuza satan varken gidip pahalı satandan almak enayilik olur sanırım. Ama öğretmenler enayi değil senin, MEB'in ve Medyanın sandığı gibi.. İnsanlara 2110 $ olduğunu söylediğin bilgisayarın piyasa fiyatı 1525 $ + KDV'dir. (Link 1) İnsanları yanıltmak diye buna denir! Ben bu 1525 $ + KDV'lik fiyatı araştırarak bulmadım. Google'dan arattığımda açılan ilk sayfadan ulaştım, geriye kalan onlarca sayfaya bakmadım bile.. Yani daha da ucuza bulmak olasıdır. Hal böyle olunca MEB'in öğretmenlerine pazarladığı laptopların piyasa fiyatı 256 MB ram farkını çıkınca 2000 $ olmaz, 1425 $ + KDV olur.. Ha bir de şunu belirtmek isterim, Toshiba kampanya yapmış, laptoplar birçok kredi kartına peşin fiyatına 12 taksitmiş. (Link 2) Yani MEB'in kapmanyasında olduğu gibi vade farkı yok.. Aynı laptopu MEB kampanyası ile 12 taksitle almak istediğinde vade farkı ile 1280 $ ödüyorsun. Senin haberinin olmadığı başka bir konuda şu ki; öğretmenlerin çoğu kendilerine dayatılan F klavyeyi Q'ya dönüştürmek istiyor ki 50 $ masrafı var bunun, laptoplar oldu 1330 $. Hesabını ve yorumu sana değil, senin yanıltmaya çalıştığın insanlara bırakıyorum..

Diğer bir konu senin yere-göğe sığdıramadığın "Centrino" teknolojisini İntel'in artık terketmiş, yani üretimden kaldırmış olduğu.. Araştırmamaktan, kulaktan dolma bilgilerle konuşmaktan bahsediyorsun ama en çok da sen yapıyorsun bunu.. Birazcık araştırmış olsaydın, mesela PCNet'in son sayısını okumuş olsaydın bunlardan, yani Centrino'nun uzatma dakikalarını oynadığından, yerini Somona işlemcilere bırakmaya başladığından ve bu nedenle yakın zamanda Centrino fiyatında ciddi bir düşüş olacağından haberdar olurdun! Öğretmenlere pazarlanan (verilen demeye dilim varmıyor) özel üretim laptoplarda kullanılan centrinoların da artık son stoklar olduğunu kestirebilirdin birazcık mantığın varsa..

Başka bir konu ise iki farklı mesajında kendinle çeliştiğin. Bir mesajında karşılaştırmanın aynı markalar üzerinden yapılması gerektiğini savunuyorsun, başka bir mesajında ise bilgisayar parçalarını üreten firmaların aynı olduğunu iddia ediyorsun ki; bu markadan ziyade donanımın, yani içindeki parçaların önemli olduğu anlamına gelir. Eğer böyleyse, MEB'in sözde kampanyasındaki laptoplarla aynı özelliklerde ya da o özelliklere çok yakın başka marka laptopları 1000 $'ın da altına almak mümkündür. (Link 3) Tekrar hatırlatmak isterim ki bu fiyatlar çok özel araştırmalarla bulunmamıştır. Nette sörf yaparken sık sık karşılaşabilirsiniz örnekleriyle..

Ve son olarak gelelim benim siyaset yapmama ve senin bundan duyduğun rahatsızlığa.. Size göre siyaset = düşünmek, sorgulamak ve eleştirmek. Bunları yaparsan siyasisin, kötüsün, tü-kakasın, hatta zaman zaman pkk'sın.. Forumlar yalnızca bilgiyi paylaşmak için değil, aynı zamanda düşünceleri paylaşmak içindir. İnsanlar birbirlerinin düşüncelerine saygı duymayı öğrendiği zaman asıl öğrenme ve paylaşım başlar. Yazdıklarımın hiçbirisi iddia ettiğin gibi kuru siyasetten ibaret değidir. Teknik ve fiyatlar açısından senin verdiğin bilgilerden hem daha çok hem de daha doğru bilgiler sunduğu düşünüyorum. Hakkını aramak, bildiğini söylemek de siyaset yapmak değildir. Siyaset; bol keseden dağıttığı boş vaadlerle insanları kandırmaktır. Siyaset; "Öğretmene bilgisayardan sonra ev de verilecek" diye manşet atmaktır gazetelere. Zaten her ayki maaşından 300-400 milyon kadar vergi kesilen öğretmenin alacağı bilgisayardan gelecek KDV'ye göz dikmektir siyaset! Bunları söylemek siyaset yapmaksa evet ben siyaset yapıyorum, siyasiyim, tü-kakayım..

Bu arada forumda laptopla ilgili hatta konu dışı bir sürü topic varken, neden benim açtığım topic gözlerden uzağa taşındı dersin? Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar da ondan!..

