Merhaba, Özel bir dershanede çalışıyorum. Öğretmenler günü nedeniyle şöyle bir kampanya düzenlenmiş: Dell 5030 Piyasada en ucuz 855 TL. Kampanya fiyatı: 777 TL Dell 5010 Piyasada en ucuz 1269 TL. Kampanya fiyatı: 1169 TL Dell 1018 Netbook Piyasada en ucuz 540 TL. Kampanya fiyatı: 479 TL
Kendime mini dizüstü ve ağabeyime dizüstü bilgisayar almak için uzun zamandır forumu takip ediyorum. Sizce bu kampanyalı ürünler ve fiyatları nasıl? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Özelliklerini ve kullanma amacınızıda yazarsanız.
Mini dizüstünde oyun neredeyse hiç oynanmayacak. Sadece sınıfta sunum yapmak yani "office" programları için. Aslında bunun için 12"lik bir model düşündüm ve en ucuz 600 liraya MobeeSlim'i buldum (600 lira) ancak hem forumda okuduklarım hem de pilinin üç hücreli olması nedeniyle vazgeçtim. İşin kötü yanı 12"lik daha ucuz bir alet de yok piyasada ve sırf birkaç program için mesela Asus1201pn'ye fazladan 240 lira vermek de istemiyorum. Yani biraz mecburiyetten almış olurum bu Dell 1018'i ve 1gb ram takviyesiyle windows 7'yi rahat çalıştırabilir diye düşünüyorum.
Dizüstü bilgisayar ise ağabeyimin çocukları için. "kraloyun"daki flash oyunlar, GTA III, BusDriver gibi basit veya eski oyunları çalıştırması yeterli olacaktır. Bu nedenle aslında en ucuz dizüstü bilgisayarı düşündüm ve burada da karşıma iki alternatif çıktı. Birisi Haier T5Y modeli (650 lira) ve diğeri de Datron PL3 modeli (670 lira). Ancak burada da kararsız kaldım. 700 liraya bir masaüstü bilgisayar toplasam bunlardan çok daha iyi performans verir ve çocuklar için daha dayanıklı olur ancak çocuklar dizüstü diye tutturdular.
Her iki dell de iş görür o zaman.Güncel oyunlar oynanmayacaksa o iki dell i alabilirsin.Hem dell in teknik servisi gayet iyi.
Fiyatlar uygun mudur sizce? Büyük elektronik marketlerinin özel kampanyalarında daha ucuza alınabilir mi?
Bunlardan Dell 5030'u almayı düşünüyorum yarın. Netbook için bekleyeceğim 12"liklerin fiyatı biraz daha düşene kadar. (Sanırım Haier T5Y ya da Datron PL3 almaktansa Dell'in bu modelini almak daha mantıklıdır. Datron ile Dell arasındaki 100 liralık farka değer bence. Sizce de öyle midir?
Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü şimdiden tebrik ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: bamsi beyrek
Bunlardan Dell 5030'u almayı düşünüyorum yarın. Netbook için bekleyeceğim 12"liklerin fiyatı biraz daha düşene kadar. (Sanırım Haier T5Y ya da Datron PL3 almaktansa Dell'in bu modelini almak daha mantıklıdır. Datron ile Dell arasındaki 100 liralık farka değer bence. Sizce de öyle midir?
Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü şimdiden tebrik ederim.
Bu fiyatlarla alabiliyormuşum. Dell 1018'i kendime alacağım, 12" bir netbooka o kadar para verilmez gibi geliyor. Aklıma takılan ise Dell 5010 ile 5030 modeli arasındaki fiyat farkına değer mi? Kullanım amacını yukarıda söylemiştim. Gerçekten kararsız kaldım. Yardımlarınız için teşekkürler.
Az önce öğrendim ki Dell 1018'in ram cihaz tamamen açılmadan takılmıyormuş. Acaba 1 GB ram yeterli olur mu? Kararsız kaldım almasam mı acaba? Ekranı da küçük. Onun yerine 5030 ve 5010'u mu alsam acaba? 5030 çocuklar için, 5010 da kendime. Ama taşınabilirlik çok kötü 15.6"'te. Sizce?
Hocam bu kampanya nerede var onu da yazabilirmisin?