• Sayın Mod'lar: Ltf. bu konuyu (ve de buna benzer tüm Öğretmenlere Laptop konularını) Mobil Cihazlara taşıyınız! Bu konuyu ve benzerlerini israrla burada tutmakla hem hata, hem de haksızlık yapmaktasınız!...
  • ozgur77 ..e cevabın biraz gecikti..herhalde biraz çalıştın. okuyup bişeyler öğrendin.ya da öğrendiğini sandın.. bak verdiğin bilgiler hatalı..aşağıda oku da gör. araştırmacılık öyle google dan aratarak ne bulduysan onu okuyup ta hemen millete satmak değildir..

quote:

MEB, Vakıfbank, Medya ve Sen hep bir oldunuz ama kandıramadınız insanları..

ya, ne diyeyim sana??..ben bir şahısım ne MEB le ne medyayla işim olur. işim bilgisayar benim. ve elimden geldiğince doğru bildiklerimi diğer insanlarla paylaşmak..yardımcı olabilmek elimden geldiği kadar.. laptop u isteyen alır istemeyen almaz. benim için önemli değil.. ama sen niye ısrarla kampanyaya tü kaka diyorsun anlamadım.. laptopu sattırmama gayretinde olan sensin..ben sadece bilgileri paylaşıyorum..illa alın demiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

İnsanlara 2110 $ olduğunu söylediğin bilgisayarın piyasa fiyatı 1525 $ + KDV'dir. (Link 1) İnsanları yanıltmak diye buna denir! Ben bu 1525 $ + KDV'lik fiyatı araştırarak bulmadım. Google'dan arattığımda açılan ilk sayfadan ulaştım, geriye kalan onlarca sayfaya bakmadım bile..

ozgur77 herşeye balıklama dalıyorsun. zaten ilk mesajını atarken de bunu belirtmişsin "iyice okumadım ama böyle böyle" demişsin hemen.zaten iyice okuyup tarafsız bakabilsen sen de doğruları göreceksin.. araştırma öyle yüzeysel olmaz. kesinliğinden emin olmadığın bilgi paylaşılmaz. hata etti isen de çıkıp ben hatalıymışım demek erdemdir. yanlışta inat etmek değil!.
    bak o verdiğin linke gir bir daha bak. senin 1525$+KDV = 1799 $ yani! diye verdiğin fiyat peşin fiyat. peki MEB inki ne?? 1062 $ KDV dahil fiyatı. buradan da mı anlamıyorsun aradaki farkı. 1799 - 1062 = 737 $ indirim var peşinde. az mı geldi bu tutar??! o linkteki sayfaya girip te bak bakalım 12 ay taksitli tutarlar neymiş. en ucuzu Yapı Kredi ile Bonus kartına verilmiş o da 2156 $ a karşılık geliyor. diğer kartlar 2388 $ falan yapıyor. nerde MEB in 1208 $ fiyatı nerde 2156 $ !?. sen öğrencilerine böyle mi araştırma yaptırtıyorsun ? senin gibi önyargılı bir öğretmenin çocuklarımıza doğru bilgiyi nasıl bulduracağından ciddi ciddi endişeliyim. araştırma öyle yüzeysel ve önyargılı olarak yapılmaz hocam..şimdi bana sana ders verdirtme!..
    quote:

Diğer bir konu senin yere-göğe sığdıramadığın "Centrino" teknolojisini İntel'in artık terketmiş, yani üretimden kaldırmış olduğu.. Araştırmamaktan, kulaktan dolma bilgilerle konuşmaktan bahsediyorsun ama en çok da sen yapıyorsun bunu.. Birazcık araştırmış olsaydın, mesela PCNet'in son sayısını okumuş olsaydın bunlardan, yani Centrino'nun uzatma dakikalarını oynadığından, yerini Somona işlemcilere bırakmaya başladığından ve bu nedenle yakın zamanda Centrino fiyatında ciddi bir düşüş olacağından haberdar olurdun! Öğretmenlere pazarlanan (verilen demeye dilim varmıyor) özel üretim laptoplarda kullanılan centrinoların da artık son stoklar olduğunu kestirebilirdin birazcık mantığın varsa..

ozgur77 yazılanları doğru okuyup doğru anla. bak hala Centrino ya işlemci diyorsun. Centrino işlemci değildir. bak yine yazıyorum. " Centrino = Mobil işlemci + 855 yonga seti + kablosuz " dur!.. anlaşıldı mı?Dothan ve Sonoma ( somona yazmışsın..bilgisizliğine vermiyorum. belki heyecanla yazarken aceleyle yanlış yazdın) Pentium M yani mobil işlemcide olan yeni geliştirmelere verilen kod isimlerdir(codenamed) . Sonoma dothan ın ilerisindedir. bu doğru ama sen son kullanıcı olarak aradaki farkı pek anlayamazsın..dur hemen alınma..yani hissetmezsin diyorum. zaten teknoloji çok hızlı gelişiyor..bugün sen sonoma alsan yarın o da eskimiş olacak..bu işin sonu yok.
    bi de Centrino yu üretimden kaldırdılar falan yazmışsın..güldürme beni..dothan ve sonoma yukarıda da belirttiğim gibi yine Pentium M yani mobil işlemcilerdir..mobil işlemcilerin de üretimden kalktığı falan yok.bunlar sadece mobil işlemcide yapılan geliştirmelerdir..

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77Başka bir konu ise iki farklı mesajında kendinle çeliştiğin. Bir mesajında karşılaştırmanın aynı markalar üzerinden yapılması gerektiğini savunuyorsun, başka bir mesajında ise bilgisayar parçalarını üreten firmaların aynı olduğunu iddia ediyorsun ki; bu markadan ziyade donanımın, yani içindeki parçaların önemli olduğu anlamına gelir. Eğer böyleyse, MEB'in sözde kampanyasındaki laptoplarla aynı özelliklerde ya da o özelliklere çok yakın başka marka laptopları 1000 $'ın da altına almak mümkündür. (Link 3) Tekrar hatırlatmak isterim ki bu fiyatlar çok özel araştırmalarla bulunmamıştır. Nette sörf yaparken sık sık karşılaşabilirsiniz örnekleriyle....

saçmalamışsın.ne cevap vereyim..sen nette çayırda gezer gibi mi geziyorsun?? biraz araştırmalarında özenli ol.. özel davran araştırmalarına..pazardan marul almıyorsun..bilgi edinip bunları başkaları ile paylaşıyorsun..yanlış bilgi vermenin ne olduğunu bir öğretmen olarak çok iyi bilmen gerekir..

quote:

Yazdıklarımın hiçbirisi iddia ettiğin gibi kuru siyasetten ibaret değidir. Teknik ve fiyatlar açısından senin verdiğin bilgilerden hem daha çok hem de daha doğru bilgiler sunduğu düşünüyorum.

işte verdiğin bilgilerin ne kadar hatalı olduğunu yukarıda açıkladım. sen ancak doğruluğunu düşünmeye devam et.. ama emin olmadan açıklama ..oldu mu?

quote:

Bu arada forumda laptopla ilgili hatta konu dışı bir sürü topic varken, neden benim açtığım topic gözlerden uzağa taşındı dersin? Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar da ondan!..

ne kadar agresif ve taraflı bakıyorsun. senin topic mobil konu başlığı altına taşındı. forumun moderatörleri forumda bir düzen sağlamak adına bunu yapıyorlar..ellerinden geldiği kadar tabi. forum idare etmek o kadar kolay değil. zaman zaman atladıkları topic olabiliyor..forumu kullanan bizlerin de onlara yardımcı olmamız gerekiyor. bak bir üstteki arkadaş bu topic in de ilgili yere taşınması ricasında bulunmuş.. biraz sakin ol..hemen saldırma..gerçek derdin asıl amacın doğruları bulmak olsun.. demogoji yapıp milleti susturmaya çalışarak ve "ne güzel yazdım" diye egonu tatmin etmek olmasın..benden sana tavsiye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastdeja -- 8 Nisan 2005, 9:57:18 >

• bu notebooklar alınmaz,enayiliktir. Yurtdışından(USA veya Dubai) getirmek çok daha ucuz kesinlikle.
    MEB'e
  • Laptoplarda peşin alımları da kabul ediyorlar.. Vakıfbank ı arayıp öğrenebilirsiniz. taksitli için başvuru yaptıysanız başvuruyu iptal ettirip peşin alabilirsiniz. sorun çıkarmıyorlar. 30 YTL ekstra bir ücret alınıyormuş sadece. yani laptop fiyatı 1062 $ + 30 YTL..hayırlı olsun alanlara..iyi bir fiyat.

quote:

Orjinalden alıntı: engink

bu notebooklar alınmaz,enayiliktir. Yurtdışından(USA veya Dubai) getirmek çok daha ucuz kesinlikle.
    MEB'e

enayilik diye yazman hiç doğru değil..ben senin gibi terbiyemi bozmayayım. sen ve senin gibileri adam yerine koyup ta bişeyler izah etmek boşuna aslında..sanki herkesin Dubai/USA den getirme şansı var. kaldı ki oradan getireceğinin de fiyatı ancak bu kadar olur. ben kendi laptopu mu yurtdışından(USA) almıştım. Türkiye ile yarı yarıya fark ediyordu.. kampanya karşıtı olacan ya illa..hemen yanıbaşındaki böyle bir imkanı tepip kalkıp Dubai ye bile gidersin sen..güle güle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastdeja -- 8 Nisan 2005, 15:04:50 >

• Cevabımın gecikmesi senin sandığın -ve belki öyle olduğuna inanıp egonu rahatlattığın- gibi sana verecek bir yanıtım ve yeterli bilgim olmamasından, konuyla ilgili araştırma yapıyor olmamdan değildi Lastdeja. Daha nitelikli ve bilimsel bir araştırmayla meşguldüm bu süreçte. Hem senin sandığın gibi olsa bile bilmeden ve ezbere konuşmak yerine okuyup, araştırıp bir şeyler söylemek olması gereken değil midir? Saldırgan ve agresif tutumunun, savunma mekanizmalarının altındaki bilişsel temelleri, kısacası senin olaylara bakışını ve davranış biçimini belirleyen kıt anlayışını ele veriyorsun bu söylediklerinle.. Tabii ki benim işim bu ve çözebiliyorum seni.. Sana inanan insanlara da kızmıyorum, çünkü herkesin eğitimi, işi ve bilgi birikimi farklı alanlarda. Ve sen de rolünü çok güzel oynuyorsun. Sana diyeceğim şudur ki; bir daha ki mesajlarında beni analiz etmeye kalkışma oldu mu?. Çünkü benim işim, mesleğim bu. Bu iş kahve köşesinde atıp tutmaya benzemez, belli bir eğitim ve uzmanlık ister. Sana tavsiyem kendi düşünce ve davranışlarının altında yatan nedenleri tespit edebilmek ve böylelikle daha iyi bir içgörü oluşturabilmek için psikolojik yardım al. Eğer senin işinin bilgisayar olmasının bu konuda konuşma hakkını sana verdiğini düşünüyorsan ben de aldığım eğitim ve işim vesilesiyle psikoterapiye alabilirim seni eğer istersen.

Her neyse.. Senin sorunlarını daha sonra aramızda konuşuruz ama yazdıklarında bir şey daha dikkatimi çekti; işine gelen yerden alıntı yapmışın, işine gelmeyen yere hiç dokunmamışın bile.. Görünen o ki; senin için amaç paylaşmak ve doğru bilgi vermekten çıkmış, ben ne söylersem söyleyeyim, doğruluğuna yanlışlığına bakmadan çürütme çabasına, başka bir deyimle "çamur atmaya" dönüşmüş.. Yazdıklarımı masaya yatırır gibi parçalara ayırıp, alıntı yaptığın satırların altını asılsız bilgilerle, boş laflarla, iftiralarla, çamurla doldurman bilgiyi paylaşmaktan ziyade beni karşına almış olduğunun ifadesidir. Hatta işin dozajını öylesine kaçırmışın ki benim klavyeden kaynaklanan bir-kaç basit yazım yanlışımı mevzu yapıyorsun. Senin yazım yanlışlarını, anlatım bozukluklarını, devrik cümlelerini not etsek bir kenara, önümüzdeki on yılın ÖSS soruları çıkar.. Ama mevzu bu değil ve bu nedenle sen konuyu açana kadar hiç bahsini etmedim, Türkçe’den sınıfta kaldığının.. Biraz kitap oku, benim dilimi, benim kelimelerimi olduğu gibi kullanarak yazma bana. Benim söylemediğim şeyleri kendince yorumlayarak sanki ben söylemişim, birebir benim ağzımdan çıkmış gibi tırnak içine alarak mesajlarını süsleme. Komik oluyorsun.

Araştırma olayına gelince; google’den bulduğum sonuçların paylaşılmasını bir araştırma olarak görmüyorum elbette. Ben araştırmalarımı bilimsel yaparım. Kendince araştırmanın ne demek olduğundan bahsediyorsun bana. Biliyorsan eyvallah, anlat öğrenelim ama kaç tane bilimsel araştırma yaptın ki ahkam kesiyorsun bu konuda? Bildiğinden emin olduğun şeyi söylemek olarak açıklanacak kadar basit değildir gerçek bir araştırma. Bildiklerini paylaşmak bile yazdıklarını bir yerden kopyalayıp öbür tarafa yapıştırmak kadar basit değildir. Düşünmek, yeni fikirler üretmek gerekir. Google’den ulaştığım bilgileri paylaşmakla yaptığımın bir araştırma olduğunu iddia etmediğim gibi benim dikkat çekmek istediğim şey; bu kadar kolay bir inceleme ile bile sonucun ortada olduğu, yani MEB’in ve onun birkaç şakşakcısının bizi yanıltılmaya çalıştığıydı ki, bunu senden başka herkes gördü, anladı..

Centrinonun tek başına bir işlemciyi ifade etmediğini, yani mahiyetini biliyorum. Zaten hiçbir cümlemde de centrinoyu işlemci olarak tanımlamadım. Savunduğun MEB, kendi reklamlarında diyor "son teknoloji, centrino işlemcili bilgisayarlar" diye.. Sonoma hakkında henüz yeterli bilgiye sahip değilim. Ne kullandım, ne test ettim. Bildiğim şey; centrinonun üstünde bir teknoloji olduğu, piyasada kullanılmaya başlandığı, ve MEB’in pazarladığı bilgisayarlar için "son teknoloji bilgisayarlar" derken öğretmenlerine yalan söylüyor olduğu! Sanırım bunu görebilmek ve söyleyebilmek için sonoma teknolojisi hakkında bu kadar şey bilmek yeterlidir şimdilik.

Evet verdiğim linkteki Toshiba notebookun fiyatı 1525 $ + KDV. Üstelik de ramı 256 değil, 512. Neden ben farklı bir şey söylemişim gibi zıplıyorsun, heyecanlanıyorsun ki? Bu örnekteki rakam senin daha önce verdiğin bilgilerin geçersizliğini ortaya koymak için verilmiştir. Bu model için piyasada 2110 $ dediğini ne çabuk unuttun? İnsanlar bu fiyatı baz aldığında yanılmış olmazlar mı? Verdiğin bilgi de yanıltıcı olur doğal olarak. Art niyet olarak olsa olsa bu düşünülebilir, benim bildiklerimi paylaşarak insanları uyarmam değil! Detaylı bir inceleme yapmadan elde ettiğin bilgilerin yanıltıcı olduğunu itiraf etmek de erdemdir. Benim yaptığım inceleme de çok etraflıca değildir. Yalnızca nette gezerek değil, mağazalara bizzat bakarak yapılabilecek detaylı bir incelemeyle daha da uygun fiyatlara rastlanabileceğine inanıyorum. Ama senin gibi elim boş değil ki, vakit öldüreyim böyle faydasız bir tartışma için. Aslında sana bunları yazmak bile vakit kaybı ama başkalarının da okuyup faydalanabileceğini düşünmek beni biraz rahatlatıyor.. Sörfte çayırda gezer gibi gezmek diye de bir yerde ilk kez rastladığın bilgiye incelemeden, diğerleriyle kıyaslamadan koyun gibi inanmaya ve insanlara o bilgiyi tek doğruymuş gibi sunmaya denir!

Ne ilginç tesadüftür ki laptoplarla ilgili bu topici ve diğerlerini, konu dışı açılan aynı sayfadaki bir sürü başlığı gözlerinden kaçırıp bir tek benim insanları bilgilendirmek adına açtığım topici taşıyorlar forum yöneticileri.. Forum yöneticilerine hak veriyorum, konu mobil cihazlar bölümüne daha uygundur. Onlara bir şikayet gitmiş ve içeriğini çok fazla inceleyemeden başlığa bakıp taşımış olabilirler. Ancak laptoplarla ilgili bir yığın topic duruyorken benim açtığıma yapılan özel muamele de biraz düşündürücü doğrusu.. Birilerinin parmağı olabilir bu işte..

Lastdeja insanlar, diğer insanların hangi durumlarda neler hissedeceği konusunda kendisi üzerinden düşünür ve karar verir buna. Biraz ruhunun derinliklerine in; “Ne güzel yazdım” diye düşünerek egosunu doyuran, sanal karizmanın arkasına sığınan zayıf benlik sana ait olabilir. Zira ben sana yanıt yazarken egomu tatmin etmek şöyle dursun, boşa vakit kaybettiğimi düşünüp üzülüyorum sonrasında.. Bu yüzden de artık yazmayı düşünmüyorum bu topicin altından. Son yazan sen ol. Sonra da “sustu, bana verecek yanıtı kalmadı” diye düşün, söyle, şişir egonu, mutlu ol.

İstediğin kadar da yırt kendini!
    Hem sanal alemdeki hem de reel yaşamdaki sonuca bakılırsa; insanlar görüyor gerçeği..

• az once teknoda baktim laptopa cok kaba bikere evet fiyati 2000 kusur dolardi ama icinde dwd writer ve 512 mb ram varmis teknodaki yoksa gerisi ayni dedi kiz

hemen yaninda 1200 dolarlik hp kdv dahildi vardi o daha iyi gibi

herkes bunu konusuyor meb bosuna yapti gibi
    ben surekli takip ediyorum bu olayi alacaktim ama vaz gectim baska bi yerden alirim daha iyi gibi
  • lastdeja Kardeşşş.

Öğretmenlerle bir derdinmi var senin.önce onu öğrenelim.

Bende öğretmenim ve üslubuna dikkat etmeni tavsiye ederim.Burda herkes kendince birşeyler yazıyor.hakaret düzeyine götürmeyin işi.laptop konusunda benimde bir çok görüşlerim oldu.okumamışsın anlaşılan.

Sen bu laptop kampanyasının çıkış amacını biliyormusun.Önce ne vadedildi sonra ne hale geldi.Siyasetin kralını onlar yapsın ses yok, biz eleştirince "Vay siz siyaset yapıyorsunuz" olsun.

Bu yazıyı önce sonuna kadar okumanı rica ederim.

http://www.tes46.com/default.asp?islem=haberdevam&id=119

Burada bilgisayarın özellikleri,taksitler bilmem ne 2 . sıraya gelir.
    1.sırada "öğretmenin ,teknolojiden anlamaz,ancak onlar dersine girer çıkar,kafası çalışmaz,piyasayı takip etmez,robot ,ne istersen onu yapar zannedilmesi ve böylece birilerine öğretmenin sırtından kıyak geçmek,kimilerinin ortak! olduğu şirketleri kalkındırmak" gelmektedir.

Ama Hak her zaman yerini bulur.

Mazlumun ahı bir yerlerden çıkar dostum.

Bu insanlar kandırılmaktan bıktı artık.

Öğretmenler bu memleketin kutsal varlıklarıdır.
    Birilerinin elinin altında kukla ,onu bunu kalkındırma cemiyetine üye olmayan,şerefli,haysiyetli,onurlu insanlardır.

Kusura bakma

Bizde böyle

Bu Kampanyayı Onurlu mesleğim adına kınıyorum.Ve bu laptopu almıyorum.

Ozgur77 nin söylediği bir çok şeye de katılıyorum.

• ozgur77 hala konusuyosun.at bakalim. yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis. kendi davranis ve psikolojik bozukluklarini baskalarini suclamak icin kullaniyorsun. kimin psikolojik tedaviye ihtiyaci oldugu belli. zaten laftan anlasan hala atiyo olmazdin..bence de sen yazma artik.. ben de yazdiklarimi senin icin bosuna goruyorum..ama verdigim bilgilerin birilerine yardimi olmustur mutlaka..

red_apple.. ogretmenlerle bir derdim yok..zaten bunu nerden cikardigini da anlamis degilim. neyse uzadi bu is..bundan sonra zaten yazacak pek bisey yok..bundan sonrasinda tartisma baska yerlere kayiyor..sizle sidik yaristiracak ne vaktim var ne de faydali bir is olur bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastdeja -- 11 Nisan 2005, 16:13:08 >
  • quote:

Senin haberinin olmadığı başka bir konuda şu ki; öğretmenlerin çoğu kendilerine dayatılan F klavyeyi Q'ya dönüştürmek istiyor ki 50 $ masrafı var bunun, laptoplar oldu 1330 $. Hesabını ve yorumu sana değil, senin yanıltmaya çalıştığın insanlara bırakıyorum..

Ozgür Bey el insaf diyorum başka bir şey demiyorum,

50 $ klavye değiştirme parası ödeniyor öyle mi?

Bu ne o zaman?

http://www.toshibatr.com/mebfaq2.htm#klavye

ben de yorumu sizin yanıltmaya çalıştığınız insanlara bırakıyorum...

Bu laptoplardan almayı ciddi olarak düşünüyorum.

Intel Centrino Mobil Teknolojisi, Intel Pentium M işlemci725 ( 1.60 GHz ) - 400 MHz FSB, 2 Mb ön bellek

Hiç de öyle çöp haline gelmiş, son parti elden çıkarılmak istenen işlemciler değil…
    gayet hafif ve az elektrik harcıyor, 5 saate kadar stand by süresi sağlıyor laptop a. ayrıca 2 mb ön bellek farkını da unutmamak gerekiyor.
    dediğiniz gibi olsa o laptoplar halen 1600$+kdvye satılamazdı öyle değil mi?

ayrıca 1525$+KDV = 1799 $ lik fiyata satılıyor aynı model toshiba, (ram i 256 mb daha fazla olanı)

meb ise 1062$+ 30 ytl ye peşin satıyor. + 256 mb ddr ram ekletilse ki bu 40-50$ eder(100$ değil)

sonuçta meb fiyatı halen 1100$+30 ytl,
    dışarıda ise bu laptop 1799 $ .

arada 700$ - 30 ytl lik fark var pardon da bunu nasıl izah ediyorsunuz da
    her başlıktan bu laptop alınmaz diye duyurular yapıyorsunuz hocam?

Özgür Bey, ciddi anlamda eleştirilerinizin bir çok kısmına katıldım.
    Bu adamların aylarca bağırıp çağırıp ardından vaat ettiklerini veremediklerini ben de görüyorum.
    Yapacağız edeceğiz dedikleri birçok şey yalan vaatler haline geldi
    Bir öğretmen olmasam da ben de çok kızdım kaç aydır bir laptop hengamesine, sanırsınız bedava veriliyor.
    Kdv yok diyip,kdv almalarından tutun, bu kampanyada cidden sinir bozucu çok fazla nokta var.
    Vade farksız satış yapılacak dendi, ama vakıfbank gayet güzel vade farkı alıyor.
    Adsl de verilecek dediler, kaç ay oyalandıktan sonra bugünlere ulaştılar ortalıkta adsl de yok.
    Bill Gates işletim sisteminden para almayacağı gibi birşeyler söyledi ama fiyat düşeceğinin aksine yükseldi.
    Vakıfbank ın ayrıca talep ettiği 30 ytl de ilginç, yüksek ihtimalle bu işten kar olarak bu parayı istiyorlar,
    oysaki bu satışlarda kar gözetilmeyecek deniyordu.

Sonuçta hocam bunlar kesinlikle haklı olduğunuz noktalar.
    Ama peşin fiyattaki farkı bu kadar görmezden gelmek hiç de objektif bir hareket değil.
    Kaç tane başlık altından insanlara laptop almayın çağrısı yaparken altına bu fiyat farkı bilgilerini de eklemeniz gerekirdi.
    Bu kampanyadaki o kadar saçmalığa karşın 700$ a yakın bir indirim söz konusu.
    Ayrıca mesajlarınıza olmayan 50$lık klavye değişim ücretleri de eklemeniz inanınırlığınızı zedeliyor.

Lastdeja ya ise bu topikte insanları bilgilendirmeye çalıştığı için teşekkürler.
    Evet ilk başta laptopları 2100$ olarak lanse etti, biraz daha geniş araştırsa fiyatın 1800lü seviyelerde olduğunu görürdü. bunu bilerek yaptığını zannetmiyorum çünkü öyle düşünse ram ekletme fiyatını da ucuz muş gibi göstermeye çalışırdı aksine daha pahalı demiş.Ama bu laptop fiyatlarının yine de çok uygun olduğu konusunda dikkatimi çekti, sağolsun.

• bu arada hiç adsl den bahsedilmiyor
  • adsl yattı dostum. üstüne bi bardak su içicez. biz laptopları kurtaralım da

bu arada laptop fiyatına göre güzeldir
  • Kim_bo_kastekniv arkadaşım, mesajınızın içeriği her ne kadar beni ve yazdıklarımı eleştirmek olsa da seviyeli tutumunuzdan dolayı sözleriniz beni rahatsız etmedi. Hatta körü körüne kampanyayı yüceltmek yerine söz konusu yanlışlara da değinmiş olmanız sizi farklı kıldı, sanki beni karşınıza almaktan ziyade bir çok konuda benimle aynı düşündüğünüz hissini uyandırdı bende.

Ancak yine de olaylara ve insanlara daha objektif bakabilirdiniz diye düşünüyorum. Çünkü 50-100 $'lık bir hesap hatasını art niyet ve yanıltıcı bilgi olarak nitelerken 300-400 $ gibi ciddi bir farkla sunulan aleni yanlış bilgiyi gözden kaçan küçük bir ayrtıntı gibi masum bulmanız düşündürücü. Toshiba ve klavye seçeneği ile ilgili olarak verdiğiniz link, laptoplar için resmi açıklama yapıldıktan sonra oluşturulan daha iki-üç günlük bir sayfadır. Ancak malumunuz bu sayfa oluşturulana kadar basında verilen bilgi klavyelerin zorunlu olarak F olacağı şeklindeydi. Ben de bir Toshiba servisinden öğrendiğim klavye değişim ücreti bilgisini sundum hepsi bu. Asla herhangi bir art niyet söz konusu olamaz. O zaman güncelliğini koruyan bilgilerle yazdığım mesajdan sonra gelişmeler olmuş, F klavye zorunluluğu kalkmış, Toshiba da bunu kendi sitesinden duyurmuşsa ne ala. Hatta ben, ihaleyi kazanan Casper, Exper ve KRN Mobilus firmalarının fiyatta değişiklik yapmadan kofigürasyonda yaptığı ciddi yükseltmeyi takdir ediyorum. Ancak bu MEB'in çabasıyla olmamış, ihale sonuçlandıktan sonra firmaların kendi kararlarıyla gerçekleşmiştir. Hatta bu, MEB'in iyi bir ihale yapamadığı, öğretmenlerinin çıkarları için gereken koşulları sonuna kadar zorlamadığının açık bir kanıtıdır. Düşünebiliyor musunuz böylesine büyük bir ihaleyle MEB'in alamadığı özellikleri firmalar sonradan gönüllerinden koparcasına bahşediyorlar.. Bir de dikkat ederseniz klavye farkından bahsettiğim mesajda +30YTL'den bahsetmiyorum. Çünkü bu da sonradan söz konusu olan bir durum. Eğer ki niyetim sandığınız gibi fiyatı şişirmek olsaydı mesajımı düzeltir 30YTL'yi de eklerdim oraya.. 100$'lı Ram farkı da benim tarafımdan iddia edilmemiş, eğrisine doğrusuna bakmadan körü körüne MEB kampanyasını savunan bir arkadaş tarafından sunulmuş bir bilgidir.

Ayrıca mesajlarımı yeniden daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim. Benim eleştirdiğim ve asıl çıkış yaptığım nokta; insanlara boş vaadlerde bulunularak yalan söylenmesi ve bankanın çıkarları gözetilerek kampanyanın özünün değiştirilmesi. Elbette kimseye almaması için bir dayatmamız yok, böyle birşey söz konusu olamaz. Ancak gördüklerini, bildiklerini ve düşündüklerini paylaşmak da herkesin hakkı diye düşünüyorum. Almayı düşündüğünüz laptop şimdiden hayırlı olsun. Bizim yanılmış olmamız ve sonradan pişman olmamanız umuduyla güle güle kullanın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 12 Nisan 2005, 1:47:05 >

• quote:

Lastdeja "Laptopları Almama Kampanyası" topicine karşılık açtığın, yanlış bilgiler vererek MEB'in sözde kampanyasını övdüğün bu topicte de insanları ikna edemedinya gülüyorum sana.. MEB, Vakıfbank, Medya ve Sen hep bir oldunuz ama kandıramadınız insanları, satamadınız asidi kaçmış gazozlarınızı.. Bu kadar emin konuşuyorum, çünkü öğretmenim, öğretmenlerin arasındayım, onların kampanyaya olan ilgisizliğini ve enayi yerine konulmuş olmaya tepkisini senden daha iyi gözlemleyebiliyorum..

Gelelim rakamlarla konuşmaya.. Bir kere hiçbir malın fiyatı piyasada heryerde aynı değildir. Yani herhangi bir ürünü bir mağazada daha ucuza bulabileceğin başka bir mağazanın vitrininde neredeyse iki misli fiyatına satıldığına tanık olabilirsin. Bu durum MEB'in sözde kampanyasındaki laptop fiyatları içinde geçerlidir. Senin yaptığın gibi; arayıp bulursan en pahalı satılan mağazayı ve insanlara bunu örnek gösterirsen yanıltmış olursun onları. Toshiba'nın aynı özelliklerde ancak 512 MB bellekli olan eski bir modeli (Toshiba S-A50-109) KDV dahil 2110 $ falan değildir. Eğer özellikle ararsan daha pahalıya satılan bir mağaza da bulabilirsin. Aynı malı daha ucuza satan varken gidip pahalı satandan almak enayilik olur sanırım. Ama öğretmenler enayi değil senin, MEB'in ve Medyanın sandığı gibi.. İnsanlara 2110 $ olduğunu söylediğin bilgisayarın piyasa fiyatı 1525 $ + KDV'dir. (Link 1) İnsanları yanıltmak diye buna denir! Ben bu 1525 $ + KDV'lik fiyatı araştırarak bulmadım. Google'dan arattığımda açılan ilk sayfadan ulaştım, geriye kalan onlarca sayfaya bakmadım bile.. Yani daha da ucuza bulmak olasıdır. Hal böyle olunca MEB'in öğretmenlerine pazarladığı laptopların piyasa fiyatı 256 MB ram farkını çıkınca 2000 $ olmaz, 1425 $ + KDV olur.. Ha bir de şunu belirtmek isterim, Toshiba kampanya yapmış, laptoplar birçok kredi kartına peşin fiyatına 12 taksitmiş. (Link 2) Yani MEB'in kapmanyasında olduğu gibi vade farkı yok.. Aynı laptopu MEB kampanyası ile 12 taksitle almak istediğinde vade farkı ile 1280 $ ödüyorsun. Senin haberinin olmadığı başka bir konuda şu ki; öğretmenlerin çoğu kendilerine dayatılan F klavyeyi Q'ya dönüştürmek istiyor ki 50 $ masrafı var bunun, laptoplar oldu 1330 $. Hesabını ve yorumu sana değil, senin yanıltmaya çalıştığın insanlara bırakıyorum..

Başka bir konu ise iki farklı mesajında kendinle çeliştiğin. Bir mesajında karşılaştırmanın aynı markalar üzerinden yapılması gerektiğini savunuyorsun, başka bir mesajında ise bilgisayar parçalarını üreten firmaların aynı olduğunu iddia ediyorsun ki; bu markadan ziyade donanımın, yani içindeki parçaların önemli olduğu anlamına gelir. Eğer böyleyse, MEB'in sözde kampanyasındaki laptoplarla aynı özelliklerde ya da o özelliklere çok yakın başka marka laptopları 1000 $'ın da altına almak mümkündür. (Link 3) Tekrar hatırlatmak isterim ki bu fiyatlar çok özel araştırmalarla bulunmamıştır. Nette sörf yaparken sık sık karşılaşabilirsiniz örnekleriyle..

Ve son olarak gelelim benim siyaset yapmama ve senin bundan duyduğun rahatsızlığa.. Size göre siyaset = düşünmek, sorgulamak ve eleştirmek. Bunları yaparsan siyasisin, kötüsün, tü-kakasın, hatta zaman zaman pkk'sın.. Forumlar yalnızca bilgiyi paylaşmak için değil, aynı zamanda düşünceleri paylaşmak içindir. İnsanlar birbirlerinin düşüncelerine saygı duymayı öğrendiği zaman asıl öğrenme ve paylaşım başlar. Yazdıklarımın hiçbirisi iddia ettiğin gibi kuru siyasetten ibaret değidir. Teknik ve fiyatlar açısından senin verdiğin bilgilerden hem daha çok hem de daha doğru bilgiler sunduğu düşünüyorum. Hakkını aramak, bildiğini söylemek de siyaset yapmak değildir. Siyaset; bol keseden dağıttığı boş vaadlerle insanları kandırmaktır. Siyaset; "Öğretmene bilgisayardan sonra ev de verilecek" diye manşet atmaktır gazetelere. Zaten her ayki maaşından 300-400 milyon kadar vergi kesilen öğretmenin alacağı bilgisayardan gelecek KDV'ye göz dikmektir siyaset! Bunları söylemek siyaset yapmaksa evet ben siyaset yapıyorum, siyasiyim, tü-kakayım..

+1000

• Öðretmene bilgisayar 868 dolar
    Öðretmenlere verilen dizüstü bilgisayar fiyatlarý, 684 ila 868 dolar olarak açýklandý. MEB'in öðretmenlere daðýtacaðý bilgisayarýn piyasada 1699 dolar olduðu belirtildi.
    23 Þubat 2005 11:28

Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn öðretmenleri bilgisayar sahibi yapmak için baþlattýðý projede sona gelindi. Öðretmenlerin uygun koþullarla dizüstü bilgisayar sahibi olmasý için açýlan ihaleyi kazanan Casper-Datateknik-Sentim Konsorsiyumu ve Toshiba firmasý ile Vakýfbank arasýnda bugün protokol imzalanýyor. Dizüstü bilgisayarlarýn fiyatlarý Microsoft firmasýnýn, Windows iþletim sistemi kullaným hakkýnda yaptýðý indirimden sonra kesinleþti. Ýhaleyi kazanan konsorsiyum 734 dolar, Toshiba firmasý 918 dolar fiyat verirken, Microsoft'un yaptýðý 50 dolarlýk indirimle fiyatlar 684 ve 868 dolar olarak deðiþti. Öðretmenler teknik özellikleri ve fiyatlarý farklý iki dizüstü bilgisayar seçeneði arasýnda tercihini yapacak.

Öðretmenler F klavye istedi

684 dolar deðerindeki dizüstü bilgisayar için öðretmenler Casper, Datateknik'e ait Exper ve Sentim'e ait KRN markalarýndan birisini seçebilecek. 868 dolar deðerindeki dizüstü bilgisayarlarý ise Toshiba firmasý satacak.

Öte yandan çok sayýda öðretmenin Milli Eðitim Bakanlýðý'ný telefonla arayarak bilgisayarlarýn 'Türkçe F Klavyeli' olmasýný talep etmesi üzerine teknik þartnameye 'F klavye' maddesi eklendi. Dizüstü bilgisayarlar hem 'F' hem de 'Q' klavyeli modeliyle öðretmenlerin tercihine sunulacak. Öðretmenler bilgisayarlarýný mart ayýnda ihaleyi kazanan firmalara ait satýþ noktalarýndan satýn alabilecek. Dizüstü bilgisayarlar için peþin ödeme yapýlabileceði gibi 36 aya varan vade seçeneklerinden de yararlanýlabilecek.

Piyasada 1699 dolar

Öðretmenlerin satýn alacaðý dizüstü bilgisayarlarýn piyasadaki emsalleri 1000 ile 1699 dolar arasýnda. Öðretmenlere 868 dolara satýlacak olan Toshiba Satellite A 50 model bilgisayarýn, benzer özelliklere sahip SATELLITE A50-109 modeli dizüstü bilgisayarý piyasada 1699 dolardan satýlýyor. Bu modelde 60 GB sabit disk ve 512 MB RAM bulunurken, Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn öðretmenlere daðýtacaðý SATELLITE A50-109 modelinde 40 GB sabit disk ve 256 MB RAM bulunuyor. Fiyat düþürmek için bilgisayar donanýmýnda yapýlan kýsýtlamalara raðmen öðretmenler bilgisayarlarý yüzde 50 daha ucuza satýn almýþ olacak.

KDV düþürülemedi

Dizüstü bilgisayarlarýn öðretmenlere satýþýndan KDV alýnmamasý için yapýlan görüþmeler ise olumsuz sonuçlandý. Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik'in 'Yüzde 1 KDV ödenecek' þeklindeki açýklamasýna raðmen, Maliye Bakanlýðý bilgisayarlardan alýnacak yüzde 18'lik KDV oranýnda herhangi bir indirim yapmaya yanaþmadý.

Ucuz dizüstü bilgisayar fýrsatýndan Milli Eðitim Bakanlýðý'na baðlý yaklaþýk 600 bin öðretmenin yanýsýra, özel okullarda çalýþan 45 bin öðretmen ve üniversitelerde görevli 77 bin öðretim elemaný yararlanabilecek. Dizüstü bilgisayar alan öðretmenlere 1 yýl ADSL(internet baðlantýsý) aboneliðine ücretsiz saðlanacak.

Bilgisayarlarýn teknik özellikleri

684 dolar deðerindeki Casper Prestige, KRN Mobilus ve Exper Aktive model dizüstü bilgisayarlarýn teknik özellikleri: 14.1'' TFT ekran, 1.3 Ghz Intel Mobil Celeron iþlemci, 20 sabit disk, 256 MB hafýza, 24X CD-ROM, stereo hoparlör, faks/modem, ethernet, Türkçe klavye, mini PCI slot üzerine takýlý kablosuz að kartý, Windows XP Türkçe, çanta.

868 dolar deðerindeki Toshiba Satellite A 50 model dizüstü bilgisayarýn teknik özellikleri: 15'' TFT renkli ekran, 1.6 Ghz Intel Centrino Pentium M iþlemci, 256 MB hafýza, DDR RAM, 40 GB sabit disk, stereo hoparlör, CD-RW/DVD-ROM, 3x USB 2.0, Türkçe klavye, 1x PC CARD type II, faks/modem, ethernet,entegre kablosuz að(b/g), Windows XP Türkçe, çanta.

Yeni Şafak

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.